€ 207,- bij Coolblue.nl

AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model) Review

29 december 2022, laatste update op 29 december 2022, 1.614 views Rapporteer

Goed alternatief voor het standaardmodem dat geleverd wordt door de provider. Stabieler en sterker WiFi-signaal met deze FritzBox en configureren gaat erg makkelijk. Kwestie van aansluiten, provider kiezen en het werkt.

Pluspunten

• Makkelijk te configureren
  • Sterk en stabiel WiFi-signaal
  • Uitgebreide interface
  • Handleiding en menu's in het Nederlands
  • Kan modem van de provider vervangen

Minpunten

• Geen minpunten gevonden

Overgestapt van kabel naar glasvezel, waardoor het modem in de meterkast kwam te staan in plaats van in de woonkamer, zoals nu. Met het standaardmodem van de provider lieten het bereik en stabiliteit van het signaal te wensen over. Ik had een signaalversterker kunnen plaatsen, maar ik heb ervoor gekozen het modem te vervangen voor deze FritzBox. Met de vrije modemkeuze kan dat, al hield ik er wel rekening mee dat configureren niet makkelijk zou gaan. Niet is minder waar. Het was een kwestie van aansluiten, verbinding maken, provider kiezen en klaar. Daarnaast kon ik tijdens het instellen ook de naam van het netwerk en het wachtwoord aanpassen. Ik heb dit gewijzigd in wat het voorheen was, waardoor alle apparaten in huis weer automatisch verbinding maakten. Ik heb nu een aanzienlijk beter WiFi-signaal dan met het standaardmodem en waar ik het kabelmodem voorheen nog wel eens moest resetten is dat met deze FritzBox nog niet voorgekomen. Al met al ben ik zeer tevreden over de werking en de mogelijkheden.

Heb jij ook een AVM FRITZ!Box 4060 (Internationaal model)?

Dank voor je review. Ik heb deze router zelf ook i.c.m. een Mesh repeater en werkt inderdaad erg goed.

Ik overweeg om van kabel naar glasvezel over te gaan (punt is paar maanden terug door KPN aangelegd in de meter kast). Maar begrijp ik dus goed dat je met deze router de inkomende WAN poort direct vanuit de glasvezelbox (via UTP) aan kunt sluiten en als 'modem' in kunt zetten?
Klopt, deze vervangt het modem en je sluit 'm aan zoals jij omschrijft. Ik heb ook glasvezel van KPN.
Ok, thanks voor de verduidelijking! :)
Tijdens een zoektocht naar een router bij jou review uitgekomen 🙂

Vraagje,

Maakt het uit welk glasvezelkastje er aan de muur hangt?

Kun je met deze modem ook overstappen van bijvoorbeeld kpn naar odido? Of moet er dan weer een andere fritzbox worden gekocht?

🙂
De FRITZ!Box 4060 kun je gebruiken i.c.m. elk type glasvezelkastje, ongeacht of je bij KPN, Odido of een andere provider zit. In het configuratiemenu van de FRITZ!Box kies je via welke provider je internettoegang hebt en de juiste modeminstellingen worden automatisch toegepast. Kind kan de was doen.
De review is van best wel een tijdje geleden, maar ik heb nu een vraag hierover: mijn 4060 heeft nu fritz 7.90 erop staan, ik heb telefonie en internet via Delta XGS-PON glasvezel, met een dynamisch adres.. Op mijn "oude"Fritz kon ik, naast bellen via xs4all, ook bellen via voipbuster. Daarvoor hoefde ik alleen een fictief nummer, mijn wachtwoord bij voipbuster, en sip.voipbuster.com in te vullen. Nu moet ik opeens veel meer invullen en krijg ik het niet voor elkaar te bellen via voipbuster. Heb jij nog tips voor me?