€ 337,- bij Coolblue.nl

Review door de redactie

Quicktest - OnePlus Nord 4 - Metalen subtopper met lange accuduur

De OnePlus Nord 4 ziet er lekker retro uit: hij heeft dezelfde metalen unibodybehuizing als toestellen van tien jaar geleden. Is de nieuwe 'subtopper' van binnen wel bij de tijd?

19 18 jul '24

Best Buy Guide - De beste smartphones tot 600 euro

Voor 600 euro koop je een luxe middenklassesmartphone waarmee je de komende jaren vooruit kunt. Wij zoeken de beste modellen voor je uit.

52 23 mrt

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
11 februari 2025 Rapporteer

Prima telefoon met een goede accuduur.

Pluspunten

• Snelheid
  • Accuduur
  • Oplaadtijd

Minpunten

• Bloatware

24 januari 2025 Rapporteer

Snel, mooi en goed gebouwd toestel met net te veel bloatware en andere features waar ik niet op zat te wachten.

Pluspunten

• voelt snel en soepel in gebruik
  • mooi design
  • goede accuduur
  • snel laden
  • goede prijs kwaliteit verhouding

Minpunten

• veel bloatware verwijderen
  • connectiviteit niet altijd goed
  • eigen features van OnePlus die toegang tot data willen

19 augustus 2024 Rapporteer

Fijne, snelle en degelijke telefoon met een mooi scherm.

Pluspunten

• Stevig
  • Snel laden
  • Mooi Desgn
  • Display
  • Aquatouch

Minpunten

• fotokwaliteit in donkere omgeving
  • Geen lader meegeleverd

OnePlus Nord 4, 16GB ram, 512GB opslag Groen

Deze oneplus Nord 4 is in haar prijsklasse een uiterst behoorlijk toestel. Wat je wel niet mag verwachten van de OnePlus Nord 4 is dat het een kampioen is op vlak van fotografie want dan ga je beter voor een ander toestel. De OnePlus Nord 4 is op vlak van stabiele verbindingen wel een kampioen want in tegenstelling tot mijn vorige toestellen heb ik hier geen enkel onderbroken signaal en behoud ik zelfs in een lift mijn verbinding. Wat de OnePlus Nord 4 voor mij extra aantrekkelijk maakt is de extreem goede batterijduur met super snelle oplaad mogelijkheden tot zelfs via hun autolader. Ook zijn de wearables zoals oneplus Watch 3 en buds 3 pro de moeite waard want deze tillen de gebruikservaring absoluut naar topniveau.

Pluspunten

• Heel soepel en vlot toestel
  • Prachtig vloeiend scherm met goede leesbaarheid in volle zon
  • Fijn ontwerp
  • Slider links
  • Redelijk dicht bij standaard Android
  • Super geluidskwaliteit
  • Heel aanvaardbare prijs voor toestel dat 4 major updates krijgt en 6 jaar support
  • Enorm sterke batterijduur die supersnel oplaad

Minpunten

• Tamelijk groot in de hand
  • Gladde achterkant
  • Geen bijgeleverde lader die je van de super vooc laat genieten
  • Beperkte beschikbaarheid accesoires
  • Bloatware

23 september 2025 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Groen

Ik wou een smartphone met weinig bloatware. Deze OnePlus leek perfect. En met het OxygenOS is dat ook zo: wel een paar eigen apps van OnePlus, maar dit toestel werkt snel en vlot.

Het enige nadeel: de zwakte van de constructie. Ik kwam er te laat achter dat met name het glas van het scherm niet officieel gecategoriseerd is in één of andere Gorilla klasse. En bij een val van nog geen 50cm werd de hoek van het ALU frame beschadigt, drie cracks op het scherm en gebroken glasplaat achteraan.

Een jaar later begeeft het scherm het. OnePlus support wil natuurlijk niet onder garantie vervangen, aangezien het toestel eerder al gevallen was.

Dit toestel heeft sterker frame en glas nodig!

Pluspunten

• mooi design
  • werkt vlot en snel
  • ultra snel laden met VOCC lader

Minpunten

• zwakke metalen alu behuizing
  • zwak glas voor scherm
  • OnePlus service ondermaats

3 van 5 sterren (Voldoende)
26 mei 2025 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Na 6 jaar met een Nokia 8.1 werd het tijd voor iets nieuws. Deze Nord 4 was in de aanbieding op AliExpress voor 310 euro, vanuit Frankrijk geleverd dus geen import naheffing. Een hele goede deal als je het mij vraagt. Na 3 dagen had ik de telefoon in huis en kon heel eenvoudig alles overzetten van de Nokia naar de Oneplus, dit werkte veel beter dan ik verwacht had. Heb de telefoon nu een week in gebruik, alles werkt extreem soepel. Qua accuduur is het ook feest, ben geen zware gebruiker dus doe ik 3 dagen op een acculading. Gezien de support van 4 jaar OS en 6 jaar security kan ik hier weer een hele tijd mee vooruit.

Pluspunten

• Snel
  • Accuduur
  • Screenprotector af fabriek
  • Lange support
  • Goedkoop (310 euro)
  • Helder vloeiend scherm

Minpunten

• Geen lader erbij voor SuperVOOC
  • Overbodige apps (wel verwijderbaar)

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Voor zijn geld zeker een goed toestel. Doet alles heel goed, enkel de foto's zijn niet super. Hij kan het wel, enkel niet altijd. Ik vind het bvb geen upgrade tov mijn Nord2 die ik ervoor had'. De foto's 's avond doet hij dan wel weer en stuk beter dan eerder genoemde. Het scherm is mooi scherp en helder, zelfs in de automatische stand van de verversingssnelheid en de lagere resolutie . Snel toestel, sinds ik het heb niet één hapering gezien.

Pluspunten

• Snel
  • Mooi helder scherm, vloeiend met 120Hz
  • Snelladen
  • Werkt erg vloeiend in het algemeen
  • OnePlus belooft een lange ondersteuning

Minpunten

• Camera is niet super. Er wordt tegenwoordig heel erg geleund op software ipv fysieke eigenschappen van camera's.

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Wat mij betreft een absolute topper in deze prijs klasse!

Pluspunten

• Mooi
  • Goede accu
  • Prima camera
  • Prijs
  • Aluminium
  • Erg snel

Minpunten

• Bloat moet je weghalen

29 januari 2025 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 16GB ram, 512GB opslag Zwart

Voor het eerst over op een android toestel na vele jaren Apple. Doorslag is prijs kwaliteit verhouding en verbeterde updatebeleid van de laatste jaren. Telefoon bevalt zeer goed en is super vlot. Laad mega snel op van 0 tot 100% in 30min (100W). De chip is vergelijkbaar met snapdragon 8 gen 2. Geekbench 6 single: 1876 Multi: 4997. Draait emulators met gemak. Het scherm is prachtig en ziet er natuurlijk uit. De foto's zijn goed maar niet zo mooi als de echte highend modellen. Standaard zit er veel bloatware / telemetry apps op (ook niet zichtbare). Heb hiervoor een script gemaakt en 200 apps worden automatisch in een paar tellen verwijderd. Op het moment in de aanbieding en in mijn optiek echt een koopje voor hetgeen je krijgt (512GB en 16GB geheugen). Daarnaast een prima ondersteuning. Al met al zeer tevreden en kan weer jaren vooruit.

Pluspunten

• Mooi Oled scherm 120hz
  • Lange accuduur 5500mah, 0>100% in 30 min. SuperVooc
  • Snelle chipset Snapdragon 7+ gen3
  • Goede camera's
  • Prijs 512 GB opslag / 16GB DDR geheugen €354
  • Ziet er high end uit, met aquatouch
  • HDR 10+ support
  • Prima support, 4 jaar OS, 6 jaar beveiliging

Minpunten

• Veel bloatware (verwijderd met script)
  • Camera's zijn goed maar geen highend
  • Geen Dolby Vision, AV1 (kan wel 4K vloeiend afspelen) en WiFi 7 support
  • Niet dompeldicht

27 december 2024 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 16GB ram, 512GB opslag Zwart

Na 2 jaar met de "premium?" Galaxy S22+ ben ik 4 maanden geleden overgestapt naar deze "mid tier" OnePlus Nord 4 en de accuduur is een verademing. Geen accustress meer!

Verwacht niet te veel bijzonders van dit mobieltje. Van het scherm tot de camera, alles is goed, maar niet op flagship niveau. Wat hij wel is, is betrouwbaar. Twee dagen op 1 acculading en dan 's ochtends maar 30 min om op te laden? Geen probleem! 100% accu en goed voor weer twee dagen intensief gebruik. Geen screen protector of hoesje, prima hij kan tegen een stootje! Regen/nat scherm? No problem!

Voor een consulant die niet altijd weet of/wanneer hij kan laden en zijn mobiel vaak uren non-stop gebruikt is de accuduur en algehele betrouwbaarheid van een mobieltje als deze goud waard.

ps. Hij ziet en voelt voor deze prijs zelfs verdomt vlot/goed/premium.

Pluspunten

• Accuduur
  • Metalen Unibody
  • Notification Slider
  • Betrouwbaar
  • Vlotte Processor
  • Aquatouch
  • Mooi

Minpunten

• Software Bloat (kon ik deinstalleren)
  • Camera is Matig

zie de argumenten

Pluspunten

• Prachtig kleurrijk scherm
  • Zeer scherpe weergave tekst en afbeeldingen
  • Lekker vlot in gebruik, veel beter dan die HyperOS shit

Minpunten

• geluid uit spakers is niet geweldig, maar met BT weer prima

19 november 2024 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Ik kocht dit toestel als vervanging voor een Samsung Z Flip 3. De OnePlus Nord 4 is een totaal ander toestel, maar ik heb er zeker geen spijt van. De processor is merkbaar sneller dan die van de Flip 3, en het grotere scherm maakt intensief gebruik een stuk prettiger. Wel neemt de telefoon door dat grote scherm bijna je hele broekzak in beslag. Dat was bij de Flip 3 wel anders.

Wat me vooral positief verrast, is de accuduur. Dit toestel gaat met gemak twee volledige werkdagen mee op één lading. Voor zo'n krachtig en groot toestel vind ik dat behoorlijk indrukwekkend!

Nadelen heb ik eigenlijk nog niet ervaren. Het enige dat opvalt, is dat het scherm minder accuraat dimt dan dat van de Flip 3. In donkere ruimtes kan het scherm soms wat fel zijn, waardoor ik het vaak handmatig dim naar een comfortabel niveau.

Pluspunten

• Snelle processor
  • Handige fysieke mute/vibrate schuifknop
  • Groot scherm
  • Prijs (€369.-)
  • Accuduur

Minpunten

• Automatische helderheid - donkere ruimte

8 november 2024 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Na enkele weken kan ik de Nord 4 aanraden. De camera's zijn meer dan goed genoeg, de chip is snel. Het scherm is fel en responsief. De batterijduur is erg goed en het 100W laden komt soms van pas. In 15 minuten gaat hij van 20 naar 80%. Vorige week een bug gehad met het zoeken in apps, maar nadat ik de service 'smart android' had gestart werkte het weer.

Pluspunten

• Batterij
  • Snelheid
  • Scherm

Minpunten

• Kleine bug bij zoeken tussen apps
  • Geen draadloos laden

9 september 2024 Rapporteer

OnePlus Nord 4, 16GB ram, 512GB opslag Zwart

Als je niet zo veel geeft om foto's en de beste graphics in games, maar gewoon een vlotte telefoon voor dagelijks gebruik wilt is het wel een aanrader. Supervlot.

Pluspunten

• Value for money
  • Mooi en groot scherm, hoge resolutie, hoge refresh rate
  • 512GB niet veel duurder dan instap
  • Oogt een categorie duurder dan dat hij is

Minpunten

• Persoonlijk heb ik voorkeur voor kunstof, niet voor koud aluminium
  • Vrij veel bloatware, wel te deïnstalleren
  • Camera stapje minder dan flagships

Heb jij ook een OnePlus Nord 4, 12GB ram, 256GB opslag Groen?