Robuuste bouwkwaliteit, makkelijk te installeren, de app downloaden en je kunt al van start. Ik heb wel een probleem dat de P1 meter van Zendure dat deze 0 waardes geeft en daardoor nog niet werkt, maar de support is ook erg goed.
En omdat hij modulair opgebouwd is kan je bijvoorbeeld, alleen de controller en één batterij meenemen voor of-grid gebruik.
Mooi batterijsysteem waarvan de software nog flink in ontwikkeling is. P1 meter verdient wat aandacht.
Solide bouwkwaliteit en een mooie eerste ervaring, maar met wat rafelrandjes aan de software.
Via Tweakers mocht ik dit product testen, Testpanel, levering ging via smart-charged.nl die het netjes tot in mijn garage hebben getild.
De Zendure SolarFlow 2400 AC is een toegankelijke thuisbatterij voor wie zonder gedoe wil starten met energieopslag. Ik heb het systeem primair ingezet voor noodvoorziening bij stroomuitval, niet om terug te leveren aan het net of om er mee te verdienen op de energie markt.
Om wat meer ervaring op te doen met een stroomuitval heb ik de aardlekschakelaar handmatig uitgezet. Op die manier kon ik in de praktijk testen wat er wel en niet werkt, hoe snel je kunt schakelen en waar je in de praktijk tegenaan loopt.
Product lijkt van hoge kwaliteit, software mag wat intuïtiever. Heb primair gekeken naar opbrengst voor iemand die nog geen accu heeft, wel zonnepanelen heeft en vaste tarieven heeft. En dan zonder saldering. Met mijn huidige stroomverbruik is dit een rendabel systeem met een terugverdientijd van zo'n 7.5 jaar of korter.
Ik heb deze batterij nu 2 maanden in gebruik en kan nu wat vertellen over hoe de batterij werkt en of dit een aanrader is of dat je deze kunt overslaan.