KPN SuperWifi2 Review
19 december 2023, laatste update op 20 december 2023, 1.449 views
Rapporteer
Product gekocht
Als het werkt, is het oké. Maar de verbinding wordt vaak verbroken, en in zo'n geval is er geen gemakkelijke manier om de verbinding weer te laten werken.
Pluspunten
- Werkt automatisch, eenvoudige installatie
- Heeft 2 LAN-poorten
- WiFi6
- Je kunt je KPN TV-ontvanger aansluiten
Minpunten
- De verbinding wordt vaak verbroken
- De KPN Thuis-app is verschrikkelijk
- In de draadloze modus kunt u geen 200 MB bereiken
2 van 5 sterren (Slecht)
Het is het gemakkelijkste om te kopen en in te stellen. Maar dan werkt het niet altijd goed. Het is niet betrouwbaar.
Terwijl ik in vergadering ben, wordt de satelliet in mijn kamer plotseling losgekoppeld van het mesh-netwerk. Maar de aangesloten apparaten vallen niet weg. Mijn laptop is dus verbonden met de satelliet, met een geweldig signaal, maar heeft geen verbinding met internet, omdat de satelliet is losgekoppeld van de hoofdrouter. En ik moet de satelliet handmatig uitschakelen, zodat mijn laptop kan overschakelen naar de hoofdrouter (of een andere satelliet).
Van KPN zeggen ze dat de satellieten (toegangspunten) 's nachts de verbinding opnieuw aanpassen, om deze te optimaliseren. Ik heb ze echter op elk moment van de dag met hun lichten zien knipperen. Het is echt onbetrouwbaar. Het werkt 2 maanden goed, maar dan krijg je ineens een paar problemen per week.
Ik gebruik momenteel mijn mobiele hotspot om dit te typen... Omdat ik er genoeg van heb. Ik weet dat het netwerk (waarschijnlijk) over twee uur zal werken, maar op dit moment werkt het niet.
Ik heb een huis van 3 verdiepingen van 110 m2, met 1 hoofdrouter (elektriciteitskast) en 3 satellieten (woonkamer, 1e verdieping, 2e verdieping). Alle satellieten zijn verbonden via WiFi, geen kabels met de hoofdrouter. Op één ervan is een tv aangesloten.
Er is slechts één ander huis in de buurt. Ik heb de WiFi-kanalen geanalyseerd - de meeste kanalen zijn vrij. Het zou voor netwerkapparaten heel gemakkelijk moeten zijn om een leeg kanaal te kiezen. Toch besluiten ze het enige kanaal te gebruiken dat wordt gebruikt: door de buren. Ik wil het wijzigen, maar ik kan niet inloggen op de router (met het wachtwoord dat ik heel zorgvuldig heb ingesteld).
Normaal gesproken gebruik ik alle 3 de satellieten. Ik heb ook geprobeerd een van de satellieten uit te schakelen en met slechts twee te werken. Misschien zijn minder satellieten iets stabieler. Maar nog steeds niet betrouwbaar.
SuperWifi 1 was niet betrouwbaar. SuperWifi 2 is misschien iets sneller, maar net zo onbetrouwbaar.
De KPN Thuis-app is verschrikkelijk. Het laden duurt erg lang. Het logt mij vaak uit. Ik kan niet handmatig selecteren hoe de satellieten met elkaar moeten verbinden. Dat beslissen ze automatisch, en vaak is dat niet optimaal.
Ik kan niet inloggen op de router - hij vergeet steeds het wachtwoord dat ik heb ingesteld. Vandaag kan ik inloggen, morgen niet meer.
Ik zal proberen de satellieten via een kabel met de hoofdrouter te verbinden. Dit zou de meeste problemen moeten oplossen. Maar dit betekent dat ik ongeveer 5 muren en vloeren moet boren... Ik heb deze apparaten gekocht om dat te voorkomen...
Kortom, ik haat dit netwerk.