![]() |
Round-up - RTX 5080's van Nvidia, ASUS, INNO3D, MSI en Gigabyte - update In deze eerste round-up van RTX 5080's hebben wij een reeks modellen getest op prestaties, geluid en stroomverbruik. |
![]() |
Preview - Alles over de Nvidia GeForce RTX 50-serie - Van DLSS 4 tot neuralrendering In deze preview lees je alles over de op de CES 2025 aangekondigde Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070. |
![]() |
Videopreview - Eindelijk alles over de Nvidia GeForce RTX 5090, RTX 5080 & RTX 5070 Ti Nvidia-CEO Jensen Huang kwam het podium op in een volgepakte Michelob Ultra Arena, een stadion met een capaciteit van 12.000 mensen, om de wereld kennis te laten maken met vier nieuwe videokaarten: De GeForce RTX 5090, RTX 5080, RTX 5070 Ti en RTX 5070. |
De RTX 5080 voelt stevig aan, presteert goed en wordt netjes verpakt geleverd met handige anti-sag ondersteuning. Toch voelt hij door het grote formaat en het verouderde, te felle LED-scherm goedkoop aan voor deze prijsklasse. Ondanks kleine minpunten blijft het een flinke upgrade, mits hij goed in je behuizing past.
Als je positieve ervaringen hebt met frame generation, is het een uitkomst. Ik snap de fake frames-ophef wel, maar zit er persoonlijk minder mee. Als je maar voldoende basisframes haalt. In mijn ervaring moet je streven naar minimaal 40 echte frames, 30-35 is echt op het randje.
Dat in acht nemende is dit wel een kaart om nieuwe, slecht geoptimaliseerde UE5-games op te spelen met maximale instellingen. Daar moet je wel een investering voor doen. Of je het dat waard vindt, is altijd een persoonlijke afweging. Ik wel, ik doe niet graag concessies en gamen is voor mij ook plaatjes kijken.
Hopelijk gaan game developers hun games weer goed optimaliseren en/of wordt UE een minder log monster. Want eigenlijk horen we deze kaart en MFG niet nodig te hebben.
Geweldige kaart, wel 2 uur gesukkeld met die connector. Hij moest tot op een halve millimeter precies zitten of de kaart gaf geen beeld. Bijna ge-RMA’d maar uiteindelijk kunnen fiksen. Wel prijzig maar mijn 2070Super was aan vervanging toe. Draait alles top!
Gigabyte Aorus Geforce RTX 5050 Master 16G grafische kaart - Mooi & Krachtig!
Deze Nvidia videokaart werkt heel goed. Met deze videokaart kun je bijna alle spellen op full graphics zetten en nog steeds hoge fps halen. Nadeel van deze kaart is dat die erg duur is. Je moet ook even goed naar de afmetingen kijken voordat je een behuizing koopt als die wel past
Dit is een erg mooie videokaart. Kort samengevat is het een erg krachtige kaart die de komende jaren nog erg relevant gaat zijn. Verder is de kaart erg koel en gaat niet boven de 60 graden onder full load. De kaart is van erg goede bouwkwaliteit maar is daarentegen wel erg zwaar en groot.
De kaart is krachtig en heeft een zeer stille werking. Wanneer je veel vraagt van de kaart slaan de fans even aan, maar ik hoor geen coilwhine.
Op de lcd display kun je meerdere dingen instellen, waaronder de temperatuur. Daarmee zie ik dat de kaart altijd rond de 60 graden blijft.
Het is wel een gigantische kaart, dus hij gaat niet in alle cases passen. Wel zit er in de doos een standaard bij die op de kaart bevestigt kan worden tegen doorzakken.
Zeer snelle en mooi uitziende kaart die duidelijk de verwachting inlost.
Ansolute pluspunten zijn de bouwkwaliteit, de prestaties alsook het lage geluidsniveau.
Dit komt weliswaar tegen een hoge prijs, maar dat is een keuze die je zelf maakt.
De meegeleverde fan voor extra cooling vind ik persoonlijk wat minder en nogal goedkoop toegevoegd.
Kortweg wil je snel en kwalitatief gamen en heb je er wat €€€ voor over, ga voor deze kaart
Heb deze kaart bij release kunnen kopen via de officiele Gigabyte store. De planning was om deze in te bouwen in een Fractal Design North. Helaas is deze kaart daar een halve centimter te groot voor. Een Fractal Design North XL geeft geen problemen.
Optisch is de kaart heel mooi. Hij heeft een tof LCD display dat bijv frames of temps kan weergeven. Daarnaast zijn de LEDs op de fans ook in kleur te veranderen. De kaart schreeuwd om geplaatst te worden in een vertical GPU mount.
De kaart blijft cool onder load waardoor de extra meegeleverde fan welke op de bovenkant geplaatst kan worden, onnodig. Kaart is nog niet overclocked geweest ondanks dat er veel ruimte lijkt te zitten bij deze 5080's
Om te beginnen is het echt een grote kaart, hou er rekening mee dat je een extra grote pc kast hebt!
Nadat ik deze in mijn kast heb geinstalleerd, ben ik tevreden over de overclock mogelijkheden van de kaart. De kaart is wat mij betreft stil en heb de extra fan er niet op gemonteerd. Voor nu zijn de performance perfect en kan ik er een hele tijd mee voorruit!