SuperFiber4 en Box14
De start van mijn testperiode verliep niet heel soepel, 1Gbe clients haalden 1000/1000Mbit maar 2.5Gbe en 10Gbe clients haalden slechts 1012Mbit Downstream en tussen de 400~1200 Mbit upstream. Veroorzaakt door een defecte Genexis ONT.
Lees de hele review mijn ervaringen.
De Box14 is voor mij geen blijvertje door bugs en instabiliteit.
SuperWiFi2
De KPN Super WiFi heeft mijn thuisnetwerk laten zien dat het kan zorgen voor een goede dekking en snelle verbindingen door het hele huis. Het systeem is vooral indrukwekkend door de eenvoud om een betrouwbare en uitgebreide WiFi-dekking te realiseren zonder ingewikkelde setup.
Ondanks de positieve punten, heb ik besloten om de KPN Super WiFi punten niet als mijn permanente oplossing te gebruiken. De voornaamste reden hiervoor is mijn bestaande setup met Zyxel Wi-Fi 6E accesspoints, die door hun 2.5Gbit aansluitingen een nog hogere doorvoersnelheid bieden dan de Super WiFi punten.
Na het gebruik van de Google Nest WiFi Router en WiFi Punt, zijn deze wifipunten een aanzienlijke verbetering. Met Wifi 6 en een groot bereik ben ik zeer tevreden over dit product, zelfs in een woonoppervlakte van 121m2.
Getest voor Tweakers/KPN in mijn thuissituatie met 4Gbit internet met een Box v14, twee SuperWifi2-punten en een 10Gbit PCIe-kaart. In ruil voor deze review heb ik de devices gekregen en krijg ik gratis een internetupgrade naar 4Gbit.
Ik heb redelijk veel contact gehad met de makers van de modemsoftware, om zaken met ze te bespreken die mij opvielen. Er is zelfs een tweaker van KPN bij mij langs gekomen om er zeker van te zijn dat mijn glasvezelverbinding supergoed functioneert.
Mijn ervaring is dat er superslimme en klantgerichte mensen bij KPN werken, die echt van de techniek houden en net als elke IT-er niet alles tegelijk kunnen fixen, maar wél het belangrijkste direct oppakken.
De wifi- en de bedrade internetverbinding zijn nu zo snel en stabiel, dat als een website of download traag is, dit niet aan mijn internetverbinding ligt.
Als het werkt, is het oké. Maar de verbinding wordt vaak verbroken, en in zo'n geval is er geen gemakkelijke manier om de verbinding weer te laten werken.
Perfecte oplossing voor mij als KPN klant