Review door de redactie

Door Friso Weijers - Redacteur 22 oktober 2023

Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro - Superslim en toch achterhaald

De Google Pixel 8 is flink duurder dan zijn voorganger. Het toestel ligt fijner in de hand dankzij de rondere hoeken en het kleinere formaat van de behuizing. Het nieuwe scherm is letterlijk en figuurlijk een highlight; het is een van de felste smartphoneschermen tot nu toe. Het camerasysteem presteert over de hele linie goed, al ontbreekt bij de Pixel 8 een losse telecamera, die veel andere toestellen in dezelfde prijsklasse wel hebben. De Tensor G3-soc is gericht op AI en Google kan dankzij deze eigen chip een zeer lange ondersteuningsperiode van zeven jaar beloven. De snelste benchmarkscores biedt hij niet. Problematischer is de kennelijk gebrekkige efficiëntie, die leidt tot een korte accuduur. De Pixel 8 laadt wel iets sneller op dan het model van vorig jaar, zij het nog steeds niet echt rap. Lees verder »

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
M!chiel
22 oktober 2023 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

Mooi scherm, goed geluid en een fijne gebruikerservaring. Plus goede mogelijkheden om het toestel te tweaken. Maar de prijs is relatief hoog.

Pluspunten

• Goed beeldscherm
  • Goed geluid
  • Vloeiende ervaring
  • Geschikt voor GrapheneOS
  • Ligt lekker in de hand
  • Goede camera
  • 7 jaar updates

Minpunten

• Duur
  • Gladde achterkant
  • Mindere prestaties op 5G

MrMarcie
25 november 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 256GB opslag Grijs

Goede telefoon die me hopelijk minimaal 3 jaar veel plezier zal geven.

Pluspunten

• Relatief klein
  • Clean Android
  • Scherm
  • Snelheid
  • Goede camera, vooral in donker
  • Lange software support
  • Ook draadloos opladen

Minpunten

• Batterij gaat minder lang mee
  • Prijs
  • Mis handige features
  • Fingerprint onhandig en niet altijd feilloos

Weirdoojp
28 mei 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Roze

Al met al is de Google Pixel 8 een indrukwekkende smartphone die de standaard voor Android-telefoons wederom hoger legt.

Pluspunten

• Prachtig OLED-scherm met 120Hz verversingssnelheid
  • Uitstekende camera's met geavanceerde AI-functies
  • Snelle en soepele prestaties dankzij de Tensor G3-chip
  • Schone en up-to-date software met lange ondersteuning

Minpunten

• Prijzig
  • Geen microSD-ondersteuning voor extra opslag

Harmen
4 februari 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Grijs

Telefoon voorzien van Spigen Liquid Air en Spigen screenprotector. Vloeiende ervaring tot nu toe, software is stabiel en wordt geupdate tot 2030!

Goed scherm en camera's. Aanrader!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Goede camera's
  • Vingerafdruk en gezichtsherkenning
  • Vloeiende ervaring
  • Support tot 2030
  • Duidelijk en helder scherm

Minpunten

• Relatief dik door camerabar

High on Life
17 februari 2024 Product gekocht

***FULLY EDITED***

Vreemde telefoon, met vreemde bugs, ik had niet verwacht dat ik een beta test toestel zou krijgen vlak na de launch, terwijl je er de hoofdprijs van 800 voor betaald hebt! Best schandalig eigenlijk...
Als ik het had geweten, dat dit een beta toestel was, had ik toch liever voor samsung gekozen.

Ik heb bewijzen van talloze foutjes en bugs in de software...

Door deze fouten werd ik kwaad en heb ik voor het eerst in mijn leven gegooid met iets dat duurder was dan een nokia 3310. Gelukkig glas nog heel, helaas wel kapotte pixels en groene lijn in het scherm, het gekke is, die lijn lijkt wel een eigen wil te hebben... A.I.??? Who the F knows?! I don't...

Pluspunten

• Mooie fotos
  • Leuke slimme foto bewerking
  • Sommige features in het OS zijn handig
  • Geen "Always on display" zoals Samsung wel vaak heeft... kan wat op verzonnen worden, aanraken = zwart scherm met tijd, lang ingedrukt houden opent lockscherm ofzo?
  • Audio Emojis tijdens bellen, leuk bedacht, vrij nutteloos, maar wel vrolijk!

Minpunten

• De AI heeft volgens mij een eigen wil ofzo... (niet letterlijk misschien, maar raar doet hij wel)
  • Slecht en inaccuraat touchscreen
  • Ongelooflijk veel bugs en zeer slecht geprogrammeerde apps, vooral van Google zelf, zoals YouTube! Ongelooflijk dat dit soort shit door de test fases kan komen... (wordt langzaam aan beter door patches and updates)
  • Voelt aan als goedkope bouw kwaliteit, scherm voelt zeer fragiel aan, een screen protector is een must.
  • Niet razend snel op te laden.

2 van 5 sterren (Slecht)
kenden Newbie
29 juni 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

Deze telefoon is de prijs waard, door het handige en handzame gebruik. Je steekt het makkelijk in je broekzak of borstzakje. Het gebruik van slimme technologie met Ai verbaast me het werkt goed en , er komen meer updates voor deze telefoon zodat je weer nieuwe handige dingen kunt uitproberen.

Pluspunten

• Goede kwaliteit, zowel de voor als de achterkant
  • Makkelijk te bedienen met èèn hand door het mooie formaat
  • Met deze telefoon kun je snel producten vinden door het gebruik van Ai
  • Prachtig en snel ververst beeldscherm

Minpunten

• Als de camerbalk aan de achterkant wat dunner was is het de perfecte telefoon, door gebruik van een hoesje werk je de camerbalk wel weg

Kolos Newbie
18 maart 2025 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Grijs

Een acceptabele telefoon, maar Google heeft na 8 generaties nog steeds geen idee waar de telefoon heen moet. 90% van de AI functies zijn onzin, email en andere notificaties laten nog steeds uren op zich wachten (Google parken gmail app notificaties). Deze telefoon heeft me overtuigd om een Iphone te kopen.

Pluspunten

• Google/Gemini assistant
  • fotokwaliteit

Minpunten

• Accuduur
  • green screen problem
  • Geen inloop reparatie in NL
  • Ze repareren alleen Pixel-telefoons in Polen (!!)

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Lukass
21 september 2024 Product geleend

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

De Google Pixel 8 is een fijne telefoon voor iedereen die houdt van pure Android. De camera’s leveren geweldige foto's, zeker in slecht licht. Qua snelheid zit het ook goed, maar de batterijduur had wat beter gekund. Opladen gaat gelukkig wel snel.

Pluspunten

• Goede camera
  • Zuivere Android-ervaring
  • Snel opladen
  • Nog 6 jaar updates

Minpunten

• Batterijduur kan beter

smeijers
24 juni 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

ik heb even een maandje gewacht met deze review.
al met al niet ontevreden. moest wel wel wennen aan het relatief kleinere scherm; ik kwam van galaxy S20 FE.

Pluspunten

• handzaam model
  • helder beeld
  • fijne Android os
  • deels gebouwd met recycled materiaal

Minpunten

• helderheid in zonlicht kan beter
  • matige batterijduur
  • schermgrootte valt mij wat tegen

timreview Newbie
31 mei 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Roze

Pixel 8 is voor zijn (huidige) prijs een goede telefoon. Ligt lekker in de hand, niet te groot, prettige software en goede foto's. Door lange updates kan ie nog jaren mee en is prima door te geven aan de kids.

Pluspunten

• Mooi design
  • Software - puur Android geen bloatware of andere rommel
  • Camera erg goed, zeker voor (actie) prijs

Minpunten

• Aluminium krasgevoelig
  • Camera deel steekt aan
  • Design moet je aanstaan. Misschien niet voor iedereen

wiedenkje Newbie
7 mei 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

Zeer goede allround toestel die zeer goede foto's maakt. Toestel houdt het makkelijk een dag vol op de accu bij middel gebruik. Zeer strakke Android ervaring

Pluspunten

• Camera
  • Software
  • Update Beleid

Minpunten

• Prijziger dan voorgangers

Pipooow
10 maart 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

Heb hem nu sinds release. Ben van de Pixel 3 naar de 6 en nu naar de 8 gegaan.

Dit toestel is wat mij betreft alles waar de P6 faalde: hij is veel handzamer, een stuk minder zwaar en het scherm is een stuk scherper.

Software en google apps werken allemaal prima samen. Ook gewoon fijn dat hij niet vol zit met apps van bijvoorbeeld Samsung of iets dergelijks.

Zeker voor de prijs is het een geweldig toestel.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Fijn formaat
  • Helder scherm
  • Android zoals hij moet zijn

Minpunten

• Laden kan wat sneller

Sepo Newbie
26 januari 2024 Product gekocht

Google Pixel 8, 128GB opslag Zwart

Toestel is top maar Google ondersteunt casten naar bijvoorbeeld je smart tv niet zonder hdmi kabel of aanschaf chromecast hub. Niet kopen dus.

Pluspunten

• Toestel is top

Minpunten

• Casten werkt niet

1 van 5 sterren (Waardeloos)