Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
NLWildcard Testpanel
16 april 2025 Rapporteer Testpanel

Tenways CGO800S Blauw

De Tenways CGO800s is een stijlvolle en goed uitgeruste stads e-bike met een stille riemaandrijving, strakke afwerking en verrassend krachtige en vooral fijne ondersteuning via een koppelsensor-gestuurde achterwielmotor. Navigatie op het display ziet er goed uit, maar functioneel nog niet perfect. Het ontgrendelen via knopcode is omslachtig en de handvatten ogen goedkoop, maar daar staat tegenover dat de fiets comfortabel rijdt, solide onderdelen heeft en zich in de stad helemaal thuis voelt. Een sterke keuze in het middensegment, zeker voor wie tech en design weet te waarderen.

Pluspunten

• Hele fijne motor en ondersteuning!
  • Afwerking
  • Comfort

Minpunten

• Ontgrendeling
  • Flex op het frame (als je wat zwaarder bent)
  • wat software finetuning nodig

Awaken1 Testpanel
28 april 2025 Rapporteer Testpanel

Tenways CGO800S Grijs

De Tenways CGO800S is een aantrekkelijke stads-e-bike voor korte afstanden. Met een strak design, stille riemaandrijving en een vriendelijk prijskaartje van €1.899,00 (Tenways.com), biedt deze fiets veel waar voor zijn geld. Echter, er zijn enkele aandachtspunten die potentiële kopers in overweging moeten nemen. De navigatie en het kleine frame zijn daar de twee belangrijkste van. Maar voor deze prijs is het een prima stadsfiets en daarom toch 5 sterren.

Pluspunten

• Design
  • Prijs
  • Soepele aandrijving
  • Opladen met accu op de fiets

Minpunten

• Navigatie
  • Maat frame >1.80m
  • Zadel
  • Geen versnellingen

aap1 Testpanel
22 april 2025 Rapporteer Testpanel

Tenways CGO800S Blauw

Je koopt een elektrische fiets voor de trapondersteuning, en dat doet de CGO800S goed. Hij reageert snel, vanaf het stuur kan je alles met je linker duim bedienen en is degelijk gebouwd.

Er is maar 1 framemaat, die voor personen van max 190cm zijn, maar ik(182cm) vond de fiets al aan de kleine kant. Het zadel moest vrij hoog, waardoor ik er niet comfortabel op zit. Mocht je deze fiets overwegen, adviseer ik om altijd een proefrit te maken.

De app werkt, maar verwacht daar geen wonderen van. Je kan met de app navigatie laten projecteren op het scherm, maar uitsluitend die van de app. Die is daar duidelijk niet het beste in.

Pluspunten

• Ondersteuning werkt goed
  • Goed afgewerkt
  • Robuust

Minpunten

• Klein frame
  • Niet comfortabel
  • Klein bagagerek

3 van 5 sterren (Voldoende)
NickAlan Testpanel
23 april 2025 Rapporteer Testpanel

Tenways CGO800S Zwart

Na de testperiode van de Tenways CGO800s ben ik positief verrast door de stille en natuurlijke ondersteuning van deze e-bike. Het strakke, moderne design met een mooi weggewerkte accu valt in de smaak, hoewel het ontbreken van een ingebouwd ringslot een minpunt is. De actieradius is voldoende voor dagelijks woon-werkverkeer, mits je de ondersteuning slim gebruikt. Het invoeren van een pincode voor vertrek en het ontbreken van versnellingen kunnen als nadelen worden ervaren, net als het harde zadel en de niet-verstelbare stuurhoogte. De Tenways-app werkt goed en biedt handige navigatie, hoewel de instructies op het geïntegreerde scherm soms verwarrend kunnen zijn. Ondanks een technisch probleem met de voorremmen, biedt de CGO800s een goede balans tussen prijs en prestaties, en is het een sterke keuze voor stedelijk gebruik.

Pluspunten

• Fijne motor met goede ondersteuning
  • Goede actieradius (+- 80 km op de middelste ondersteuningsstand)
  • Fietsnavigatie, geen telefoonhouder nodig!

Minpunten

• Oncomfortabel zadel
  • Mist versnellingen
  • Geen geintegreerd slot, je moet zelf een kettingslot meenemen

3 van 5 sterren (Voldoende)
bwolke Testpanel
28 april 2025 Rapporteer Testpanel

Tenways CGO800S Zwart

Na een krappe vierhonderd kilometer afgelegd te hebben met de fiets vind ik dat je voor €1899,- een fiets krijgt die niet af is. Een ringslot, snelbinders en comfortabele handgrepen ontbreken. Het slecht ontworpen frame zorgt ervoor dat de fiets (dik) onvoldoende scoort. Het frame is niet stevig genoeg en heeft teveel flex, voelt niet solide en geeft daardoor geen veilig gevoel. Bovendien had de fiets zoals ik hem geleverd kreeg balhoofdspeling. Het stuur is niet in hoogte verstelbaar. Voor iemand van 1m80 of langer zit je te voorover gebogen en zit je minder comfortabel dan op een stadsfiets waarop je recht(er)op zit.

Wat wel positief is aan de fiets is de koppelsensor dit werkt veel fijner dan een rotatiesensor en geeft een natuurlijk fietsgevoel. De pedalen zijn ook goed.

Conclusie: De CGO800S is geen kilometervreter maar ook niet voor een rondje om de kerk. Gemiste kans van Tenways.

Pluspunten

• Koppelsensor
  • Pedalen
  • Geveerde voorvork is prettig

Minpunten

• Instabiel frame
  • Balhoofdspeling
  • Stuur is niet in hoogte verstelbaar
  • Slechts 2 jaar garantie en is niet te verlengen / bij te kopen.

2 van 5 sterren (Slecht)
Eis-T
20 mei 2025 Rapporteer Product gekocht

Tenways CGO800S Zwart

Ik rij een jaar dagelijks naar mijn werk met deze fiets, en dat gaat uitstekend. Er zit verrassend veel power in en je mist het ontbreken van versnellingen totaal niet. Schermpje is mooi geintegreerd.
Over de stevigheid kan ik het volgende kwijt: Een half jaar geleden ben ik als een maniak met maximale snelheid onderuit gegleden in de bocht (was glad en mijn eigen schuld) en de fiets heeft dat op een paar schrammetjes na gewoon goed overleefd. Zelf heb ik als dertiger mijn bovenarm gebroken in de val. kortom: de fiets is steviger gebouwd dan de fietser. ;)
Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik moet met de digitale kant van het ding. Leuk dat 'ie een app heeft maar ik zie nog geen meerwaarde, maar ik ben daar misschien ook niet de doelgroep voor. Idee: een home assitant integratie zou wel vet zijn.

Pluspunten

• mooi ontwerp
  • fietst fijn
  • stevig

Minpunten

• los kettingslot blijft gehannes

Heb jij ook een Tenways CGO800S Zwart?