Ondertussen al een paar maand in mijn bezit van mijn Nokia E63, tijd voor een meer uitgebreide review. Vooraf: ik ben uiterst tevreden met dit toestel. Het is een poor-man's Nokia E71, maar gezien de (in mijn ogen) mooiere kleuren en de standaard 3.5mm aansluiting voor een koptelefoon ben ik toch gegaan voor de E63. Het grootste verschil ten opzichte van de E71 is natuurlijk het gemis van GPS, andere verschillen worden opgenoemd in een apart hoofdstukje 'Verschillen tussen de E63 en de E71'. Ik kan prima zonder GPS: ik heb vast ingebouwde navigatie in de auto en eventueel een GPS dongle als toch iets met GPS zou willen doen. Hiervoor heb ik ongeveer 2 jaar (intensief) een Nokia E61 gebruikt, soms put ik in deze review uit mijn ervaringen...
Dit is mijn eerste review ooit, dus hij is mischien niet zo goed als de gemiddelde die je tegen komt op tweakers. Omdat ik zelf altijd mijn keuze's bepaal op review's die ik lees, en op gebruikers ervaringen van anderen, hier toch een poging van mij. Helaas had ik geen review's bekeken van de E63, Omdat ik per direct een nieuwe telefoon nodig had, en ik elke dag " onderweg" zeer veel emails ontvang, en beantwoord wou ik een telefoon met qwerty toetsenbord. Ik was eigenlijk van plan een HTC snap te kopen, maar omdat die op dat moment slecht leverbaar was " 3 weken wachten" ben ik voor de E63 gegaan. In de doos De verpaking van nokia is altijd goed, een stevige doos met daar in : Nokia E63 ( Blauw ) Oplader ( de kleine nieuwe variant )...
Ik heb sinds een aantal maanden de Nokia E63 in de kleur Blauw.
Voorheen had ik een HTC Touch, dit was een drama. De Nokia E63 was dus een wereld van verschil op vele vlakken.
Voorheen had ik dus enkel het touch screen, waarmee ik alles moest doen met een mini touch toetsenbordje etc... ellendig vond ik dat gebruik van dat toestel.
Nu dus de E63 met een goed te gebruiken qwerty toetsenbord, groot scherm en goed gebruiksgemak.
Menu is zoals je van nokia gewend bent, goed te gebruiken, sommige dingen vind ik wat ver weg zitten, maar eenmaal gevonden kun je ze natuurlijk aan je favorieten lijstje toevoegen waardoor ze snel te openen zijn.
Internet gaat goed op deze telefoon, zowel via wlan als via de telefoon provider.
1 minpuntje wat...