€ 483,99 bij NBB.com

Review door de redactie

Door Tomas Hochstenbach - Redacteur 30 oktober 2024

AMD X870-moederborden - Update - De beste AM5-borden met USB4 en PCIe 5.0

Als geld geen rol speelt, wat is dan het beste X870-bord dat je kunt kopen? Op basis van de prijzen zou je een tweestrijd tussen de Gigabyte X870E Aorus Master en de ASUS ROG Crosshair X870E Hero verwachten, maar MSI weet voor minder geld een net zo indrukwekkend totaalplaatje te bieden met zijn MPG X870E Carbon Wifi. Vooral de hoeveelheid snelle USB-poorten en het feit dat je alle M.2-koelers zonder gereedschap kunt loshalen en vastzetten maken indruk. Het enige dat de Carbon niet kan, is x8/x8-lanesplitten; x8/x4 kan wel. Tenzij je dat per se nodig hebt, is de Carbon het bord dat wij het liefst in onze pc zouden schroeven. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
21 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Erg mooie draak, doet zijn taak als moederboord met am5 cpu slot en ddr 5 ram, ook veel ssd's plekken en heeft en knop om de gpu makkelijk te installeren of te verwijderen

Pluspunten

• mooie draak
  • veel ssd acces
  • gpu knop voor makkelijke installatie

Minpunten

• harde schijf kabel installatie is en beetje moeilijk wanneer moederboord geinstalleerd is

4 december 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Een fantastisch moederbord voor high-end systemen met de nieuwste technologieën. Vooral geschikt voor de AMD Ryzen 7 9800X3D, dankzij de optimale ondersteuning en hoge prestaties.
De prijs is wel aan de hoge kant, maar daar krijg je veel voor terug.
Gekocht bij Megekko en ze hebben hem super snel geleverd.

Pluspunten

• Perfecte ondersteuning voor de AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • Veel moderne aansluitingen zoals USB 4, PCIe 5.0 en Wi-Fi 7.
  • Eenvoudig aansluiten van een videokaart dankzij de knop
  • Goede kwaliteit

Minpunten

• Relatief hoge prijs in vergelijking met andere moederborden.

28 november 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Wat een mooi en zwaar moederbord. Met zwaar doel ik ook op de kwaliteit. Als je dit moederbord in je handen hebt dan voel dat het kwaliteit is. Tot nu toe ben ik prettig verrast over de kwaliteit van dit moederbord.

Pluspunten

• Ryzen 9000 ondersteuning
  • Wifi 7
  • 5gb internet
  • RGB

Minpunten

• Geen

18 november 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

Handig moederbord, geen schroevendraaier meer nodig
Msi heb ik al jaren en nooit geen problemen mee gehad en wel met andere van de zelfde kwaliteit
Vandaar ook weer gekozen voor deze, toch ook om het vertrouwen in Msi
Ik ben een allrounder van daar ook dit moederbord
De bouw kwaliteit is uitstekend en min punten op de prijs na heb ik niet

Pluspunten

• Stevig
  • Handig
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

• Prijs

13 november 2024 Rapporteer
Product gekocht 0

De MSI MPG X870E CARBON WIFI is een fantastisch moederbord voor gamers en content creators

Pluspunten

• Prestaties en Stabiele Connectiviteit
  • Design en Bouwkwaliteit
  • Eenvoudige Installatie en BIOS

Minpunten

• Prijs

8 november 2024 Rapporteer

HET moederbord voor de 9800X3D

Pluspunten

• Premium product
  • UItgebreide I/O
  • Luxe features

Minpunten

• MSI Center
  • Antenne mist wartels

20 september 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ik ben zeer tevreden met de MSI MPG X870E CARBON WIFI. Het bord heeft een strak, premium design met een gave carbonlook die je build echt naar een hoger niveau tilt. De prestaties zijn top, dankzij ondersteuning voor de nieuwste AMD Ryzen-processoren en PCIe 5.0, wat het ideaal maakt voor zowel gaming als zware toepassingen.
Goede connectiviteit op gebied van Wifi en USB's
En de Koeling met de gemakkelijke installatie, is dit een erg fijn moederbord.

Pluspunten

• Design
  • Bouwkwaliteit
  • Connectiviteit
  • Makkelijke installatie

Minpunten

• Prijs is relatief hoog.

21 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

het is een stevig moederbord en als geld geen probleem is heb je hier een goed moederbord aan ook ziet het moederbord er mooi uit in een open kast vanwege de verlichting.

Pluspunten

• goeie kwaliteit
  • veel snelle USB-poorten
  • hoge ethernet snelheid

Minpunten

• prijs

MSI MPG X870E CARBON WIFI

[Deze review was geschreven voor de MSI shout-out actie]

Goed moederbord voor de ultieme PC. Kwaliteit ziet en voelt goed. Wel prijzig, maar ik hoop er dan ook een goed aantal jaar mee vooruit te kunnen.

4 sterren ipv 5 omdat mijn exemplaar drie verbogen pinnen in de hdaudio poort had. Heb ze voorzichtig terug gebogen en nu hij werkt perfect.

Pluspunten

• Veel snelle USB ingangen
  • 4x M.2 poorten
  • Foutcode display

Minpunten

• Prijzig
  • Mijn exemplaar had verbogen pinnen in hdaudio poort

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Top moederbord, support voor alle moderne technologiën. De prijs is even slikken maar bij een top of the line cpu zoals de 9950x3d hoort een top of the line moederbord. Alle snufjes die je voor deze prijs verwacht zijn gelukkig te vinden (denk aan je PCIe quick release).

Pluspunten

• Top VRM’s
  • Bomvol IO

Minpunten

• Duur

11 december 2024 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Toen ik het moederbord uit de doos haalde, viel meteen het gewicht op. Het is aanzienlijk zwaarder dan wat ik van moederborden gewend ben, wat direct een solide en degelijke indruk geeft. Het was even wennen dat de RAM-sloten maar aan één kant open kunnen, maar verder is dit echt een topmoederbord dat volledig aan mijn verwachtingen voldoet.

Pluspunten

• Heel stevig moederbord
  • Lekker veel usb-poorten
  • Goede M.2-koelers die je kunt plaatsen zonder gereedschap

Minpunten

• prijs

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Een prachtig moederbord dat zeer stevig is gebouwd en flink futureproof is met alle opties die het biedt

Pluspunten

• Prachtige argb
  • Zeer goed afgewerkt
  • Stevig gebouwd
  • Makkelijk te installeren
  • Fijne BIOS

Minpunten

• Prijs

11 september 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

het is een geweldige moeder bord voor de AMD Ryzen 9 9950X3D en een duidelijke installatie handleiding

Pluspunten

• genoeg NVME M.2 poorten
  • genoeg sata aansluiting voor oudere harde schijven
  • Bios is overzichtelijk en makkelijk te navigeren

Minpunten

• de baterij van de moederbord is in het zicht
  • geen fysieke handleiding

7 september 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Een uitgebreid board klaar voor de toekomst. Ontzettend veel USB poorten en ingebouwde Wifi/Bluetooth. meerdere M2 sloten met koeling. Het is alles wat ik zoek in een board en maakt het makkelijk uit te breiden voor de toekomst.

Pluspunten

• Veel (snelle) USB poorten
  • Niet te duur voor wat je krijgt
  • Toekomstready
  • Flash bios knop
  • Wifi 7
  • Zeer Stevig

Minpunten

• geen geprinte handleiding

20 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Zeer tevreden over dit moederbord van MSI. Installatie verliep vlot en alles werkt stabiel. Perfect voor een krachtige en moderne build. Zeker aan te raden.

Pluspunten

• Veel aansluitmogelijkheden.
  • Sterke bouwkwaliteit.
  • Ondersteunt nieuwste hardware.

Minpunten

• Prijs ligt wat hoger, maar wel in lijn met de kwaliteit.

17 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Om mijn 5090 te complementeren besloot ik mijn CPU te upgraden. Ik koos een AM5-moederbord voor mijn 9800X3D, met 4 M.2-slots en 5 Gbit LAN voor mijn 4 Gbit-internet. De installatie ging soepel tot ik probeerde te posten: CPU- en RAM-lampjes gingen branden. Na veel zoeken bleek ik de RAM-sticks één voor één te moeten testen. Daarna volgde een nieuwe foutmelding: de BIOS herkende mijn CPU niet. Flashen was lastig, dus ik moest eerst een oudere update installeren die de 9000-serie ondersteunde. Na een CMOS-reset kon ik de nieuwste versie flashen.

Nu draait alles perfect op de hoogste settings. Wel jammer dat Wi-Fi en Bluetooth niet werken onder Windows 10.

Pluspunten

• Gen 5 M.2
  • 4 m.2 slots
  • Foutcode display
  • 5Gbit/s Lan
  • Cmos knop

Minpunten

• Als je win 10 hebt is er geen Bluetooth en Wifi
  • Stock geeft problemen voor moderne cpus
  • Geen papieren handleiding

3 van 5 sterren (Voldoende)
8 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

De MSI MPG x870e Carbon Wifi is een zeer stevig, mooi en kwalitatief hoogstaand moederbord met de allerlaatste technologie. Daardoor is het ook aan de dure kant, maar toch minder duur dan de concurrentie (Asus ROG Crosshair X870E Hero).

De installatie ging zeer vlot: SSD's zijn makkelijk monteerbaar zonder schroeven, de koelplaten werken via een kliksysteem, de videokaart heeft een aparte drukknop om deze te vergrendelen of los te maken. Gedaan dus met het vervelende klipje aan het PCIe-slot zelf.

Eenmaal opgestart viel de overzichtelijke UEFI BIOS me op. Deze straalt soberheid uit en ik vond er makkelijker mijn weg dan in die van Asus. Makkelijk te updaten voor je het besturingssysteem gaat installeren.

Wat ik minder goed vond was de hulpconnector voor de frontpanelkabel, deze komt makkelijk los. Ik had wel graag een volledig papieren handleidingboekje in de doos gehad in plaats van een beknopte quickstart.

Aanrader!

Pluspunten

• Stevig en kwalitatief hoogstaand moederbord
  • Nieuwe technologie (PCIe 5.0, USB 4.0,...)
  • Overzichtelijke UEFI BIOS
  • M.2 SSD's zonder schroef te monteren
  • Kliksysteem van de SSD koelplaten
  • Veel USB met hoge snelheden
  • Drukknop videokaart
  • Looks

Minpunten

• Niet goedkoop
  • Alleen beknopt quickstart plan in de doos, geen handleidingboekje
  • Hulpconnector voor frontpanel

4 augustus 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Mooi en makkelijk in te bouwen moederbord met tal van leuke features....

werkt lekker!

Pluspunten

• Features
  • Bouwkwaliteit
  • Looks

Minpunten

• beetje prijzig

29 juni 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Zeer tevreden, had net zo goed onderdeel kunnen zijn van de MSI MEG lijn. Gecombineerd met 9800x3d en MSI I360 AIO. Voelt loodzwaar in de hand, geeft de indruk dat het fantastische kwaliteit is. Extra PCIe power kabel aan onderkant van moederbord is zeer onhandig, zit in de weg van "fans" (Phanteks Evolv x2) en komt tegen heatsink van mijn pcie usb controller in onderste pcie slot. Daarnaast veel verwarring op internet of het uberhaupt nodig is.

Pluspunten

• Strak en gaming tegelijk
  • Goed verpakt
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

• lanesplitting op m2_2
  • Extra pcie power cable onderkant moederbord is onhandig

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Zeer hoge kwaliteit moederbord, makkelijk te installeren en de BIOS is overzichtelijk. Ook heel veel snelle USB-poorten, Wifi 7 en 5Gbit/s ethernet. Het is wel aan de dure kant.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • 2x PCIe-Gen 5 NVMe SSD
  • PCIe-release knop
  • Veel I/O poorten
  • RGB op de SSD heatsink
  • Wifi 7

Minpunten

• Geen backplate
  • Prijzig

MSI MPG X870E CARBON WIFI

mooi en stevig moederbord voor mij de perfecte hoeveelheid aansluitingen zeer tevreden

Pluspunten

• mooi en stevig
  • genoeg poorten en aansluitopties
  • geen tools nodig voor SSD

Minpunten

• een plastic bescherming ging er lastig af

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Heel fijn moederbord met veel aansluitingen en mogelijkheden. Het komt met een debug code led, wat superhandig, maar tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend is, zelfs niet op relatief dure/high-end moederborden.

De handleiding moet je online lezen. Is niet echt een probleem is, maar soms wel wat onhandig tijdens het bouwen. Vooral als je met de front-panel stekkertjes begint. Voor de front-panel stekkertjes zit er overigens een handig kabeltje (EZ Front Panel Cable) bij, wat het aansluiten van die kleine stekkertjes iets eenvoudiger maakt, maar het grootste voordeel ervan is dat je het kabeltje via cable management openingen naar de achterplaat kunt loodsen, zodat je veel van die front-panel kabels achter de achterplaat kunt houden/verbergen.

M.2's zijn ook eenvoudig en schroefloos te installeren, al wilden de EZ M.2 Clips waarin de M2 moet vastklikken soms niet altijd even lekker in positie springen. Als is het uiteindelijk wel gelukt.

Pluspunten

• Mooi aantal M.2 en USB poorten
  • EZ Digi-Debug LED
  • EZ LED Control

Minpunten

• EXPO schakelde niet automatisch in en was even zoeken.
  • Slechts 4 SATA aansluitingen.

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Van mij hoeft al die RGB en wow zo coole draak niet. Waarom is computerhardware altijd zo cringe? Geef mij gewoon een mooi strak (lees: simpel) design. Neem inspiratie van Dieter Rams ofzo...

Ook hoef ik al die bloatware die ze je proberen aan te smeren niet. Gelukkig kan je die natuurlijk gewoon negeren. Wel handig was het schermpje dat tevoorschijn kwam om de laatste drivers te installeren.

Maar goed, het is wel een krachtig stuk hardware met alle toeters en bellen. Eenvoudig onderdelen te installeren zonder schroefjes, erg handig. Voelt aan als kwaliteit, en dat mag ook wel voor de prijs.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Handige installatie
  • VRM
  • Makkelijk nieuwste drivers installeren

Minpunten

• Lelijk uiterlijk (RGB cringe draak enzo)
  • bloatware

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ik ben vele jaren een trouwe Asus klant geweest als het om moederborden gaat. voor het eerst over naar MSI, en geen spijt. kwaliteit van de spullen is hoog. Net als de grafische kaarten, het is niet goedkoop maar wel top spul.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • robuust gebouwd
  • Schoefloos
  • 4 x m2 aansluiting

Minpunten

• fix aan de prijs
  • aansluiting van de pwr, reset, led etc niet geweldig

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Prijzig maar zeker het geld waard, goedkoper dan andere "high end" x870e borden maar toch alle benodigde features en goede prestaties. Zeer tevreden met de ruime IO en M.2 mogelijkheden.
Een fysieke handleiding was wel fijn geweest en de verlichting aansturen is toch nog altijd lastig als je niet Windows gebruikt.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit, mooi
  • Zeer veel I/O (M.2/USB)
  • Debug code display (Geeft ook CPU temp weer)
  • Nieuwe BIOS fijner dan vorige iteratie

Minpunten

• Geen fysieke handleiding
  • Onduidelijkheid PCIe aansluiting op moederbord
  • Beschermfolie deels onder heatsink moeilijk te verwijderen
  • Mystic Light niet te besturen via Linux

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Over het algemeen voldoet het moederbord aan mijn verwachtingen voor de prijs. Er zitten wel een paar bugs in de BIOS, maar daar kan ik mee leven. Over het algemeen, veel M.2-poorten. ook veel ARGB- en FAN-connectoren, wat een pluspunt is

Pluspunten

• Foutcode display
  • Veel M.2 poorten
  • 5Gbit/s aansluiting
  • Wifi 7

Minpunten

• Lange boot tijd, ook na memory training

23 april 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Dit was niet mijn eerste DIY pc build, maar wel veruit de makkelijkste.
Alles ging soepel, kwaliteit is erg goed. Duidelijke omschrijvingen etc.

Nieuwe BIOS werkt ook prettig. Was al up-to-date voor de AMD 9800.
M-Flash werkte ook prima.

Goede prestaties in combinatie met de 9800x3d

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Makkelijk te installeren
  • Goede specificaties
  • 5Gbit snelheid
  • Schroefloze SSD

Minpunten

• Prijzig

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Heb dit moederbord onlangs aangeschaft op advies van een deskundige voor mijn (nog te bouwen) PC. Zelf weinig verstand van de losse producten, maar uiteindelijk wel voor dit model gegaan vanwege de uitstraling/het design. Mooi product, voelt ook erg stevig en kwalitatief aan.

Pluspunten

• Mooi design
  • Stevig

Minpunten

• Prijzig

31 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Luxe board maar betaal je ook voor

Pluspunten

• Veel en snelle USB-poorten
  • Bios overzichtelijk
  • 9950X3D werkte out of the box
  • Veel debug opties (LED + knoppen)
  • Makkelijk mee te bouwen

Minpunten

• Prijs
  • Je kan niet alle M2 schijven gebruiken zonder PCI lane splitten (8x ipv 16x)

MSI MPG X870E CARBON WIFI

prijzig is het zeker maar wat je er voor krijgt is wel geweldig

Pluspunten

• extreem goede wifi
  • bluetooth
  • 4 plekken voor m.2

Minpunten

• duur

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Mooie moederbord, toekomstbestendig met ondersteuning voor PCIe 5.0 en DDR5. Veel aansluitmogelijkheden. Perfect voor zware toepassingen, hoewel het aan de dure kant is.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Robuust gebouwd

Minpunten

• prijs

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Prima product, veel goeie opties en genoeg m.2 aansluitingen, daarnaast een "minimalistische uiterlijk zonder al te veel rgb elementen. De error code display werkt prima, Maar moet wel zeggen heb enkele keren een probleem gehad met opnieuw opstarten dat hij bleef hangen op error code 00 en dan na een hard reset werkt alles weer prima. Ram en Cpu getes en er waren hier geen problemen.

Ik draai momenteel een amd 9750x3d hierop zonder problemen (wel na een bios update)

Pluspunten

• Veel M.2 Slots
  • Minimale RGB (als dit je ding is)
  • Easy Access Bios updates
  • Error Code display
  • Schroef loze m.2

Minpunten

• Wifi 7 werkt niet op windows 10
  • Minimale RGB kan ook negatief ervaren worden.
  • Prijs voelt een tikje hoog

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Prima bord voor een high end build. Voldoende stroomvoorziening om de nieuwste CPU's te ondersteunen en overclocken. Een overvloed aan USB A en C poorten, 2.5Gb en 5Gb ethernet poorten en zeer veel connectoren op de PCB zelf zorgen ervoor dat je meer dan voldoende aansluitingen hebt voor al je componenten/devices. Ook bij het bouwen is dit moederbord zeer handig, dankzij de ingebouwde debug code display, power button, BIOS flash en de toolless M.2 slots. Ook vind ik dit één van de mooiste moederbord momenteel op de markt, deels dankzij de RGB die op twee verschillende plekken te zien is.

Jammer genoeg is dit een zeer duur bord. Ook is de boot time net wat langer dan andere modellen, dat is wat jammer.

Nogsteeds een uitstekend moederbord.

Pluspunten

• Uitgebreide IO
  • Zeer goede connectivity (M.2, fan connectors, expansion slots...)
  • Mooie looks en RGB
  • Debug functies
  • VRM's
  • Toolless

Minpunten

• Zeer duur
  • Langere boot time

21 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Vorig moederbord was er al weer een uit 2019, toevallig ook een MSI ( MPG Z390 GAMING PRO CARBON). dus een upgrade was wel weer op zijn plaats.

Uiteindelijk gekozen voor de MPG X870E CARBON WIFI. Dit met name door de hogere kwaliteit vrms, de vele USB poorten en voor de support van Ryzen 9000 cpu's. In dit geval een 9950X3D.

De installatie van De CPU, het geheugen en de SSD's (3x nvme) ging praktisch vlekkeloos. Heerlijk om niet te hoeven schroeven, gewoon klik en klaar. BIOS is ook overzichtelijk.

Een Minpuntje erbij dat de software nogal te wensen overlaat, en een wat dikkere handleiding zou niet misstaan bij zo'n kwaliteitsproduct. Ook de aansluitingen voor de front USB poorten waren wat lastig te bereiken door de heatsink die wat in de weg zat. (van bovenaf gezien zag ik niet goed waar ik ze in kon pluggen).

Pluspunten

• Solide bouwkwaliteit
  • Goede specs voor minder
  • Veel snelle USB poorten
  • Klik systeem SSD's
  • Duidelijke debug LEDs
  • handige release knop voor PCIE slot
  • USB met drivers meegeleverd

Minpunten

• Software
  • handleiding

21 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Zodra je de doos opent straalt de kwaliteit je tegemoet en zodra je 'm in je handen hebt voel je het ook. Wat een prachtig moederbord! Een wereld van verschil met de B650 Tomahawk die ik hiervoor had.

De installatie was een fluitje van een cent met de EZ DIY functies en duidelijke aanwijzingen op het mobo zelf. De release-knop voor de GPU is echt een geschenk uit de hemel.

Heel fijn ook dat de 9800X3D werkte zonder de BIOS te hoeven updaten, maar updaten is ook een fluitje van een cent met de FLASH-knop, de clear cmos knop is ook heel erg fijn.

Het duurde even voordat ik doorhad dat de debug codes ook de CPU temperatuur weergeeft, leuk extraatje! De BIOS is overzichtelijk en alle opties zijn makkelijk te vinden.

Al met al zeer tevreden over deze aankoop!

Pluspunten

• Hoge bouwkwaliteit
  • Overload aan USB poorten
  • 2.5Gbit/s + 5Gbit/s Ethernet
  • EZ DIY systeem
  • Flash Bios/Clear CMOS/Smart knoppen

Minpunten

• ARGB kleurverschil met rest van de build.

17 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Product aangekocht voor zijn bouwkwaliteit en looks. Doet wat hij moet doen i.c.m. 9800x3D.

Pluspunten

• Flash knop
  • Wifi 7
  • 5g lan
  • Bouwkwaliteit
  • Vrm

Minpunten

• Duur

14 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ik heb dit moederbord inmiddels een maand of twee, in combinatie met een 9800 X3D. Ik maak deze korte review omdat ik na een aantal weken in de weer met support en meerdere support tickets maar tot de conclusie kom dat ik een RMA moet doen. Ik weet niet of meerdere mensen hier last van hebben, maar de Qualcomm WIFI 7 adapter werkt gewoon niet. Bovendien veroorzaakt deze ook geluidstoring apart genoeg. Steeds een 'bzzzt' geluid intermittent. De wifi adapter disabled, dat lijkt te helpen, tot de volgende opstart, want dan is deze weer in een fout stand (device manager) enabled.

Mocht je hier dus ook last van hebben, direct een RMA. MSI support lijkt er niks mee te kunnen.

Pluspunten

• Snelle USB poorten
  • Alle plusplunten die in andere reviews genoemd worden

Minpunten

• WIFI 7 adapter werkt gewoon niet.

2 van 5 sterren (Slecht)
10 maart 2025 Rapporteer

MSI MPG X870E CARBON WIFI

De MSI MPG X870E Carbon WIFI is een high-end AM5 moederbord met sterke VRM’s, uitgebreide PCIe 5.0-ondersteuning en snelle connectiviteit via Wi-Fi 7 en 5G + 2.5G LAN. Het bord biedt meerdere M.2-slots met heatsinks, DDR5-ondersteuning tot 8000+ MT/s en premium audio met de Realtek ALC4080-chip. Daarnaast beschikt het over USB 4.0 en een stevige bouwkwaliteit. Ondanks de krachtige specificaties is de X870E-chipset geen grote upgrade ten opzichte van X670E, waardoor de meerwaarde beperkt blijft.

Pluspunten

• PCIe 5.0 ondersteuning (GPU & M.2)
  • Sterke VRM’s & koeling (18+2-fase)
  • Wi-Fi 7 & dual LAN (5G + 2.5G)
  • Stevige bouwkwaliteit & mooi design

Minpunten

• Hoge prijs
  • Minimale upgrade t.o.v. X670E

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Ik heb voor de Msi mpg x870e carbon wifi omdat ik op zoek was naar een high-end moederboard met genoeg mogelijkheden.

Pluspunten

• Flash bios knop
  • M.2 SSD tool-less installeren
  • 5Gbit/s-ethernet

Minpunten

• Handleiding
  • Langere boot time

MSI MPG X870E CARBON WIFI

Mooi moederbord met de nodige functies

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Genoeg m2 slots

Minpunten

• Prijzig

Heb jij ook een MSI MPG X870E CARBON WIFI?