€ 111,04 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste voeding voor een high-end game-pc (750-850W)

Wat is de beste voeding voor een high-end game-pc? Op deze pagina vind je het advies van de Tweakers-community voor de beste voedingen van 750W en 850W.

22 16 sep '24

1 van 5 sterren
Toon reviews van:
21 november 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Dit is een uitstekend product. Het heeft een stevige bouwkwaliteit en wordt geleverd met handige extra kabels. Zeker een aanrader voor deze prijsklasse!

Pluspunten

• Prima kwaliteit
  • Inclusief extra kabels
  • Stevig

Minpunten

• Ventilator maakt soms licht geluid

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Voor mijn eerste build ging dit echt goed, wel moet je goed weten welke kabels je wel en niet nodig gaat hebben.

Pluspunten

• Makkelijke instalatie
  • Goede verpakking
  • Stil

Minpunten

• verbruikt veel energie
  • Welke kabels nodig?

9 november 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Een prima voeding die doet wat het moet doen. Het enige jammere is dat de uitleg niet geheel duidelijk was. Zo zijn er "CPU & PCIe" slots op het moederbord, maar de kabels zijn wel apart gemarkeerd als CPU en PCIe. Wie weet zal iemand toch proberen een CPU kabel op PCIe aan te sluiten.

Al in al ben ik tevreden!

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • modukair
  • Heeft genoeg power voor de nabije toekomst

Minpunten

• Meegeleverde uitleg kan beter

5 november 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Erg tevreden met dit product, doet precies wat het moet doen en voor een goede prijs te krijgen!

Pluspunten

• Makkelijk in te bouwen
  • Makkelijk kabelmanagement
  • Prijs-kwaliteit verhouding

Minpunten

• geen

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Ik heb deze voeding gekocht als vervanger voor mijn defecte voeding. Makkelijke te installeren, werkt gelijk. Het volledig modulaire systeem is erg handig voor cable management. Daarnaast is de voeding vrij stil. Ik raad hem aan!

Pluspunten

• makkelijk te installeren
  • goede prijs
  • stil

Minpunten

• geen

27 oktober 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

2de keer dat ik deze voeding heb aangeschaft, in mijn eerste pc al zeer tevreden over deze voeding dus was geen twijfel om ook deze voor mijn 2de pc aan te schaffen.
De behuizing van de voeding is vrij kort waardoor het makkelijker maakt om alle kabels weg te werken in een wat kleinere pc behuizing.
Verder een erg stille voeding, in mijn eerste pc wordt deze gebruikt i.c.m. een RTX 3090 Ti waardoor de 16-pins PCIe Gen 5 aansluiting goed van pas komt.
Al met al dus erg tevreden over deze voeding!

Pluspunten

• Modulair
  • 16-pins PCIe Gen 5 aansluiting
  • Korte behuizing
  • Stil
  • Hoge kwaliteit

Minpunten

• Geen

22 oktober 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Helaas is de MSI MAG A850GL voor mij een te luidruchtige voeding en klapt de installatieautomaat (B16) eruit als de voeding aangesloten wordt voor de eerste keer. Hierna werkt hij wel zoals verwacht. Gaat retour.

Pluspunten

• Modulair

Minpunten

• Gigantische inschakelstroom (~170A)
  • Platte kabels niet makkelijk wegwerken
  • Luidruchtige ventilator

2 van 5 sterren (Slecht)
12 oktober 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Goede prijs voor een 80plus gold label voeding van 850W. Hij werkt erg goed, geen problemen ermee gehad. Ook niet met de installatie. Alle kabels worden netjes in een tasje erbij geleverd en zijn van goede kwaliteit.

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Kwaliteit goed

Minpunten

• extra 4-pins kabel voor moederbord ontbreekt

7 oktober 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Steeds corsair voedingen gehad, maar nu toch eens gekozen voor MSI. Vooral de goeie prijs/kwaliteit sprak mij aan.
Voor een beginnende bouwer was ik aardig onder de indruk van deze modulaire voeding. Kabels zijn heel degelijk en inbouwen gaat makkelijk. Voeding is ook heel erg stil.

Zeker aan te bevelen!

Pluspunten

• Modulair
  • Kwaliteit kabels
  • Prijs

Minpunten

• Geen gevonden

16 september 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Volledig modulaire voeding met 80 Plus Gold-certificering, ontworpen voor moderne systemen en PCIe 5.0-compatibele hardware.

Pluspunten

• Ondersteuning voor PCIe 5.0
  • Volledig modulair ontwerp
  • 80 Plus Gold-certificering

Minpunten

• Hogere prijs
  • Stijve kabels

12 september 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Heel goed product, maar als je minder ervaring hebt in PC bouwen zou het kunnen dat je meer gebruiksaanwijzingen moet zoeken online.
De moeite om te kopen!

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Prijs/kwaliteit
  • Modulair

Minpunten

• Minder ervaren mensen moeten online zoeken naar meer info soms

8 september 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Prima product. Een van de goedkopere 850W power supplies, maar de kwaliteit is alsnog uitstekend.

Pluspunten

• Eenvoudig te monteren
  • Prima prijs/kwaliteit
  • 12VHPWR Connector voor videokaart

Minpunten

• Kabels zijn ietwat kort en stug

6 september 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Langverwachte upgrade van mijn voeding na een volledige cpu-upgrade kit.
Zeer tevreden over de kwaliteit van het product.
Doet wat het moet doen en met 850w ben ik voorlopig weer gesteld.

Pluspunten

• Modulair
  • Prijs/kwaliteit

Minpunten

• Kabelmanagement vereist

25 augustus 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Na online onderzoek te hebben gedaan, leek dit een hele betrouwbare PSU met 10 jaar garantie, wat helaas nog niet de standaard is.
Goede prijs-kwaliteit verhouding. Tijdens het bouwen van een nieuwe PC geen problemen ondervonden en na gebruik van PSU voor een 7800X3D in combinatie met RTX 4070 super ook niet. Erg fijn dat de PSU stil blijft, zelfs onder heavy load.

Enig minpuntje is dat als je meerdere aansluitingen hebt voor SATA, de kabels wat lastiger zijn weg te werken in een case met beperkte zijruimte. Maar dit zou ook als een probleem van de gebruikte case gezien kunnen worden.

Pluspunten

• PCIe 5.0
  • Modulair
  • Stil
  • Robuust

Minpunten

• Bij gebruik van veel kabels, lastig weg te werken

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Goede prijskwaliteit voor 100,- een nette en stabiele PSU die je pc altijd van stroom voorziet!

Pluspunten

• Makelijke installatie
  • Volledig Modulair
  • Hele sterkte PSU voor de prijs

Minpunten

• Kabels soms wat lang

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Degelijke voeding van MSI. Ideaal dat er een 12V-2x6 aansluiting en kabel bij zit. Scheelt weer de splitter te gebruiken van de GPU, staat nog mooier ook.

Pluspunten

• Robuust gebouwd
  • Goede kwaliteit kabels
  • 12V-2x6 kabel voor GPU aanwezig

Minpunten

• -

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

De voeding voelt en ziet er stevig uit. Hij is stil en werkt zover helemaal top! Ik heb deze voeding gekozen omdat het een vertrouwd merk is, daarnaast was hij ook in de aanbieding voor 105 euro.
Ik heb er vertrouwen in dat hij mij nog vele jaren blij zal maken.

Pluspunten

• Robuust design
  • goede kwaliteit kabels
  • Ziet er visueel goed uit

Minpunten

• Nog geen

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Prima voeding. Doet wat het moet doen. De enige aanmerkingen zijn over de stugge kabels, waardoor het lastig kan zijn om nette cable management te hebben in sommige behuizingen. Verder zitten de aansluitingen voor de ATX kabel boven elkaar, waardoor de draad gedraaid moet worden.

Pluspunten

• Stil
  • Meer dan genoeg aansluitingen
  • Prijs - Kwaliteit verhouding
  • Goede verpakking

Minpunten

• ATX kabel gesplit boven elkaar
  • Stugge kabels

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Kwalitatief goede psu. Gekozen vanwegen specs en prijs combinatie.
voldoet aan verwachtingen en is goed stil. atx connector is wat kort maar prima.

Pluspunten

• Stil
  • goede kwaliteit
  • modulair

Minpunten

• Kabel stug
  • ''korte'' atx kabel

18 april 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Ik gebruik deze PSU al een tijdje en werkt top. Hij is zeer stil, ook vind ik dat hij een mooi design heeft. De kabels voelen als goede kwaliteit. Ook heeft de 600w gpu connector aan het einde een geel kleurtje zodat je weet of de kabel er goed in zit of niet (als je de kleur geel niet meer ziet zit hij goed). Nog geen minpunten ondervonden.

Pluspunten

• stil
  • mooi design
  • goede kabels

Minpunten

• geen

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Het is mijn eerste configuratie en deze voeding is geweldig, behalve de kabels die een beetje moeilijk te hanteren zijn, als je aangepaste mod-kabels hebt, ga je gang. Als je op zoek bent naar een voeding raad ik je deze aan

Pluspunten

• Modulair
  • ATX 3.0 en PCIe 5.0
  • Goede bouw qualiteit
  • Silent

Minpunten

• Stugge kabels

12 februari 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Voor mijn nieuwe PC-build was ik op zoek naar een nieuwe PSU die gemakkelijk te installeren, stil en efficiënt is. Uit de bestbuy guide van Tweakers kwam deze PSU van MSI als beste uit de bus.

Het is een strakke en degelijk gebouwde PSU. Efficiënt dankzij de 80 plus gold certificering. Ik heb hem aangesloten op een X670 moederbord en daardoor was er voor mij geen 8+4 pins kabel nodig. Sommige moederborden vragen een 8+4 pins kabel, maar deze is niet meegeleverd! Verder zijn alle gangbare kabels meegeleverd.

De PSU is volledig modulair waardoor je enkel de kabels aansluit die er benodigd zijn. Hier was ik naar op zoek. De kabels zijn aan de stugge kant. Dit zorgt ervoor dat de kabels laster weg te werken zijn. Verder is de PSU ATX 3.0 en PCIe 5.0 geschikt. Tot slot blijft de ventilator van de voeding fluisterstil.

Pluspunten

• ATX 3.0 en PCIe 5.0
  • Degelijke bouwkwaliteit
  • Fluisterstil
  • 80 plus gold certificering
  • Volledig modulair

Minpunten

• Stugge kabels
  • Afmetingen buitenzijde PSU?

4 februari 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Prima voeding, heb geüpgraded van een 650w PSU voor m’n nieuwe 4080 Super. Leuk etuitje met kabels en alles zit er bij. Verder geen bijzonderheden tot nu toe.

Pluspunten

• Goede kwaliteit
  • Met mooi etui voor kabels
  • Inclusief schroefjes
  • Gaat goed op 5800X3D met 4080 Super

Minpunten

• Nog geen minpunten ontdekt

1 februari 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Toekomst bestendige uitvoering (PCIe 5.0 en 12VHPWR connectors). Bij registratie op MSI site nog eens 3 maanden extra garantie. ATX 20+4 aansluiting zitten op de PSU boven elkaar. Handiger was de ATX 20+4 aansluiting naast elkaar te hebben (kabels moeten nu gedraaid worden).

Pluspunten

• ATX 3.0 en PCIe 5.0
  • 100% Modulair
  • Hoog rendement
  • Goede bouw qualiteit
  • Stevige verpakking

Minpunten

• Platte kabels niet altijd een voordeel
  • Kabels redelijk stug
  • ATX 20+4 aansluiting op de PCU een beetje vreemd

19 januari 2024 Rapporteer

MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart

Mooie stille PSU met voldoende vermogen om een systeem met krachtige CPU & GPU van stroom te voorzien.
Alle nodige kabels zijn meegeleverd, al had een aparte 8+4 pins ATX kabel wel gemogen, gezien dit tegenwoordig toch wel vaker voorkomt.
(Nu heb ik een halve 8-pin moeten gebruiken... het werkt, maar oogt niet zo netjes.)
Kabels zijn in mijn geval (i.c.m. een Lian Li Lancool 216) voldoende lang.

Pluspunten

• stil
  • volledig modulair
  • PCIe 5.0
  • 12VHPWR kabel meegeleverd

Minpunten

• 8 + 4 pins ATX kabel had leuk geweest

Heb jij ook een MSI MAG A850GL PCIE5 Zwart?