Gemiddelde gebruikersscore
Wat deed jou besluiten om het product aan te schaffen?
ik heb deze netwerk hardeschijf gekocht voor verschillende redenen, waarvan de belangrijkste was het streamen van video's met mijn xbox zonder dat de pc aanstond. Ook was het hebben van een backup voor mij belangrijk. de laatste reden was het delen van documenten zonder dat ik heen en weer hoefde te lopen om computers aan en uit te zetten.
Vind je die aankoop na de opgedane ervaring nog steeds geslaagd?
ik heb de schijf voor enige tijd in gebruik gehad en was er todat hij kapot ging redelijk blij mee. voornamelijk de 1tb extra ruimte was erg makkelijk. De prestaties waren ook wel redelijk en het streamen van films ging vrij goed (nadat ik de media server had aangezet)...
Dit is geen objectieve en complete review, maar een waarschuwing voor een aspect van dit product.
Het gaat om de USB host/aansluiting aan de voorkant van deze netwerkschijf.
In het kort:
1. Data overdracht is extreem langzaam via deze USB aansluiting.
2. Files en folders met specifieke tekens in de naam worden structureel genegeerd.
In het lang:
1. Dataoverdracht:
Ervaring wees uit dat data-overdracht via het netwerk zeer langzaam was. 100 GB in 1 dag.
Daarom direkte transfer via USB aan voorzijde. 2e LaCie HD 1TB (conventionele Hi-Speed USB 2.0) direct aangesloten op de LaCie Network Space (hierna LNS). Met ook een LaCie kabeltje (jawel).
Via browser benader je instellingen van de LNS. Ik gaf opdracht om de...
Mijn persoonlijke ervaring:
Installatie ging probleemloos.
Zoals met alles, stap 1: RTFM.
NAS is aangesloten op een router (10/100/1000 Mbps) in de woonkamer. De router (10/100/1000 Mbps) in de woonkamer is aangesloten op AVM Fritz!Box Fon WLAN 7270 ADSL2+ VoIP Wireless-N Router met 4x LAN(10/100 Mbps).
Over UTP:
Als de laptop direct gekoppeld zit aan de AVM Fritz!Box dan functioneert het geheel probleemloos op (100
Mbps).
De Lacie Network drive is over LAN (1 Gbps) te benaderen door alle laptops en playstation 3 vanuit de woonkamer mits aangesloten op de router (10/100/1000 Mbps).
De installatie-cd heb ik niet gebruikt. Alle opties zijn goed in te stellen via de webinterface van de netwerkschijf.
De schijf maakt wel...
Wat deed jou besluiten om het product aan te schaffen?
Ik heb de schijf aangeschaft omdat ik op zoek was naar een backup medium. Ik beschik al over een externe hardeschijf op USB maar ik heb geen zin om iedere keer met die kabels, adapter en schijf te slepen. Daarom ging ik dus op zoek naar een netwerk schijf, maar tot mijn grote verdriet zijn die NAS schijven nogal flink aan de prijs. Behalve deze dus, gekocht bij officcentre € 119,= inc. BTW
Vind je die aankoop na de opgedane ervaring nog steeds geslaagd?
Ik ben nog steeds erg tevreden over het product. Heb het ook nog niet zo lang in bezit, ongeveer 2 weken. Maar alles wat ik heb willen doen kan ik er mee. Ook is de schijf nog nooit uitgevallen, heb ik hem opnieuw op moeten...
De LaCie schijf had ik uitgekozen om een goedkope opslag te hebben voor alle pc's in het netwerk. Een eerdere LaCie externe schijf met USB aansluiting (die er op de foto's vrijwel identiek uit zag) zat nog in een metalen behuizing. Deze schijf heeft een zwarte plastic behuizing, die erg kras gevoelig is. En je ziet er elke vingerafdruk op. Wat er overigens aan deze schijf design is, kan ik echt niet ontdekken. Het is gewoon een glimmend zwarte blok met een blauw lampje. Ondanks dat er in de behuizing geen ventilator zit, vind ik de schijf behoorlijk lawaai maken.
Installatie is redelijk eenvoudig. De schijf wordt niet zonder meer herkend. Je moet wel op iedere pc de LaCie software installeren. Dat gaat snel en simpel. Vervolgens kun je de...
Ongeveer vier jaar geleden shafte ik de Lacie NetworkSpace 1TB aan voor een 160 euro. Op dat moment geen slechte prijs. De schijf staat 24/7 aan en wordt meerdere malen per dag benaderd vanaf het netwerk voor lezen en schrijven. Omdat ik sinds een half jaar een RaspBerry pi in gebruik heb waar ik een torrent client op draai die naar de NetworkSpace weg schrijft en deze dus meer en meer belast werd besloot ik dat het tijd werd een nieuwere/grotere schijf in te bouwen. De firmware had ik al op de laatste versie geflasht. Handleiding vond ik hier: http://forum.nas-central.org/viewtopic.php?f=221&t=2332 en een goedkope 2TB HDD vond ik hier: pricewatch: Seagate Desktop HDD, 2TB Het openen van de...
Harde schijf binnen gekregen maar een paar weken na gebruik terug moeten sturen vanwege een kapotte harde schijf. Daarvoor moet je eerst een klacht indienen op hun klantenservice forum, er is geen telefoonnummer dat je kunt bellen voor support. Je moet minstens een paar dagen wachten op reactie, dat was bij mij iig 2 keer het geval.
Na aandringen kon ik de schijf opsturen voor reparatie, ongeveer 4 weken de schijf kwijt geweest. Nu werkt hij gewoon maar over de prestaties ben ik niet te spreken, hij maakt veel herrie, als je het ip adres van je pc verandert kun je niet meer op de schijf, hiervoor dien je eerst de schijf opnieuw op te starten. Dit gaat bij mij momenteel alleen door de kabel eruit te trekken want hij gaat vanzelf niet meer...
Hieronder de communicatie met LaCie support:
Trage overdrachtsnelheid
Kevin E.
Gepost: 18 mei 2009 @ 6:31
Uw netwerkhardeschijf beschikt over een gigabit verbinding, mijn computer ook. Desondanks is de maximale gegevens onverdrachtsnelheid maar maximaal 4,9 megabyte wanneer de schijf direct in de netwerk aansluiting van mijn PC plug. Wanneer ik bovenstaande snelheid omreken van megabytes naar gigabits dan kom ik uit op een maximale snelheid van 50 megabit (8bits per byte + stop bit naar boven afgerond). Dit is echter maar 1/20 ste van het theoretisch maximum van 1000 megabit, wat ik zeker niet verwacht dat gehaald wordt. Echter 50megabit is wel heel traag.... Is mijn apparaat defect?
Medewerker Lacie:
Gepost: 19 mei 2009...
Gekocht bij Officecentre in de aanbieding voor 99 euro ex BTW. Eenvoudig aan te sluiten, software so geïnstalleerd en dan dus data verhuizen van diverse pc's en laptops naar de network space. Wat een ellende, zo traag is niet voorstelbaar! Ook niet duidelijk of ie klaar is, als je er een USB harde schijf op aansluit wordt ie de helft van de tijd niet herkend, overdracht van USB naar network space ook al verschrikkelijk traag, echt een baggerding! De software die erop draait is onduidelijk, de meegeleverde ethernet agent herkent niet dat er een netwerkschijf aanwezig is waardoor je iedere keer handmatig verbinding moet maken. De afgeschermde MySpace was na één keer van geen enkele pc meer te benaderen, wat een drama!
Kortom gauw teruggebracht...
Helaas na 2 dagen in bezit te hebben gehad weer retour naar de winkel.
Voor een gigabit verbinding een tergent langzame schrijfsnlheid, 4 a 5 MB/s. Al kan ik daar nog mee leven.
Ook het niet aan kunnen maken van extra shares is nog mee te leven.
Frusterend is dat ik regelmatig de verbinding naar de disk kwijt ben. DHCP of statisch geeft geen verschil.
Bij het kopieren verliest deze ineens de verbinding met de netwerk schijf. Er zit dan niks anders op dan de disk aan en uit te zetten.
Ik heb hem met name gekocht om te gebruiken met mijn popcorn hour. Waar ik met de andere disken geen problemen heb lukt het me met de lacie niet om data te sharen met de popcorn.
Geen aanrader wat mij betreft.
Om nog even te reageren op reactie 1
De...
Thuis altijd in bezit geweest van externe USB HDD van Maxtor, maar nadat die 4 jaar voltijd aan heeft gestaan, gaf die het leven (altijd als je 'm nodig hebt natuurlijk). Wilde altijd al een HDD met UTP, ivm niet continue aan hoeven hebben van een computer. De LaCie schijf kwam al eerder bij mij onder de aandacht ivm hoe het apparaat eruit zag en de opslag grootte (1TB).
Ongeveer een maand geleden aangeschaft via Misco, volgende dag levering, top, ook nette prijs. Snelheid van de schijf is goed, echter de belofte van de 'extra users' is niet geheel correct; Admin en één extra gebruiker. Oké, dat zijn extra gebruikers, maar ik verwacht dat je dan een lijst met standaard gebruikers en een admin-user kunt aanmaken, blijft dus slechts bij 2 stuks.
Bij...