De PZ13 is een Windows-tablet die op professionals gericht is. Dergelijke tablets kom je sowieso weinig tegen, dus het is fijn dat deze optie er is naast de Surface Pro van Microsoft. De ProArt is mooi afgewerkt, standaard voorzien van Windows 11 Pro en compleet met toetsenbord en stylus. Daarmee is de tablet completer dan een gelijk geprijsde Surface Pro. Bovendien heeft de ProArt een oledscherm, terwijl de Surface een lcd heeft. Dat scherm had nog wel wat feller en beter gekalibreerd mogen zijn. Daarnaast is het goed om rekening te houden met de relatief langzame processor. Het verschil met de Snapdragon X Elite is groot, en die zouden we voor zwaarder werk aanraden. Voor lichter gebruik is de ProArt echter een heel interessante en complete optie. Lees verder »
Deze tablet helaas teruggestuurd om twee redenen. De plastic behuizing is een soort plastic stof achtige ribbelige moeilijk te beschrijven zooi. Ik krijg er direct gekke zweethanden van als ik hem vastpak. Heel naar spul in mijn beleving.
Daarnaast is de compatibiliteit echt matig. Dit wist ik natuurlijk vooraf al op papier. Wat ik echter niet had durver denken is dat een YouTube filmpje afspelen soms al stoteterig kan gaan. Ook de Asus software die erop draait is niet alleen buggy, maar heeft een update halferwege gestopt, waardoor hij een reset nodig had.
Desonanks wel 3 sterren. Denk dat als het plastic in andermans handen minder heftig voelt, en de apps/websites die je nodig hebt soepel draaien, het een mooi product met fantastische format is.