€ 139,- bij Taelman Home

Sony Linkbuds (Wit) Review

23 maart 2022, laatste update op 23 maart 2022, 311 views Rapporteer
Product gekocht 0

Futuristische oortjes, slecht draagcomfort, goed bruikbaar op kantoor, slecht bruikbaar om jezelf af te sluiten van de omgeving, slechte geluidskwaliteit

Pluspunten

• snel gekoppeld aan telefoon
  • gerecyclede materialen
  • je blijft je omgeving horen

Minpunten

• geluidskwaliteit
  • draagcomfort
  • connectie valt soms weg/out of sync

1 van 5 sterren (Waardeloos)
De Linkbuds heb ik nu een tijdje in gebruik en in eerste instantie was ik er enthousiast over en was het veelbelovend. Tip 1: eerst updaten, dat scheelt qua connectiviteit e.d. en dat gaat gemakkelijk via de Sony app. De oortjes sluiten niet af en dat is precies het unieke aan deze oortjes. Klinkt goed, maar werkt eigenlijk alleen op kantoren waar geen radio aanstaat maar je wel wilt genieten van een muziekje. Voor telefoongesprekken is het eigenlijk heel irritant dat je je omgeving nog steeds flink hoort. In de trein of onderweg: dramatisch, alsin: je hoort alles en dus ook gesprekken van medereizigers e.d.. In een auto zonder carkit zou dit wel een uitkomst zijn... maar eigenlijk moet je je geld dan ergens anders in investeren. Het draagcomfort is slecht te noemen, doordat je oorschelp gevuld wordt met plastic en de rubber ringetjes niet echt top zitten. Het gewicht van de oortjes zelf werkt niet mee, waardoor je vaker dan je denkt toch even aan de oortjes zit. Geluidskwaliteit is echt waardeloos, zowel gesprekken als muziek zijn niet in alles goed te volgen en te horen. De connectiviteit is verbeterd met de verschillende updates, maar loopt nog steeds soms out of sync (losse connectie tussen telefoon en 2 oortjes) en valt soms ook weg. Het wisselen tussen apparaten gaat dan weer wel soepel, waarbij je op bijvoorbeeld je ipad gewoon de oortjes kan aanklikken terwijl deze al gekoppeld waren met je iphone of samsung telefoon. De connectie wordt soepel 'overgenomen'. Meerdere apparaten tegelijkertijd koppelen is geen optie en dat is een gemiste kans. Tot slot de bouwkwaliteit: goed, leuk, mooi (inclusief gerecycled materiaal). Maar liever had ik een investering gezien in draagcomfort. Na een paar weken heb ik ze alsnog retour gestuurd. Jammer maar helaas.

Heb jij ook een Sony Linkbuds (Wit)?

Is de reden dat je hem weggedaan heb het draagcomfort? Of was het toch geen apparaat voor jou gezien de "unieke" feature?
Welke winkel stelt je in staat na een paar weken oortjes terug te sturen? Goede service...

Overigens ben ik wel redelijk tevreden met de mijne. Al vind ik dat het blijven horen van de omgeving niet helemaal ideaal werkt. Niet zo goed als met de Samsung LiveBuds (waarbij het een onbedoeld effect is).

Ik ben ook wel tevreden over de geluidskwaliteit, maar je kan niets verwachten in termen van diepe bas, wat mogelijk is als je echt eargels in je oren hebt.

Draagcomfort had ik eerste ook moeite mee, maar na een tijdje was het wel ok, terwijl ik de connectieproblemen niet herken.

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 25 juli 2024 06:34]