Review door de redactie

Review - OCZ Vertex getest

Snelle ssd's zijn tot nog toe duur, terwijl de goedkope ssd's, met een JMicron-controller, matig presteren. Tweakers.net bekeek de OCZ Vertex, een betaalbare ssd met een gloednieuwe controller, en raakte onder de indruk.

108 9 apr '09

Review - Corsair P256 solid state drive getest

De Corsair P256 is een van de eerste ssd's met de nieuwe controller van Samsung. In deze review bekijkt Tweakers.net of de Corsair P256 niet alleen sterke specs en een aantrekkelijke prijs heeft, maar ook goed presteert.

67 14 jul '09

Review - OCZ Vertex in raid getest

Eerder bleek dat OCZ met de Vertex een ssd heeft uitgebracht die goede prestaties aan betaalbaarheid paart. In deze review vergelijken we twee Vertex-ssd's in raid-0 met een Intel X25M-ssd en een WD VelociRaptor-hdd.

77 28 mei '09

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
22 april 2009 Rapporteer

Aangezien onze opper-tweaker Femme al uitgebreid de benchmarks heeft uitgevoerd gaat deze review over hoe de disk aan 'voelt' in een normale Windows (Vista x64) omgeving. Ook probeer ik het praktische gebruik wat te belichten. De SSD is in mijn systeem ingebouwd op de Vista partitie van een normale HDD te vervangen. Mijn primaire doel was dan ook het versnellen van Windows en de programma’s die ik draai bij de aanschaf van deze schijf. Prestaties Over de prestaties van de schijf kan ik heel kort zijn: deze zijn uitstekend. Ik heb een bestaande Windows installatie overgezet op de SSD. Deze is nu (gevoelsmatig) 2 a 3 keer zo snel. Verwacht echter niet dat je met de aanschaf van deze SSD binnen 5 seconden geboot kan zijn. Het...

Pluspunten

• Snel
  • Goede ondersteuning
  • Stil

Minpunten

• Windows Vista (en lager) zijn niet optimaal te benutten voor de gemiddelde consument
  • Prijs lijkt omhoog te gaan

25 oktober 2009 Rapporteer

Ha, daar is Windows 7. Eigenlijk zou ik liever overstappen naar Linux, maar dan word het spelen van een game nogal onmogelijk, dus besloot ik Windows 7 te gaan bestellen. Terwijl ik bezig was met het over de balk gooien van bakken met geld, kwam ik ook deze OCZ Vertex SSD tegen, dus die kon er ook nog wel bij. Ik heb al enige tijd zitten denken om een SSD aan te schaffen, maar de verhouding tussen prijs en geboden opslagruimte stond me tot nu toe niet aan. Met het huidige prijspijl is het net aan te doen.
Tijdens het in ontvangst nemen van het pakket viel het gewicht me gelijk op. In eerste instantie dacht ik een doos met veren gekregen te hebben, maar er zat daadwerkelijk een SSD in. Bij het uitpakken viel op dat er geen kabels of schroeven...

Pluspunten

• Lichtgewicht
  • Degelijke stevige behuizing
  • Snel - Hoge transfer rates
  • Geluidsloos

Minpunten

• 2,5 inch, wat montage in een normale tower iets bemoeilijkt.

14 september 2009 Rapporteer

Ik heb de schijf nog niet echt lang in gebruik maar de resultaten zijn fenomenaal op mijn dell e6400 laptop. Voorheen zat er een 7200 rpm schijf in. Windows XP wordt met deze SSD zowaar snel , Ubuntu heb ik er ook nog even op gehad en dat is echt turbosnel op deze laptop waar het met de normale schijf wel lekker was maar niet echt bijzonder. Installeren ging makkelijk, hij zat er in 10 minuten in, waarvan ik 5 minuten nodig had om mijn HD uberhaupt te vinden in de laptop. Lang leve youtube. De schijf zit netjes verpakt in een doosje met ruim schuim, Alternate kon alles in een stevige envelop verzenden.

Pluspunten

• SNEL!
  • lekker klein (maar dat zijn al die 2,5" schijven

Minpunten

• helaas is dit de prijs

14 november 2012 Rapporteer

28 maart 2010 Rapporteer

OCZ Vertex SATA II 2.5" 120GB

3 van 5 sterren (Voldoende)
14 november 2009 Rapporteer

20 oktober 2009 Rapporteer

OCZ Vertex SATA II 2.5" 120GB

Heb jij ook een OCZ Vertex SATA II 2.5" 120GB?