Review door de redactie

Door Donovan Kerssenberg - Redacteur 13 juli 2023

Nothing Phone (2) - Telefoon zonder bloatware doet wat hij belooft

De Nothing Phone (2) is een goed toestel, waarbij veel aandacht is besteed aan de software. Dat is niet alleen te zien aan het uiterlijk van de grafische gebruikersinterface, maar ook aan de widgets en hoe het systeem met apps van derden omgaat. Het is een van de weinige smartphones die bloatwarevrij is. De softwareondersteuning is gemiddeld; het toestel krijgt updates tot 2027. Ook met de hardware zit het goed. Dit toestel is uitgerust met krachtigere onderdelen dan zijn voorganger en dat merk je. Het scherm is bovengemiddeld goed. De Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 is dan wel een chip van vorig jaar, maar nog steeds snel en efficiënt, waardoor het toestel vloeiend en luxe aanvoelt. Daarnaast heeft het een goede accuduur. De lichten op de achterkant van de telefoon zijn uitgebreid. Doordat ze meer segmenten bevatten, kunnen ze worden ingezet als indicatoren. Bovendien kunnen ze beter samenwerken met apps van derden. De camera schiet aardige foto’s, maar komt niet goed mee als je ‘s nachts met het toestel op pad gaat, en je mist een telecamera, die veel andere toestellen voor deze prijs wel hebben. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
8 maart 2024 Rapporteer

Een fijne telefoon met goede bouwkwaliteit. Scherm ziet er mooi uit en de software is erg fijn.
Camera is vrij gelimiteerd voor andere apps maar ziet er prima uit. De batterijduur is goed.

Pluspunten

• Design
  • Software
  • Bouwkwaliteit
  • Goed scherm
  • Snel
  • Batterijduur

Minpunten

• Camerakwaliteit
  • Haptics
  • Telefoon wiebelt op vlak oppervlak

6 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Perfect toestel maar helaas ook onstabiel.

Pluspunten

• Snel
  • Geen bloatware
  • Lange accuduur

Minpunten

• Onstabiel oproepen
  • Onstabiel internet

2 van 5 sterren (Slecht)

Nothing Phone (2), 12GB ram, 512GB opslag Zwart

Is een prima telefoon, zeer mooi ontwerp, supersnel en buttery smooth nothingos. Super blij mee!

Pluspunten

• Ontwerp
  • Bouwkwaliteit
  • NothingOS
  • Snel
  • Vloeiend
  • Glyph interface

Minpunten

• Ver inzoomen, most een zoomcamera

4 januari 2025 Rapporteer

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Bijna anderhalfjaar geleden de Nothing Phone (2) gekocht na veel twijfel tussen de Galaxy S23+ en deze. Nog geen moment spijt na zo'n 15 jaar lang Samsung telefoons.

Ik ben vooral ontzettend blij met de bouwkwaliteit, mijn Samsung modellen zien er allemaal zwaar gehavend uit dankzij mijn lompe gedrag en gaan nooit langer dan 2 jaar mee. De Nothing Phone ziet er nog steeds haarfijn uit zonder krasjes en deukjes. Ook de looks spreken mij ontzettend aan.
De interface is fantastisch en een enorme upgrade over wat ik gewent ben van Samsung. Scherm is uitstekend en Glyphs verlichting een leuke gimmick.

Ik wist van te voren dankzij reviews dat de camera tegenvalt, voor (vakantie)foto's pakken wij daarom altijd de S23 van mijn vriendin, die foto's zijn 4x zo goed. Ook de speakers zijn niet geweldig. Voor mij geen probleem want ik gebruik zowel de camera als speakers niet intensief.

Pluspunten

• Software, fantastische interface
  • Snelle Snapdragon8+ chip
  • Premium bouwkwaliteit en look, Leuke styling met Glyphs verlichting
  • Prijs/kwaliteit
  • Bloatwarevrij
  • Goed 6,7" scherm
  • Updates tot 2027
  • Draadloos en snel laden

Minpunten

• Camera is matig tot slecht
  • Speakers niet fantastisch
  • Batterijduur gaat niet altijd de hele dag mee bij intensief gebruik

28 december 2024 Rapporteer

Nothing Phone (2), 12GB ram, 512GB opslag Zwart

Gekocht als opvolger van mijn Oneplus 6. De NP2 is toch wel weer een "flagship killer" die voor een net bedrag goed kan meekomen met de iPhones en Samsungs. De Glyph interface is niet meer dan een gimmick, maar toch trekt de transparante achterkant veel bekijks en interesse. Ik ben ook erg fan van de geronde glazen achterkant, omdat ik zelf de telefoon gebruik zonder hoesje. Dat geeft wel gewoon een erg premium gevoel bij het vasthouden. De camera is heel degelijk, al mis ik af en toe wel een goede zoomlens. Het besturingssysteem van Nothing is ook erg netjes en clean. Je kan kiezen tussen "huisstijl" van Nothing, of gewoon standaard Android met alle customization. Je kan lange tijd rekenen op security updates, wat vaak toch wel ontbreekt in dit prijssegment. Ten slotte is het ontbreken van eSIM wel erg jammer anno 2024.

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Fijn ontwerp
  • Langere support
  • Weinig/geen bloatware

Minpunten

• Geen supersnelle lader
  • Geen eSIM
  • Aluminium behuizing is kwetsbaar

Z80
24 december 2024 Rapporteer

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Zwart

een smartphone die wat groter en dikker is dan de veel gebruikte Samsung S lijn.
waarbij ik als minpunten het reflecteren van het scherm als een spiegel en de camara app ervaar.
de 50mp werkt alleen in de standaard app in open camera is er slechts 12.5 mp beschikbaar.

Pluspunten

• goed accu duur
  • groot scherm
  • draadloos laden

Minpunten

• volume knoppen te laag
  • relatief zwaar
  • camera app niet supper
  • reflecteren scherm

17 december 2024 Rapporteer

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Wit

Na meerdere Oppo's te hebben gehad, overgestapt op deze telefoon. Tot nu toe erg tevreden ook over de levensduur van de batterij en de snelheid.

Pluspunten

• Solide
  • Mooie vormgeving en interface
  • Draadloos laden

Minpunten

• Camera

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Ik ben zeer tevreden met deze telefoon. Ondanks dat het een mid range telefoon is, heb ik eigenlijk nooit het gevoel dat het dat is. De telefoon is snel, reageert goed, het design is zowel aan de buitenkant als als skin heel mooi en eindelijk eens niet zo saai, zoals vaak bij Samsung en Apple. De lichten op de achterkant hebben ook echt een functioneel iets, er is daadwerkelijk een nut voor. Enig minpunt is dat de camera app beperkt is en niet echt nuttig aanvoelt. Zou leuk zijn als die wat uitgebreid wordt en dat je zelf ook meer kan instellen. Foto's verschillen ook echt heel veel in kwaliteit, maar goed, ik heb de telefoon dan ook niet voorgeselecteerd op camerakwaliteit. Ik zou deze telefoon zeker aanraden aan iedereen. Doet gewoon wat het moet doen en ziet er nog eens mooi uit. Nothing is sowieso wel goed bezig.

Pluspunten

• Mooi design
  • Snel ondanks mid ranger
  • Licht lekker in de hand

Minpunten

• Camera app

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Wit

Had deze telefoon gekocht om wat spellen mee te spelen (WIld Rift) en m'n dagelijkse dingen te doen.

Nu 35 dagen later, stuur ik hem terug naar de verkoper. Op de een of andere manier blijft de telefoon vaak haperen (inlogscherm opent niet na de pincode in te voeren), of pakt de aan/uit knop niet. Al met al vrij irritant.

Verder is hij wel snel, dus dat is fijn, en hij ligt goed in de hand.

Voor de prijs het dus niet waard.

Pluspunten

• Snel

Minpunten

• Veel haperingen
  • Lastig te connecten met veel zaken

3 van 5 sterren (Voldoende)
3 februari 2024 Rapporteer

Nothing Phone (2), 12GB ram, 256GB opslag Zwart

Een maand geleden gekocht als opvolger voor OnePlus. Voornamelijk voor een cleane Android. Werkt heel goed, vlot, goed scherm en betere camera dan mijn oude OnePlus.

Wel moeilijk vast houden en ook neerleggen door de idioot gladde achterkant. De telefoon valt daardoor vaak van tafels ed. Het volume van de notificaties is vrij zacht, muziek is dan weer normaal.

Die glyph interface heb ik meteen uitgezet, vond het vrij storend. Maar misschien dat ik het nog eens aanzat als ik het beter snap.

Pluspunten

• geen bloatware
  • snelle software
  • scherp en mooi scherm

Minpunten

• super-gladde achterkant
  • notificaties vaak te zacht
  • wat zwaar

Nothing Phone (2), 12GB ram, 512GB opslag Zwart

De Nothing Phone 2 was het toestel waar ik lang naar opzoek ben geweest. De uitstraling van een iPhone maar dan met Android.

Het geluid via de speakers is prima voor het kijken naar een video. Voor muziek gebruik ik oordopjes of koptelefoon.

True... er zijn andere merken met net iets betere camera's. Maar met de Phone 2 camera kan je echt hele mooie foto's maken (zoom, macro, panorama, etc)

Nu een week in gebruik en erg blij met de speciale slimme functies. Je krijgt echt het idee dat er is nagedacht over elk detail. Zowel hardware matig als software matig.

De duurste uitvoering van de Phone 2 is nog steeds een paar honderd Euro voordeliger dan de flag ships van andere merken. En toch heb ik bij alles het gevoel een Flag Ship toestel te hebben gekocht.

Een luxe gsm voor minder extreme prijzen.
Eindoordeel ? Aanrader...

Pluspunten

• Design (hardware en software)
  • Accu duur
  • Snelheid processor
  • Curved achterkant (glas)
  • Mogelijkheid voor monochrome icons
  • Variable refresh rate (1-120 hz)
  • Lage eco footprint bij productie en verpakking

Minpunten

• Geluid speakers cijfer 7 van 10
  • Camera cijfer 8 van 10
  • Alleen spatwaterdicht

Heb jij ook een Nothing Phone (2), 8GB ram, 128GB opslag Zwart?