![]() |
Round-up - Radeon RX 7800 XT - ASRock, ASUS, Gigabyte, PowerColor, Sapphire & XFX In onze RX 7700 XT- en RX 7800 XT-review hebben we de gpu-prestaties al besproken; in deze round-up vergelijken we tien RX 7800 XT-modellen met elkaar. |
![]() |
Achtergrond - Videokaartprijzen in augustus - Alle gpu's onder de introductieprijs De huidige generatie videokaarten is bijna twee jaar oud. We zetten uiteen hoe de prijzen zich hebben ontwikkeld en hoe goed de kaarten leverbaar zijn. |
Gemiddelde gebruikersscore
Ik heb de videokaart afgelopen week gekocht en ik ben er meer dan blij mee. Zeker een aanrader je kan met deze kaart AC op de hoogste settings spelen met een gemiddelde van 120 fps!!!!
Ik heb laatst voor het eerst een PC in elkaar gezet met deze videokaart. Ondanks dat het 3 ventilatoren heeft, vind ik deze erg stil zelfs met hoge performance games. Door deze ventilatoren is de kaart aan de lange kant, maar met een juiste formaat kast moet dit geen probleem zijn. Wel jammer is dat alleen het gigabyte logo RGB is die erg snel van kleur verandert en daarom soms kan afleiden. Ik heb ook nog niet gevonden dat je dit kan instellen.
Ik ben gevraagd door Aorus via Megekko om over deze kaart een review te schrijven voor 20 euro op steam. Gezien ik de kaart nog maar 2 dagen heb kan ik er nog niet veel over zeggen. De installatie ging vlekkeloos. De kaart werkt meteen op Drauger OS (linux) en Mount and blade 2 kan ik op de hoogste settings spelen. Tot zo ver lijkt het prima te werken!
voor de prijs van 500 is het een van de meest aantrekkelijke opties op dit moment.
Ik heb laatst voor het eerst een pc gebouwd. Als een van de onderdelen heb ik bij de GPU gekozen voor de RX 7800 XT, het is echt een geweldig apparaat! Ik ben er heel blij mee en wens iedereen die een videokaart onder de $600 zoekt dit product aan.
Een goede GPU voor deze prijs. Zou wel adviseren om een sag bracket er bij te kopen, de kaart wat aan de zware/lange kant
Een goed geprijsde videokaart die relatief sterker blijkt te zijn dan nvidia alternatieven in dezelfde prijsgebied. De RGB is ook minimaal wat helpt voor degenen die hun desktop in hun slaapkamer hebben staan. Daarnaast is het ook fijn dat er twee HDMI poorten zijn t.o.v. de standaard geleverde 1 van dit type videokaarten. Let wel goed op of deze videokaart in jouw case past, en koop erbij een gpu bracket om mogelijke schade van moederborden en/of grafische kaarten te voorkomen.
Super goede GPU, Hotspot work max 89 graden onder full load, memory max 84 graden en de rest lager, dit met max 50% fanspeed en dus mooi stil.
Prima product die alle huidige games met goede kwaliteit kan runnen.
Goed opletten of het wel in je case past.
RBG zit erop, heb zelf een dichte case dus niet echt een mening over de kleuren.
Dit is een hele mooie en goede videokaart dei heel goed kan presteren.
Zeer mooie GPU met een goede prijs/kwaliteit verhouding, hij zal zeker alles aankunnen wat ik nodig heb. De ventilatoren zijn ook erg fijn stil en blijven ook stil terwijl ze niet nodig zijn. Het kleine beetje RGB op het logo is ook wel geinig
Deze videokaart heeft een mooie design.
Bij installatie van de kaart niet vergeten dat deze kaart 2 aansluitingen voor power via de PSU nodig heeft, de lampjes gaan aan wanneer je het vergeet (ik was het vergeten).
Meestal zijn de kabels meegeleverd met de PSU.
Ik heb deze kaart nog niet uitvoerig getest, maar wel meteen met een redelijke demanding game. Het aantal memory is nog niet voorbij de 8GB use gegaan (AC Origins op Ultra settings).
De kaart bereikt bij gebruik ongeveer 65 graden celcius.
Ik hoor de kaart bijna niet tijdens het spelen (enkel bij opstart een soort ventilator stress testje vooraf).
Een 750W PSU is voor deze videokaart wel aan te raden, AMD adviseerde zelf minstens 700W.
Goede videokaart.
Goede prijs kwaliteit verhouding.
Installatie ging wat moeizaam maar als je vaker een pc hebt gebouwd moet dit een makkie zijn.
Al met al een goed product met een zacht prijsje.
Goeie prijs/performantie verhouding
Prachtige kaart, werkt goed, wordt niet te warm, mooie RGB verlichting. Zeker een aanrader voor goede prijs/kwaliteits verhouding.
Prima kaart! Blijft onder full load rond de 70c met een kast die geen geweldige airflow heeft.
Kan de fans bijna niet horen :)