Gemiddelde gebruikersscore
Ik had nieuwe oordopjes nodig, en had een hoop lovende reviews gelezen over dit setje. Bestellen dan maar! Voor meer informatie lees de uitgebreide review.
Matige headphones voor een lage prijs. De headphones zien er goed uit maar de geluidskwaliteit is niet goed genoeg. De hoge noten zijn erg schel en de bass klinkt opgeblazen. Wil je deze ter vervanging van apple buds? Dan is dit een aardige verbetering in een leuk jasje.
Omdat ik een nieuwe telefoon ging kopen (Acer liquid S1) kwam ik op het idee om ook gelijk goede oortjes mee te bestellen, Ik ging op zoek in de pricewatch van Tweakers en vond de Sennheiser CX 300-II Precision, Ik heb ze gekozen omdat ze bovenaan stonden en een goede rating hadden, Ze kostten wel 30 euro een heleboel meer dan de standaard Action oortjes die ik altijd had gebruikt. Of ze de 30 euro waard waren vertel ik in deze review. De oortjes zijn mijn mening mooi vormgegeven, Door de combinatie van zwart en silver zien de oortjes er niet schreeuwerig uit maar eerder rustig De zijkant van een van de oortjes beide oortjes naast elkaar Bij de oortjes word ook een knijpbeursje meegeleverd waar je de oortjes...
Nadat mijn oude Sony oortjes kapot waren getrokken, most ik snel op zoek naar nieuwe oordopjes. Na anderhalf uur lang zoeken koos ik de cx300 II, een geweldige set oordopjes, voor een niet al te hoge prijs
Ik heb een geschiedenis aan oortjes, en hoopte dat ik een goede aankoop deed (Wat moeilijk is als je gewend was aan de Sennheiser IE6), en eerlijk gezegd, ben ik er best blij mee, met de cx300 II.
De verpakking... Mja, als er een verpakking is waar ik een hekel aan heb, is het die wel. Iedereen heeft wel eens zich daaraan gesneden, en dus is dat toch wel echt een minpunt, subjectief gezien. Eenmaal open vond ik het gebruikelijke
- Oortjes
- Opbergzakje
- Meerdere maten earsleeves (S, L)
De oortjes voelden wel degelijk en premium aan...
Ik heb nu al enige tijd een Sansa Clip+, welke FLAC, OGG ed. afspeelt, maar daar had ik steeds goedkope(re) oortjes bij. Ik had nog wat tegoed op tegoedbonnen van de MediaMarkt, dus ik besloot vandaag deze oortjes maar te kopen en ik heb er absoluut geen spijt van.
'Opening up'
Het openen van de verpakking was lastig, uiteindelijk maar met een mes de plastic verbindingen doorgesneden (jawel, met gevaar voor eigen leven). De verpakking zag er voor dat ik er in liep te prikken mooi en verzorgd uit.
Wat zat er in de verpakking:Een paar grotere en een paar kleinere oorbuds.En natuurlijk de oortjes zelfGeluidskwaliteit en het dopje
Ik was nooit echt een fan van in-ear dopjes, maar deze speler...
Beste Reviewlezer, Ik heb deze in-ears vandaag ontvangen en heb ze meteen getest. Ik weet niet of oordopjes ingespeeld moeten worden oid, maar ik baseer dit review dus op het feit zoals ze net uit de verpakking komen. Keuze Ik heb voor deze oordopjes gekozen, omdat ik, A. mijn oude dopjes kwijt was(en weer gevonden heb... ), B. omdat ik +- 30 euro wel een mooie prijs vind voor oordopjes. Dus zo gezegd, zo gedaan en de oordopjes bij de goedkoopste uit de PW gekocht. Uitpakken Nou zoals je in een andere review al kan lezen zitten de oordopjes in zo'n irritante hardplastic verpakking. Eenmaal opengeknipt kun je de oortjes er zo uithalen. Er zitten ook extra "oordophoezen" bij, zodat je 3 groottes hebt, zoals eigenlijk bij...
Reden tot koop Ik heb in een paar jaar nu al een heleboel oortjes versleten, elke keer viel er 1 van de 2 oortjes uit en de 2e volgde dan erg snel. Op een gegeven moment was ik het een beetje zat elke keer naar nieuwe te moeten zoeken, die ik toen gebruikte waren of vaak gratis, of voor 2 eurie. De laatste zijn 1 week geleden kapot gegaan, dus zoeken. Ik kwam bij deze uit, vooral omdat ik Sennheiser een goed merk vindt, een vriend heeft een goedkopere variant (de CX200), hij was erg tevreden over deze. Dus kwam ik al snel uit bij deze, ze waren een beetje duur maar ik was erop voorbereid deze keer een goede koop te doen. Uitpakken Na de nodige frustratie over hetgeen dat TNT op een andere tijd met de pakketdienst komt dan...
Ik had nieuwe oortjes nodig voor mijn laptop, en ik zag deze bovenaan staan. Na wat twijfel tussen de CX-300 en de CX-400, heb ik toch gekozen voor deze, omdat het goedkoper was, en het volgens mij bijna geen verschil maakte. Overgens zijn ze op Foka.nl €32.99 (incl. verzendkosten), scheelt €3, maar daar heb ik ze uiteindelijk gekocht.
Openen van de verpakking
Na lang peuteren aan de blisterverpakking (wie-o-wie heeft deze dingen toch uitgevonden?), zat het gebruikelijke erin, met iets extra's:De oortjesSet grotere en kleinere dopjesZakjeVerder mooie verpakking, niets op aan te merken, behalve de blister.
De oortjes
Ik ben niet erg bekend in audioland, maar ik vind het...
Eigenlijk de enige reden dat ik deze review schrijf is vanwege de belachelijk lange levensduur van mijn oordopjes. Ik heb ze nu op 2 weken na 5 jaar!!! Dat betekent wel dat deze review misschien niet helemaal representatief is voor de huidige generatie CX300.
Intensiever en onzorgvuldiger dan dat ik ze al die jaren heb gebruikt kan eigenlijk niet. Vrijwel elke dag gebruikt, altijd om m'n mp3 speler heen gerold en zo in m'n tas of broekzak gedaan, in de regen gedragen, op de motor onder de helm, vele maanden op reis meegenomen, ze hebben alles wel meegemaakt!! Ze hebben 4 MP3 spelers overleefd (goedkope flash MP3 speler, sony 20GB HDD speler, Creative Zen, iPod Nano), nu gebruik ik ze op m'n HTC Hero.
Ook wat betreft de geluidskwaliteit...
De CX300's hebben me lang geholpen mijn muziek plezierig te beluisteren, maar een onbekende onverlaat heeft ze onlangs van me afgenomen. Ik had geen zin in extensief vooronderzoek en kocht dus gewoon wat er het meeste op leek; de CX300-II.
Na er een kleine 40 euro voor over de toonbank te schuiven mocht ik de oordopjes mee naar huis nemen. Aldaar heb ik de blister opengemaakt; ik snap het praktisch nut van een blisterverpakking die met de blote handen niet open te maken is niet helemaal, maar dit is niets waar een scherp mes niet bij helpt. Desondanks is de verpakking wel een minpuntje. De inhoud van de verpakking is minimaal; enkel de dopjes, 2 extra sets rubbertjes (in maten S en L), en een zakje. Het zakje heb ik nog nooit gebruikt, als...
Ik ben sinds kort de eigenaar van een Philips GoGear Opus PMP en ik had het vermoeden dat de bijgeleverde oortjes niet meteen het volle potentieel van de speler konder weergeven. Na redelijk wat rondkijken op verschillende fora werd me duidelijk dat de CX-300 en zijn opvolger, de CX-300 II globaal gesproken als zeer goed worden ervaren. Toen ik ze daarnet in de lokale MM had zien liggen voor 45€ besloot ik ze maar mee te pakken.
Uitpakken:
Na het openprutsen van de blister (aarrgghh, wie heeft dat toch uitgevonden!) even de voorspelbare inhoud bekeken en het eerste wat toch meteen opvalt is de afwerkingskwaliteit van het geheel. alles ziet er heel gelikt en netjes afgewerkt uit. Voor de rest zit er best weinig in de verpakking, de...
Hallo Tweakers,
Ik heb de voorgangers gebruikt CX 300. Die ben ik helaas kwijt geraakt in Australie maar nu heb ik deze aangeschaft en ze zijn eigenlijk hetzelfde maar dan beter!
Dit setje oordoppen is ongeloofelijk voor deze prijs. Er komt een waanzinnig geluid uit met een paar EQ tweaks is dit een van de zuiverste geluiden in deze prijsklasse. Wil je een setje dat je Ipod oordoppen de grond in stampt, is dit het setje! Deze oordoppen hebben de beste geluidskwaliteit van alle oordoppen die ik droeg. even op een rijtje:
- ze zitten heerlijk (beter dan de voorganger CX300)
- na uren geen pijn en je voelt ze nauwelijks zitten (CX300 deed soms zeer)
- vocals zijn glashelder
- bass is krachtig en zuiver
- hoogs zijn erg mooi...
Zeer mooie oortjes ik ben er heel blij mij.
mooie geluid en bass.
werkt bij vele muziekstijlen (zie de uitegebreide review voor welke muziekstijl hij het beste is)
ik heb er veel plzier mee en hij blijft mooi heel.
hoge frequenties zijn wel slechter dan de lage
melvin
Koptelefoon zit lekker maar de geluidskwaliteit is ver onder de maat. Een sterk gebrek aan bas maakt van de beste muziek een ontzettend saaie en incomplete belevenis. Maar hij zit wel lekker ;).
2 weken geleden was het tranen met tuiten toen mijn iPhone oortjes kapot gingen. Ik heb als vrouw zijnde niet heel veel verstand van de verschillende merken die er op de markt zijn, maar ik heb mij laten vertellen dat de kwaliteit van Sennheiser op en top is. 2 weken geleden was mijn doel dan ook om in de plaatselijke audio winkel nieuwe oordopjes van Sennheiser te scoren. Ik nam de degelijke Sennheiser CX 300 II mee naar huis en wou ze uiteraard meteen testen. Gezien de prijs en het aanbevolen merk hoopte ik dat ze even goed/beter dan mijn iPhone oortjes zouden zijn. Ik stopte de oortjes in mijn laptop en speelde een van mijn favoriete nummers van Prince af. Ik was zo teleurgesteld. Het geluid klonk schel en het was net alsof Prince in...
Ik was toe aan nieuwe oortjes en Sennheiser kennende en voor deze prijs was ik erg enthousiast en had deze oortjes gelijk besteld. Helaas is dit een totale miskoop geweest.
Geluidskwaliteit staat bij mij bovenaan en dat viel mij enorm tegen van Sennheiser. Ik heb zowel de CX300 als CX250 geprobeerd maar beiden geven een vrij schel en totaal geen warm geluid. Lage tonen zijn goed, maar midden en hoog vallen mij zwaar tegen.
Terug naar mijn oude JVC oortjes. Ik heb het verschil meerdere mensen laten horen en allemaal zijn ze van mening dat dit een wanprestatie is van Sennheiser.
Let op! Deze koptelefoontjes hebben een zeer lage kwaliteit/prijs verhouding i.t.t. de net iets duurdere CX 400 II. Ik had deze namelijk al. De CX 300 II leek qua specks bijna gelijk, maar het geluid is van zeer lage kwaliteit.
Niet Sennheiserwaardig! De CX 300 II is dof en bekrompen, waar de CX 400 II ruim en helder is.
Een gigantisch verschil binnen bijna dezelfde prijscategorie.
Laat je niet misleiden door de andere reviews. Je moet ze echt naast elkaar horen.
Nee, dit is geen reklame voor de CX 400 II, ook al zijn die erg goed. Het is toevallig de vergelijking die ik kon maken. Dus koop vooral iets heel anders, maar nooit een CX 300 II !!!
Ik heb deze oortjes nu drie weken in gebruik en ben zeer tevreden. De meeste dopjes zijn te groot voor mijn oren, maar het kleine formaat dat wordt meegeleverd passen zeer goed in mijn oren. Daarnaast is het geluid zeer goed. Ik gebruik hem meestal als achtergrond muziek tijdens het werken, maar ook als het volume omhooggaat omdat er een erg goed nummer langskomt is het geluid nog steeds zuiver en zonder kraken.
Het bijgeleverde opberg tasje is ook handig, je moet hem wel klein oprollen om hem er makkelijk in te stoppen, maar dan raakt hij ook niet in de knoop.
De stekker is zeer solide en makkelijk in- en uit te pluggen.
Al met al ben ik zeer tevreden over deze aanschaf en geniet dagelijks!
Heb de oortjes ongeveer een jaar kunnen dragen want daarna zijn ze kapot gegaan. Dat ligt vooral in het zwakke middengedeelte waar de oortjes opgesplitst worden. Ik heb zelf laatst samsung oortjes gekregen (zitten standaard bij een telefoon) en tot mijn verbazing merkte nauwelijks verschil terwijl ik die gratis kreeg.
Jarenlange zeer tevreden gebruiker van de SH PX100 hoofdtelefoon; Zocht oordopjes voor onderweg. Philips SHE8500 geleend om te proberen, maar vrij schel geluid en weinig bas. Las goede ervaringen (bas) SH CX-300 en gekocht. Idem, vrij schel en weinig bas. Met equalizer nu goed. SHE8500 is net zo goed.
Geluidskwaliteit prima, echter zeer storend dat de oortjes geen gelijke verdeling qua snoer hebben, eentje moet dus echter de nek langs. Verder doen ze het tot nu toe prima.
Goede oordopjes met goede kwaliteit muziek. Ik heb ze speciaal gekocht om muziek te kunnen luisteren op het werk (lawaaiige omgeving).
Heb deze oortjes nu 2 jaar gehad en ze zijn altijd fijn geweest. Ze oortjes sluiten erg goed af en ik zit een redelijk geluid in. De oortjes produceren voor mijn smaak teveel bass.
Nadat mijn JBL set na 3 jaar de geest gaf, had ik een nieuwe set nodig. Ik heb deze gekocht omdat een vriend mij deze aanraadde en heb nog geen moment spijt gehad.
Ik heb deze oordoppen gekocht en ik was er meteen verliefd op, het geluid is geweldig, ze zien er mooi uit, goede bass en ze gaan lang mee. Toen ze uiteindelijk toch kapot gingen heb ik meteen dezelfde weer gekocht. Voor zon lage prijs zijn het echt top doppen!
Voor deze prijs is dit echt een perfecte koop geweest. Het geluid is goed en naar mijn 'simpele' maatstaven redelijk gebalanceerd. Het enige echte nadeel is dat de dopjes niet altijd even goed blijven zitten in de perfecte geluidspositie. Ten slotte had ik erg graag een microfoon gehad.
Als je oren erg droog of erg vochtig zijn sluiten ze te goed of helemaal niet af wat even wennen is.
Ik heb ze nu voor de tweede keer aangeschaft na drie jaar gebruik van mijn eerste paar,
Het zijn uitstekende in-ear oordopjes voor de prijs, nou zijn kabelbreuken helaas onvermijdelijk maar bij mij hield het drie jaar vol na zuinig er mee omgegaan te hebben. :)
Heeft mij bijna twee jaar prima geluid gebracht. Zuiver geluid, diepe bass; gewoon ideaal. Wel had ik soms het idee dat het soms de muziek vertraagde, maar dan kan ook aan mijn telefoon liggen.
Nadat ik weer was teleurgesteld door Apple, hebik gekozen voor de in ears van Sennheiser. Ik ben heel tevreden over de geluidskwaliteit. Ik gebruik de oortjes voornamelijk voor klassieke muziek en hier worden de hoge en lage tonen met gemak gehaald, daar waar andere oortjes onzuiverheden in de kwaliteit vertoonde.
Min derde paar al, meestal houd een kant er mee op. Denk dat dit de wijden is aan de matige kwaliteit van bekabeling. Ze voelen wel heel dun aan.
De dopjes zitten verder goed en over kwaliteit van het geluid is ook weinig slechts te zeggen.
Ik heb net mijn oortjes aan een Fiio e10 gehangen en toen kwam er nog beter geluid uit. Ik kon het niet geloven tot hoever deze simpele oortje konden gaan. De bass is super heftig terwijl alle vocals nog helder binnen komen.
super fijne oortjes en een goeie geluidkwaliteit.
Prima oortjes, wat fijner om in te hebben dan je standaard Action meuk.
Enkel jammer dat ik ze iedere keer kwijt raak, dit is mijn 3de paar :/
Prima oordoppen, goed geluid en stevig.
Heb deze oortjes nu al bijna een jaar. Je betaalt natuurlijk wat meer als 'simpele' oortjes voor een paar euro. Maar hij is zeker waar voor zijn geld. Goed geluid, makkelijk op te bergen, kwaliteit en een strak design.
Prima comfortabele oordopjes voor een redelijke prijs, maar ik ben niet over de bouwkwaliteit te spreken.
Edit: kabelbreuk na ongeveer een jaar gebruik
Goede oortjes van goede geluidskwaliteit.
Mijn eerste paar was binnen 2 jaar stuk(na anderhalf jaar), maar Sennheiser heeft een goede garantie en mijn tweede paar heeft het uiteindelijk zo'n 3-4 jaar overleefd.
Voor de prijs zijn het hele goede oortjes. Bass zijn ze op gemaakt, maar niet te overdreven.
Geweldige oordopjes. Heb er een jaar plezier van gehad. Na een jaar pas een kabel breukje.
Voor het geld een goede geluidskwaliteit, kabeltje van rechter plug is langer dan de linker. Dit was even wennen aangezien ik nooit zulke in-ears heb gehad.