Deze oortjes zijn niet voor iedereen. Maar hou je niet van al die siliconen doppen, maar wil je toch oortjes waarbij je gewoon de omgeving helemaal mee krijgt en de hele dag kan dragen. Dan is dit zo ongeveer je enige keuze!
PeacekeeperNL schreef afgelopen jaar 25 reviews, waarvan 56% gesponsord.
De Sony LinkBuds zijn mooi en uniek vormgegeven oortjes. De verpakking is goed over nagedacht; de beschikbare ruimte goed gebruikt en alles eenvoudig uit te halen met lipjes. Af-fabriek valt het geluid me tegen, en zelf geen fan van de LinkBuds, maar het idee is goed. Benieuwd? Lees dan verder!
Pluspunten
Omgevingsgeluid blijft hoorbaar
Prima geluidskwaliteit
Aardige bedieningsmogelijkheden
Beperkt last van windruis tijdens het fietsen
Minpunten
Beperkte lage tonen
Met de bedieningsmogelijkheden ook wel eens foute registraties
De LinkBuds hebben mijn verwachtingen waargemaakt. Je blijft verbonden met je omgeving en werkt uitstekend op kantoor of in het verkeer. Ze zijn licht en ogen niet groot, het geluid is goed, connectiviteit is dik in orde en het bedienen middels Breedgebiedtikken functie is top. Enig minpuntje is de accuduur.
Na een week de Sony LinkBuds te hebben getest, ben ik vooral enthousiast van het gebruik ervan op specifieke momenten en locaties. Op kantoor of wandelend in het bos zijn ze ideaal!
Eindelijk oortjes waarmee je veilig een wandeling of fietstocht kan maken en probleemloos naar een audioboek of muziek kan luisteren. Bij meerdere wandelingen zelf ervaren hoe prettig het is om niet meer te hoeven schrikken als er ineens iemand achterop komt zonder dat je het merkt.
Futuristische oortjes, slecht draagcomfort, goed bruikbaar op kantoor, slecht bruikbaar om jezelf af te sluiten van de omgeving, slechte geluidskwaliteit
Ik heb de linkbuds een paar weken mogen testen, de conclusie is eigenlijk dat ze perfect zijn voor rustige buiten activiteiten maar daar blijft het eigenlijk bij.
Omdat je de omgeving altijd hoort zijn ze heel geschikt om mee te wandelen en word je nooit verrast door achteropkomend verkeer.
Als je veel videovergadert of veel elearnings of podcasts luistert, zul je het vast wel herkennen: de huidige earbuds houden zo veel mogelijk geluid tegen, waardoor je eigen stem onaangenaam klinkt en eten en drinken lijken alsof je zelf gegeten of gedronken wordt.
Ik heb de Linkbuds nu twee weken in gebruik. Helemaal tevreden met ze.
het geluids is lekker vol van klank en je kunt ervoor kiezen de omgevingsgeluiden te overstemmen maar ook door de Sony Linkbuds zachter te zetten door te laten komen. Ze zitten goed in het bewaardoosje.
Pluspunten
Draagcomfort
geluidskwaliteit
leuke vormgeving
Minpunten
App met extra's
zijn niet supergoedkoop maar wel waar voor je geld.
Deze oordopjes zijn heel fijn in gebruik en ze lossen een praktisch probleem op om toch de omgeving te blijven horen! Daarnaast zien ze er heel modern uit dankzij de aparte vorm en je krijgt er fraai oplaaddoosje + de extra app features bij.
De toegevoegde waarde van de ring is nihil. Tot op zekere hoogte is een gesprek met iemand mogelijk, maar als ik het volume iets verhoog moet ik toch een van de dopjes verwijderen om niet de hele tijd "wat zei je" te moeten zeggen.
Super geluid zelfs 360 graden ,perfecte pasvorm en evengoed contact met je omgeving omdat het het speciale Ring Design omgevings geluid doorlaat. Accu lange levensduur , door de perfecte pasvorm ideaal met sporten , zoals fietsen, hardlopen, snowboarden , fitness. Fijne app met veel mogelijkheden .
Onbetrouwbare set. Veel bluetooth storing (met meerdere devices) en geluid loopt soms asynchroon. Storingen oa bij Sony Xperia 1mkII en Garmin Vivoactive 4 Music. Ik heb ze teruggestuurd.
Pluspunten
Goede geluidskwaliteit (als ze werken)
Lichtgewicht
Minpunten
Bluetooth verbinding stoort (willekeurige uitval bij meerdere devices)
Bluetooth storing leidt tot asynchroon/echo geluid
'Oorbediening' wordt ook getriggerd door (kauwgom) kauwen en andere bewegingen.
Lang gewacht op iets met een goede ambient mode en Sony komt gewoon met doorboorde oordopjes! Voor mij ideaal op de fiets. Je hoort het verkeer goed terwijl je naar je muziek luistert. Geluid is prima en ze zitten fijn (moest wel even de correcte houding vinden) en zijn klein.
Pluspunten
Omgevingsgeluid
Licht
Prima batterijduur
Klein (ook de houder)
Audiokwaliteit verbazend goed
Minpunten
Correct indoen moet je een beetje leren. Lees de handleiding!
Pauze/volgende nummer gebeurt wel eens per ongeluk tijdens het corrigeren
Perfect draagcomfort. Ze vallen niet uit door de slimme constructie. Geluid is prima waar ze voor bedoeld zijn, op de werkvloer. Met de equalizer kun je zelf de fijn afstemming doen. Ik voel ze na een hele dag dragen nog steeds niet.
Prettige oortjes voor als je niet van in-ear modellen houdt en/of de omgeving graag beter wilt horen. Geluid is m.i. meer dan prima. Het laag is wel wat minder prominent maar dat is inherent aan de form-factor. Zolang je weet wat je koopt, voldoen deze oortjes aan zeker hun belofte.
Deze een paar weken in gebruik. Licht van gewicht en je voelt amper dat je ze in hebt, omgevingsgeluid is normaal en je hoort jezelf niet raar praten. Het geluid is mooi en warm en goed in balans (zelf ingesteld, af fabriek een beetje vlak) alleen wat minder bass geluid
Sony Linkbuds (Grijs, Zwart)
Oordopjes voelen solide. Vergt enige oefening, maar zijn daarna gemakkelijk in het oor te plaatsen. Vallen soms uit, maar volgens mij kun je een andere maat ‘siliconen stukje’ nemen.
Door voor je oor te tikken zet je de geluidsdragers op pauze. Deze functie kun je veranderen in de app.