€ 189,- bij Amazon.nl

Review door de redactie

Round-up - De ergste vijand van B850 blijkt zijn voorloper - 18 AMD B850-moederborden

In deze review testen en vergelijken we maar liefst achttien AMD B850-moederborden. Wat zijn de verschillen met B650 en X870, en welke modellen van ASRock, ASUS, Gigabyte en MSI kun je het beste kopen?

111 27 feb

Round-up - 20 goedkope AMD B650/B850-moederborden - Een oudere chipset is de betere keuze

Stel je een betaalbaar AMD Ryzen-systeem met Socket AM5 samen, kies je dan een in prijs gedaald B650-moederbord of een nieuw model met de B850-chipset?

105 4 jul

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Product gekocht 0

Dit moederbord is van hoge kwaliteit voor een mooie prijs, de heatsinks en het hele moederbord voelen stevig. Ik vind de ledverlichting persoonlijk een beetje overbodig, maar die kan je helemaal aanpassen via de gigabyte software. De software kan je ook gebruiken om de argb aan te passen van de apparaten die in de argb poorten zitten. Het moederbord presteert goed en ik kon heel makkelijk de ram overclocken.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Mooise Heatsinks
  • Led verlichting aanpasbaar

Minpunten

• led verlichting is overbodig

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

De Gigabyte B850 Gaming X WiFi 6E is een solide keuze voor gamers en pc-bouwers die op zoek zijn naar een betrouwbaar moederbord met moderne functies, goede prestaties en een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Het bord is gebruiksvriendelijk en ziet er strak uit. Enige minpunt vind ik de software die gigabyte je vraagt te downloaden eenmaal in windows. Die ziet er verouderd uit en kreeg ik ook niet goed werkend.

Pluspunten

• Hoge kwaliteiet
  • Robuust gebouwd

Minpunten

• Software in windows

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Goed moederbord voor am5, makkelijk om mee te werken en ziet er mooi uit. M.2 ssds zijn erg makkelijk geïnstalleerd zonder schroefjes. Wat ik erg handig vind is dat je met een knop die naast de ram sticks zit het GPU slot kan openen, dit vond ik vroeger namelijk altijd erg onhandig om te doen op andere moederborden. Bios is ook prima overzichtelijk, met handige features al AMD expo. Over het algemeen dus helemaal tevreden mee, misschien aan de prijzige kant maar dan heb je ook een goed moederbord.

Pluspunten

• Mooi
  • Goede kwaliteit
  • Makkelijk mee te bouwen
  • PCIe x16 makkelijk te openen

Minpunten

• Prijzig

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Ik koos dit moederbord voor mijn 1e PC build.
Ik bestelde deze bij Megekko en was volgende dag geleverd.
Deze zat perfect verpakt!
Het is een heel mooi bord die een prima prijs heeft voor de kwaliteit die je krijgt.
Met dit bord bouwen is erg simpel en functioneert zoals het hoort.
Echt een aanrader!

Pluspunten

• Looks
  • Prijs
  • Goede kwaliteit
  • Verpakking

Minpunten

• Geen!

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Ik vind dit een goed moederbord. Ik heb hier vandaag mijn eerste computer mee gebouwd en deze werkt perfect. Het was zeer makkelijk om met dit moederbord te werken alles was duidelijk aangegeven.

Pluspunten

• Werkt goed
  • Makkelijk mee te bouwen
  • Goed aantal features voor de prijs

Minpunten

• Geen cpu_fan en pump header langs elkaar.

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Ik ben weer eens onder de indruk, Gigayte, applaus. De bouwkwaliteit is erg stevig dat is ook wel te merken aan het gewicht. De zijkant is bepakt met usb poorten, meer als genoeg voor gamen. De aansluitingen op het bord zelf zijn mooi langs de randen geplaatst, zo hoef je geen kabel in het midden van je moederbord te pluggen. Verder zijn de prestaties van het moederbord uitstekend, te danken aan de PCIE 5.0 en 2.5GbE LAN aansluitingen.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden en raad ik dit product zeker aan.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Veel aansluitingen
  • Overzichtelijk
  • 2.5GbE LAN

Minpunten

• Geen

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Als iemand die net leerde hoe je een pc in elkaar moest zetten, moet ik toegeven dat ik me zorgen maakte of ik wel wist wat ik waar moest aansluiten, maar het bord is
goed beschreven, en er zijn verschillende video-instructies op internet die goed uitleggen wat, hoe en waar. Ik heb één domme fout gemaakt, ik heb het niet in de juiste volgorde gezet
de meegeleverde wifi-antenne en ik was verbaasd dat deze niet werkte - zoals ik al zei, totaal niets op dit gebied, dus van fouten leren we :)
Met behulp van automatische kaartsoftware leert u hoe u de drivers moet gebruiken. Na een week de PC te hebben gebruikt, zie ik geen problemen. Ik raad een 10/10 beoordeling aan

Pluspunten

• 3 m.2 sloten
  • prijs
  • RGB

Minpunten

• Geen

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Dit moederbord gekocht in combinatie met een Ryzen 7 9800 X3D en een RX 9070 XT. Installatie was eenvoudig, alles werkte direct en kon meteen weer verder.

Bord ziet er sowieso ook mooi uit, degelijke heatsinks en de beide latch systemen werken top. Prijs kwaliteit verhouding is prima.

Pluspunten

• Mooi moederbord
  • Eenvoudig latch systeem
  • Prima prijs/kwaliteit

Minpunten

• geen

2 april 2025 Rapporteer

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Aangeschaft in combinatie met een Ryzen 7 9800 X3D en een RX9070 XT en werkte meteen zonder problemen. Het M.2 EZ-Latch systeem werkt prima en voelt stevig aan en de PCIe EZ-Latch voor de videokaart is handig als je snel en makelijk je GPU eruit wilt halen. Geen ovedreven RGB.

Pluspunten

• Mooi design
  • Subtiele RGB
  • Makelijk klik systeem

Minpunten

• Geen

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Ik heb dit moederbord gehaald vanwege zijn goede prijs, en de 3 m.2 sloten.
1 van de sloten deelt bandbreedte met de chipset, maar dat vind ik beter dan dat ze gedeactiveerd worden zoals bij veel andere borden het geval is.
Het moederbord was eenvoudig te instaleren en voelt erg koel aan.

Pluspunten

• goede koeling
  • 3 m.2 sloten
  • prijs

Minpunten

• koeling van alle 3 m.2 onder gpu

Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E

Dit moederbord is een perfect moederbord als je hebt gekozen voor een AMD CPU. Je kunt hier ook handig al je SSD's in wegwerken zonder dat deze zichtbaar zijn. Tevens is de installatie erg eenvoudig.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Niks!

Heb jij ook een Gigabyte B850 GAMING X WIFI6E?