Voordat ik aan deze review begin moet ik even zeggen dat de betreffende kaart de dualslot variant is. Bij de ene webshop verkopen ze de Sapphire met het reference design, bij de andere die met de dualslot koeler. Dus let op welke je koopt! Featureset De kaart komt in een kleine doos, zoals je van sapphire (meestal) gewend bent. Bij de kaart zitten een paar kabeltjes, s-video, enz. Ook is er de bekende ATi DVI > HDMI adapater bijgeleverd, waarmee je ook geluid over de poort kunt sturen. Voor de rest is er niet veel extra's, maar dat hoeft ook niet voor de prijs. Prestaties BEZIG MET BENCHMARKS Overklokbaarheid De kaart klokt naar mijn mening goed over. Ik kan hem op standaard voltage naar ~690mHz core en ~1000mHz...
Tijd voor een nieuwe PC dus kan er ook een nieuwe videokaart worden uitgezocht. Dus direct voor het nieuwste van het nieuwste maar niet direct voor het duurste natuurlijk. Dus druk aan het vergelijken en het lezen van reviews her en der.
Featureset:
Aantal zaken zitten natuurlijk in de doos, zoals: boekje, driver cd, DVI >> VGA, DVI >> HDMI convertors en tv-out-kabeltje. Verder ondersteund de kaart Dual link DVI, tv-out en ondersteuning van hoge resoluties. Deze ondersteuning is zelfs iets te veel voor mijn 19” CRT van 5 jaar terug dus de maximale resolutie die ik kan draaien is 1600x1200x75Hz terwijl ik liever op 85Hz naar mijn schermpje kijk. Dus draai ik de spellen enz. op 1280x1024x85Hz.
Prestaties:
Het Bang-for-Buck...
Net als velen, moet ik elke keer bij het ontevreden zijn over de grafische prestaties van m'n pc een afweging maken. Wachten op de nieuwe aangekondigde nvidia of ati, of een huidig model kopen. In februari/maart begon ik een nieuwe pc voor mezelf te bouwen. Op dat moment had ik een Asus 8800GTS 512MB. Geen verkeerde kaart. Hij was net in prijs verlaagd; 200 euro. Maar ik game-de op dat moment niet echt. Dus ik heb hem geruild voor een 8500gt. na tussendoor even een 3650 te hebben gehad ben ik nu aanbeland bij de nog niet zo oude Sapphire HD4850 512MB! Package content / eigenschappen Ati houdt de dozen bijna altijd van hetzelfde formaat, ook deze is net zo groot als bijvoorbeeld een hd3450 of een x1950 pro. Zeer bescheiden. In de doos...
Tijdje geleden de 4850 gekocht.
Was zeer enthousiast en hij deed het ook goed.
Maar toch veel problemen mee gehad voorral de warmte en het stroomverbruik.
De warmte was het ergste heb 3 nieuwe koelers er moeten inzetten om alles een beetje stabiel te kunnen houden!
En het stroomverbruik heeft mij een nieuwe voeding gekost omdat de andere 390 watt het niet meer trok.
Maar toch vind ik het een aanrader want de presentaties zijn top! En voor dat geld helemaal top!