Gemiddelde gebruikersscore
Kopen & verpakking
Heb deze online besteld en had hem 2 dagen later netjes thuis.
Mooie, nette, stevige verpakking.
In de verpakking:
-Processor: in schuim verpakt
-De koeler: het leuke is hier zit al koelpasta op.
-Gebruiksaanwijzing en garantiebewijs
-Stickertje van AMD Athlon64 X2 (leuk):S
Processor & Installatie
Makkelijk te installeren op het moederbord zie foto 4.
Verder is het een goede processor die zijn werk doet op ca. 3013Mhz
Heeft een L2 cache van 2x 1MB. Het is een socket AM2.
Kortom een leuk hebbeding.
Koeling en overclocking
De meegeleverde koeler is ergmakkelijk te installeren past maar op een manier.
Geen koelpasta nodig:0
Alleen de koeler is volgens mij niet erg geschikt voor deze processor.
De processor...
Voor mijn nieuw samen te stellen pc heb ik erg getwijfeld tussen Intel en AMD. Qua prestaties ontlopen beide elkaar niet zo enorm. Voor wat betreft de prijzen heb ik wle het idee dat Intel een stuk duurder is dan AMD.
Uiteindelijk gekozen voor AMD. In eerste instantie zou ik voor de 5200+ gaan. Ik heb iig de prijsdaling half april afgewacht en toen besloten om de 6000+ te kopen.
Ik ben niet iemand die zijn pc ieder half jaar upgrade. Meer een persoon die toch wel enkele jaren doet met een pc. Daarom maar voor de snelste gegaan (met heel vaag in het achterhoofd dat je over een jaar misschien wel de helft betaald)
De processor werd geleverd in een eenvoudig doosje. Precies genoeg ruimte voor de processor en de boxed koeler.
Deze AMD Athlon 64 X2 6000+ heb ik geplaatst op een ASUS M2N-SLI Deluxe bordje. In andere reviews heb ik geen negatieve dingen gelezen over de meegeleverde koeler. Deze dus ook maar geïnstalleerd.
Q-fan enabled met de instelling Performance. Met een serieuze airflow in de kast gaf Asus Probe idle een temperatuur van 46°C en stressed liep hij al snel naar de 58°C. Toen ik EVEREST ultimate edition opstarte was het nog een stukje erger.
Die 58°C gaf EVEREST aan als CPU temperatuur. De temperatuur van...
Warmte Productie: Laag.
Dit omdat ik Water koeling gebruik. Onder volle belasting voor meerdere aaneen gesloten dagen in een ruimte met omgeving temperatuur van 25 graden Celsius wordt de CPU max. 36 Graden Celsius.
Overklokbaarheid: Geen mening.
Ik moet zeggen dat ik dit nog niet geprobeerd heb. Er was eigenlijk geen noodzaak voor tot nu toe. Was wel het plan daarvoor zit O.a. de water koeling op de CPU.