€ 214,90 bij Megekko

Review door de redactie

Door Willem de Moor - Redacteur 4 november 2024

Lexar NQ790: bijna hetzelfde, maar toch anders

De 2TB NQ790 is bijna dezelfde drive als de NM790, met dezelfde controller, maar met qlc-nand in plaats van tlc aan boord. De prestaties zijn, zolang er cache beschikbaar is, meer dan prima, maar zodra de cache vol is, wordt de drive traag. De lege drive heeft volop cache, maar een gevulde drive heeft een beperkte cachecapaciteit. De prijs is veel lager dan de NM790 en voor licht gebruik is dit een prima optie. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Ergomane
7 juni 2025 Product gekocht

Lexar NQ790 4TB

Dit is met afstand de slechtste SSD die ik in mijn zelfbouw pc's heb gehad. Daarmee wil ik niet stellen dat de SSD slecht is. Ik ben zelf echter niet tevreden. Met een minder dan halfvolle drive stort de performance af en toe merkbaar in, met hoge bezetting (100%) en hoge gemiddelde responsetijden. Die laatste tikken af en toe de 9 seconden aan. Je moet soms echt je gedrag aanpassen en daarnaast bijvoorbeeld de pc langer aan houden om de SSD de gelegenheid te geven weer wat ademruimte op te bouwen.

Uiteindelijk heb ik deze drive vervangen door een (toen iets) duurdere WD Black SN850X. Wat een verademing.

Pluspunten

• Betaalbaar

Minpunten

• Vreemde performance-eigenschappen

2 van 5 sterren (Slecht)
roggebrood
1 januari 2025 Product gekocht

Lexar NQ790 4TB

De meeste terabytes voor je geld, en nog behoorlijk snel ook.
Ik heb er een stuk of 8 (4TB) en ben nog niet met errors of incompatibiliteit geconfronteerd. Werkt ook in de PS5.

Pluspunten

• Snel
  • Goedkoop

Minpunten

• geen

Heb jij ook een Lexar NQ790 4TB?