Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Duell
8 januari 2021 Product gekocht

Logitech TrackMan Marble

Als je opzoek bent naar een Trackball voor kantoor werkzaamheden zoek niet verder!
Dit product biedt alles, en is super duurzaam.

Pluspunten

• Robuust
  • Functioneel
  • Accuraat
  • Prijs Kwaliteit

Minpunten

• rubbertjes onder de trackman

28 mei 2013

Logitech TrackMan Marble

Ik gebruik deze trackball sinds 1999. In die tijd was ik programmeur. En ik was net begonnen met het spelen van spelletjes (sinds Half-Life 1 uit 1998). Doordat ik vele uren per dag (8-12 of meer uur) achter mijn computer zat, kreeg ik last van mijn pols. En mijn schouder. Schouder zat vaak "vast". Maar mijn pols begon echt pijn te doen. Opkomende RSI.
Ik heb toen deze Logitech Marble trackball gekocht. En sindsdien geen last meer van RSI. Als ik al een stijve schouder heb, is het de andere schouder, niet meer mijn "muis" schouder.
De reden dat ik de Marble Mouse ben gaan gebruiken is gaming. Het gebruik van het keyboard (wasd) voor movement is me nooit zo bevallen. In 1999-2000 was de beste Unreal Tournament player een Amerikaan genaamd...

Pluspunten

• Heel ergonomisch. Absoluut geen last van RSI.
  • Symmetrisch. Voor zowel links- als recht-handigen.
  • Robust. Gaat niet gauw kapot.
  • Makkelijk schoon te maken. Is amper nodig.
  • Makkelijk draaien. Zoals circle-strafen. Je hoeft nooit je muis op te pakken en te verplaatsen. Je bent heel beweeglijk met de MarbleMouse.
  • Relatief goedkoop. (Vergeleken met dure gaming muizen).

Minpunten

• Iets minder preciezie in shooter games. Voor mij komt dat vooral omdat ik rechtshandig ben, en de MarbleMouse met mijn linkerhand gebruik. Er zijn ook gebruikers die zeggen dat ze net zo goed mikken met deze trackball als met een muis.
  • Slechts vier muisknoppen. Twee grote die heel makkelijk te bedienen zijn. En twee kleintjes.
  • Geen scrollwheel. Je moet ouderwetse de scrollbars in de GUI gebruiken. Of gebruik maken van een optie in het control panel, dat wanneer je een van de kleine knopjes indrukt, de trackball zelf als scrollwheel fungeert.

Probbel
13 december 2013

Logitech TrackMan Marble

Al jaren gebruik ik met veel plezier deze trackball. Omdat ik een review ging schrijven over de Kensington Orbit trackball die ik onlangs gekocht heb, vond ik het niet meer dan logisch om ook de muis die ik al vele jaren hiervoor gebruik te eren met een review. Ook ik heb jaren met gewone muizen gewerkt, maar vanwege beperkte buroruimte, en ter voorkoming van lichamelijke klachten als RSI ben ik begonnen met een trackball nadat ik het apparaat eens bij een kennis gezien/geprobeerd heb. Voor linkshandigen bestaat (AFAIK) geen aparte linkshandige trackball (er bestaat wel een rechtshandige..), dus zij moeten het met deze symmertrische doen. Ik heb tegenwoordig meerdere exemplaren van deze trackball, eentje voor onderweg, en een voor elke...

Pluspunten

• Ligt lekker in de hand; vult ruimte onder de handpalm goed op (na gewenning, uiteraard)
  • Effectief tegen een reeks RSI klachten,
  • Ideaal voor gebruik op kleine buroruimten, of op oppervlakten waar een gewone muis niet geschikt is (bijv: bank)
  • Degelijk, is al ontelbare keren op de grond of uit mijn tas gevallen.
  • Ook geschikt voor gaming
  • Behoeft geen installatie van een driver
  • Slimme bevestiging van de bal, vast maar toch makkelijk los om (zelden nodig) schoon te maken

Minpunten

• Rubber anti-slip pads op de onderkant laten na verloop van tijd los. Pads hadden naar mijn mening ook groter en minder glad mogen zijn
  • Ik mis een functie gezien om te scrollen op een pagina. Er is weliswaar een knop die je kan indrukken en die met de driver scrolling regelt, maar ik had liever een mini-joystick-achtige functie (in de vorm van een ring oid) om de trackball gezien ipv knoppen die je moet blijven indrukken (ivm rsi)
  • de 2 extra (kleine) knoppen (voor extra functionaliteit)zitten niet op een makkelijk te bedienen plek.
  • Indien er veel te ruw met de trackball omgegaan wordt (lees: écht mijn schuld) valt bal net iets te makkelijk uit het apparaat. Een paar druppeltjes secondelijm om de bevestiging iets beter te maken loste voor mij het probleempje definitief op.

Weapon S
10 maart 2015

Logitech TrackMan Marble

Voor mensen die een trackball prefereren is dit zo ongeveer de eerste optie om naar toe te grijpen. Heel basaal model, dat zelfs met het configuratieprogramma niet veel rare toeren kan uithalen. Ik heb hem, omdat hij zo lekker in de hand ligt.

Pluspunten

• Robuust.
  • Simpele doch ergonomische vormgeving, die werkt voor grote en kleine handen.
  • Trackball makkelijk te verwijderen voor schoonmaak, maar zit toch goed op z'n plek.

Minpunten

• Browser heen- en terugknoppen zijn onder Windows niet voor alles te herprogrammeren. Met name mist een echte 2D-scrollfunctie. (Het stuurprogramma emuleert dit door toetsenbordpijltjes te versturen naar de computer. Dit heeft vaak een heel ander effect dan zijwaarts scrollen.)
  • Het kleine knopje onder je ringvinger is slecht bereikbaar.
  • Vuil. Ouderwets schoonmaken van geleidingspunten, en sensorraam slaagt er niet in om randloos te zijn (lees: er hoopt daar vuil op).
  • Aan de prijzige kant.
  • Als je een lijn in MSPaint of iets dergelijks trekt, merk je dat hij toch niet zo accuraat is, en krijg je "een trappetje". (Misschien vuil?)

3 van 5 sterren (Voldoende)
Keebs
4 juni 2014

Anoniem: 571709
14 januari 2014

Logitech TrackMan Marble

3 van 5 sterren (Voldoende)
Anoniem: 508218

25 februari 2010

Bazinga!
18 februari 2010

Logitech TrackMan Marble

Minpunten

• Af en toe schoonmaken door stofvorming

Heb jij ook een Logitech TrackMan Marble?