Inleiding Ik was in het bezit geweest van een Asus EeePC 701 surf 4G met een touchscreen en één normale 701 4G. De Asus werkte erg prettig maar al snel vond ik het scherm veel te klein en het toetsenbord was ook voor verbetering vatbaar. Hij werkte echter goed waarvoor ik hem in eerste instantie had aangeschaft: surfen, mailen en af en toe een documentje. Na een tijdje was het kleine scherm meer en meer een irritatie en verkocht ik mijn EeePC. De beperkte opslag was een probleem en eigenlijk wilde ik meer dingen doen met mijn netbook. De EeePC 900 was toen de logische opvolger, maar door de vakantie niet zoveel haast en ik wist dat verschillende op de Atom gebaseerde netbooks nog zullen uitkomen en de Acer Aspire One is daar 1 van.
Fantastisch apparaat. De geinstalleerde linux distributie Linpus is prima. Linpus is erg intiutief, linux leken zullen weinig moeite hebben. Na het opstarten verschijnt het hoofdmenu, met alle applicaties die je kan gebruiken. Vrijwel alle standaard applicaties zijn al geinstalleerd.
Wil je echter wat wijzigen aan linpus, bijvoorbeeld andere programmas installeren of inplaats van het hoofdmenu gewoon de desktop tonen, dan zullen wat 'hacks' uitgevoerd moeten worden. Voor iemand die niet bang is van computers of enige basis ervaring heeft met linux is dit niet al te ingewikkeld. Hoe dat moet staat op vele fora vermeld.
Het enige echte nadeel is de batterijduur. Bij nader inzien had ik liever een 6 cell batterij gehad, maar die waren...