€ 512,88 bij Azerty

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
Testpanel +1

Ik mocht deze stoel namens het Tweakers test panel reviewen.

Montage was vrij makkelijk, al had ik wat moeite met het vastklikken van de wieltjes.
Comfort is erg goed, stevige zit met genoeg steun overal, door de vorm moet je je houding wel wat aanpassen (zeker vergeleken met de vrij vlakke Ikea Markus die ik eerst had) maar daardoor zit het ook meer ontspannen.

Armsteunen zijn volledig aanpasbaar waardoor ik nu de leuningen ook meer op hoogte van mijn buro kan brengen, voelt meteen ontspannener voor de schouders en nek.
Nek- en rugsteun zijn comfortabel en geven prima steun.
Armsteunen schieten wel afen toe naar voren als je met je ellebogen je houding wil aanpassen.

Kwaliteit is top, knoppen van metaal ,mooie stof em mesh, stiksels mooi afgewerkt
Sowieso een flinke upgrade vergeleken met mijn oude Ikea Markus.

Pluspunten

• Kwaliteit en afwerking
  • uiterlijk
  • Zitcomfort

Minpunten

• Montage van de wieltjes
  • Armsteunen schuiven net wat te makkelijk naar voren.
  • best laag

12 oktober 2025 Rapporteer
Testpanel

Fractal Design Refine Mesh Dark

De bezorger kijkt eerst of ik wel thuis ben, anders laat hij het grote zware pak in de auto liggen. Eenmaal boven begint het uitpakken, het heeft wat weg van een Ikea product maar met een levensgrote gebruiksaanwijzing bij die eenvoudig te volgen is.

Achter mijn bureau aangekomen begint het instellen, er zijn zoveel mogelijkheden dat ik in de eerste week heb veel 'getweaked' om het naar mijn zin te krijgen.

De synchro-tilt is iets waar ik een dubbel gevoel over heb, door die beweging verandert de rugleuning t.o.v. de zitting waardoor je shirt omhoog kruipt en dat is irritant, tegelijkertijd is de zithouding daardoor wel erg comfortabel.

De rugleuning is in rust te rechtop, je zit gevoelsmatig bijna voorover. Als je aktief zit is dat verder geen probleem.

Het is alsof je nieuwe schoenen hebt, je moet wennen maar daarna wil je niet maar terug naar je oude.

Pluspunten

• degelijke bouwkwaliteit
  • 'techie' uitstraling
  • instelmogelijkheden
  • synchro-tilt
  • comfort

Minpunten

• zwaar (minpunt vervalt na plaatsing)
  • synchro-tilt
  • te rechte rugleuning

24 juli 2025 Rapporteer
Product gekocht

Fractal Design Refine Fabric Dark

Na wat research besloten om de refine aan te schappen. En tot nu enorm tevreden over de premium kwaliteit. Comfort is ook prima wat mij betreft. Enige lichte minpunt vind ik de armsteunen. Deze bewegen wat te makkelijk naar mijn gevoel. Maar om eerlijk te zijn heb ik er niet echt last van. Blij dat ik de stoel heb aangeschaft.

Pluspunten

• Premium kwaliteit
  • Comfort

Minpunten

• Armsteun

2 september 2024 Rapporteer
Product gekocht

Fractal Design Refine Fabric Light

Ik zocht al heel lang een goede thuiswerkstoel die wel in de stijl van mijn interieur past. De Refine is echt een fantastische stoel, doet niet onder voor de bekendere merken.

Pluspunten

• Premium materialen en afwerking
  • Goede instelmogelijkheden
  • Stijlvol ontwerp, ook voor lichtere interieurs
  • Degelijke en soepel rollende wielen

Minpunten

• Zwaar (meer dan 25 kg)
  • 4D-armsteunen bewegen te soepel in verticale richting
  • Geen mogelijkheid om een mesh rugleuning en fabric zitdeel te combineren

Heb jij ook een Fractal Design Refine Mesh Dark?