€ 223,35 bij NBB.com

Review door de redactie

Door Olaf Weijers - Redacteur 9 juni 2022

Wifirouters met 2,5Gbit/s-ethernet - Vijf rappe routers vergeleken

AMV's FritzBox 4060 is veelzijdig en heeft een hoge wifikwaliteit. De bandbreedte is niet de hoogste, maar de datadoorvoer blijft goed en zeer stabiel als de omstandigheden lastig worden. Naast een goed wifinetwerk biedt de router goede functies om het (gasten)netwerk te beheren. De router bevat ook een DECT-radio die gekoppeld kan worden met draadloze handsets om hem zo in te zetten als telefooncentrale. Dit alles weet de FritzBox voor elkaar te krijgen tegen een relatief laag energiegebruik. Lees verder »

Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Er zijn nog geen productreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
AlkoMasterz

25 maart 2025

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

De FRITZ!Box 4060 is een indrukwekkende router die zich onderscheidt door zijn kracht, flexibiliteit en toekomstbestendigheid. De combinatie van Wi-Fi 6, tri-band technologie en een 2,5 Gbps WAN-poort maakt dit model uitermate geschikt voor veeleisende netwerkomgevingen. De draadloze prestaties zijn uitstekend, zelfs in drukke netwerkomgevingen, en de mesh-compatibiliteit zorgt voor een naadloze uitbreiding van het netwerk. Daarnaast biedt FRITZ!OS een gebruiksvriendelijke interface met tal van geavanceerde instellingen. Het beperkte aantal LAN-poorten kan een nadeel zijn voor gebruikers met veel bekabelde apparaten en het ontbreken van een ingebouwd modem betekent dat een apart modem nodig is voor DSL- of kabelverbindingen. Voor wie een krachtige, stabiele en veelzijdige router zoekt, is de FRITZ!Box 4060 een uitstekende keuze die jarenlang mee kan.

Pluspunten

• Uitstekende draadloze prestaties dankzij Wi-Fi 6 en tri-band technologie.
  • 2,5 Gbps WAN-poort voor supersnelle internetverbindingen, ideaal voor glasvezel.
  • Stabiele en betrouwbare prestaties, zelfs bij intensief gebruik met meerdere apparaten.

Minpunten

• Geen ingebouwd modem, waardoor een apart modem nodig is voor DSL of kabelinternet.
  • Beperkt aantal LAN-poorten (3x Gigabit), wat een extra switch noodzakelijk kan maken.

ac21808
29 december 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Goed alternatief voor het standaardmodem dat geleverd wordt door de provider. Stabieler en sterker WiFi-signaal met deze FritzBox en configureren gaat erg makkelijk. Kwestie van aansluiten, provider kiezen en het werkt.

Pluspunten

• Makkelijk te configureren
  • Sterk en stabiel WiFi-signaal
  • Uitgebreide interface
  • Handleiding en menu's in het Nederlands
  • Kan modem van de provider vervangen

Minpunten

• Geen minpunten gevonden

nospam_Z
29 juni 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Mooie snelle router en de perfecte aanvulling op mijn ax netwerk. De schermen zijn merkbaar vlotter dan de vorige box. Ook functioneel weer niets op aan te merken. dect, ax, mesh, KPN IPTV, alles werkt. Een échte Fritzbox dus. In combi met repeater 6000 en 1200ax dekt hele huis met ax.
Kun je prima inzetten achter een glasvezelaansluiting,.

Pluspunten

• integratie in Fritz structuur
  • Snelle ax wifi
  • Mijn eerste keus KPN routervervanging
  • Zeer stabiel

Minpunten

• Geen wandophanging

antoine_
11 oktober 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Fritzbox is snel en makkelijk in te stellen. Voor de internet verbinding zijn er presets voor een aantal Nederlandse providers (zie screenshot), ik heb die van KPN gebruikt icm KPN glasvezel en dat werkte meteen.

Pluspunten

• Snelle interface
  • Snelle installatie
  • Provider presets

Minpunten

• Features zoals smart home, NAS etc. overbodig
  • Om instellingen te bevestigen moet je een knop indrukken op de router.

BenVenNL
23 maart 2024 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Mijn oude TP-link de deur uit. Was wel klaar met dat merk, veel te vaak issues met het ding, dus op zoek naar een ander product van een ander merk.

Heb hem net maar het was super makkelijk installeren. De interface was een verademing, overal een nette toelichting bij diverse opties, stak en overzichtelijk. Geeft je wel het gevoel dat je meer uit het apparaat zou kunnen halen, dus mijn interesse is wel gewekt.

Dingen zoals als vanaf buiten je netwerk je NAS benaderen etc zijn op het eerste gezicht mooi geregeld en relatief simpel in te stellen.
Geeft mij wel het idee dat ik eens zo'n apparaat er aan ga hangen. Iets wat ik bij vorige routers niet eens heb willen proberen.

Verder draait het ding hier net een dag, dus verder kan ik nergens over oordelen nog.

Pluspunten

• Eenvoudig in gebruik te nemen.
  • Overzichtelijke interface.
  • Lijkt goed te configureren, ook met weinig netwerk kennis.

Minpunten

• Niet op te hangen aan de muur.

robroy1998
13 april 2023 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Al een tijdje in bezit van deze router. i.c.m 2 AVM fritz repeater 6000 maak ik optimaal gebruik van mijn glasvezel internet (1000 mbit).

De interface van de router is simpel en effectief. ook het aansluiten van de repeaters is met 2 stappen voltooid.

Pluspunten

• wifi 6
  • makkelijke interface

Minpunten

• prijzig

bas-r
25 maart 2023 Product gekocht

Super stabiele router.
Hoge doorvoersnelheden voor WiFi, waarbij de verbinding gewoon rocksolid is.
Met onze 1Gbit glasvezel internetverbinding heeft ie geen enkele moeite.

Aansluiten op KPN, ter vervanging van de Experiabox, is heel simpel met de voorgeprogrammeerde profielen.

Wat standaardmogelijkheden voor poortforwarding enzo, maar geen uitgebreide tweakmogelijkheden.
Enige minpuntje is dat er niet een OpenVPN server op kan draaien maar een specifieke Fritz-vpn server. Volgens de instructies moet je daar ook specifieke Fritz-apps voor gebruiken.

Pluspunten

• Super stabiel
  • Hoge WiFi doorvoersnelheden
  • Kan 1Gbit internet makkelijk aan
  • Kan als modem voor KPN glas ingezet worden
  • Eenvoudig te installeren

Minpunten

• Weinig tweakmogelijkheden
  • Beperkte VPN server

gr0bi
20 november 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Ter vervanging van 7530. Installeren werkt erg makkelijk. Bekende fijne interface voor instellingen en degelijke performance!

Pluspunten

• Goede wifi coverage
  • Installeren is easy peasy
  • Admin software

Minpunten

• Je kan hen niet aan de muur hangen
  • Wellicht wat weinig LAN poorten

thomas81
4 juli 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

tijdens het downloaden van torrents (max 150 connecties) crasht de router. KPN tv werkt ook niet goed, zodra iemand tv zit te kijken wordt de verbinding heel instabiel en haal ik nog maar 200mbps tijdens speedtest (normaal 940). De KPN box 12 heeft hier geen last van.

Pluspunten

• wifi

Minpunten

• onstabiel
  • werkt niet goed met kpn tv

2 van 5 sterren (Slecht)
goddegoddeot
27 mei 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Van XS4all -> KPN. Dect functionaliteit was een van de overwegingen om deze router aan te schaffen, maar helaas ondersteund hij mijn 10 jaar oude Siemens Giga Set niet goed itt de 7490. Veel echo en gekraak op de toestellen. Voor de rest een prima apparaat met uitgebreide functionaliteit.

Pluspunten

• Dect functionaliteit
  • Uitgebreide functies die goed configureerbaar zijn
  • Betrouwbaarheid
  • Update beleid AVM
  • VPN
  • WIFI

Minpunten

• kwaliteit oude DECT giga set beroerd

timo_m
2 mei 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Mooie upgrade voor mijn zus. Zij zat op een 7490 en nu heeft ze een 4060 (+1200 AX repeater op zolder). Het is echt een groot verschil qua CPU kracht. Deze router werkt lekker vlot (de 7490 werd wat langzaam).
De VPN is ruim 10x zo snel (met dezelfde instellingen).

July 2023 update
De firmware release van deze serie loopt achter op de andere series. Ook is het aantal lan poorten in de praktijk beperkt. Dit maakt ‘m toch wat minder goed in mijn ogen.

Pluspunten

• Wifi 6
  • 100Mb VPN
  • Lekker vlot
  • 2.5Gbit internet
  • DECT

Minpunten

• Geen analoge telefoon
  • Alleen 1gb LAN poortjes
  • Firmware loopt achter tov andere series

Carpenter381 Newbie
7 april 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

nieuwe Fritz!box 4060 wifi router gekocht.
Fijn dat hij werkt zonder die Experiabox van KPN. Je stelt alles makkelijk in

Ik heb ‘m uitgebreid met een FRITZ!Repeater 3000 en FRITZ!Repeater 2400. Met een druk op een knop op het Wi-Fi snel met het mesh systeem. Met 2 gigabit LAN,een aanrader

Pluspunten

• Geen Experiabox van kpn
  • Dect telefoons
  • Erg mooie interface

Minpunten

• Geen hulp via kpn meer

MRA Newbie
7 april 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Een box zonder storingen en rechtstreeks aan te sluiten op de LAN kabel van kpn glasvezel

Pluspunten

• Hoge kwaliteit

Minpunten

• Geen minpunten

Rob Meerwijk
1 januari 2022 Product gekocht

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)

Goed apparaat, beetje aan de prijs, maar prima als DECT basisstation en Meshmaster

Pluspunten

• Bekend interface
  • Mesh functie werkt naadloos

Minpunten

• Gast Wifi werkt niet als de 4060 niet als router wordt gebruikt

Heb jij ook een AVM FRITZ!Box 4060 (Duits model)?