Gebruikers

Score: 3
9 reviews

WD My Cloud EX2 Ultra, 32TB

Prijs
€ 1.099,-
Specificaties 2-bay NAS met 32TB opslag - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3
Score: 5
1
Score: 4
3
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+1
roeboeNewbie 13 december 2020 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 8TB

In potentie een mooie NAS voor een uitstekende prijs. Echter kwetsbare Firmware, binnen 24 h na installatie ransomware aanval MARS_DYCRIPT en alle data verloren en apparaat onbruikbaar.

Pluspunten

  • Voordelig aanschaf
  • Mooie interface

Minpunten

  • Kwetsbare firmware
  • Beperkte instructie

Eindoordeel

Score: 1Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 4
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 1

+1
WalTig 27 juni 2020 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 4TB

Een prima product voor een aardige prijs. Heb hiervoor een NAS van respectievelijk QNAP en Synology gehad. Op zich boden die (softwarematig, standaard) meer mogelijkheden, maar de keerzijde daarvan was performance. Hoe meer je gebruikt, hoe trager de NAS wordt. Per saldo is "méér" dan niet direct voordelig.

Pluspunten

  • Prijs
  • Design
  • Snelheid

Minpunten

  • Kwaliteit van behuizing
  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Web interface
  • MyCloud software
  • Security

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Inbouwmogelijkheden Score: 2
Koelingsmogelijkheden Score: 3
Vormgeving Score: 3
Installatiegemak Score: 3
Modbaarheid Score: 3
Kwaliteit voeding Score: 3

0
mdevries18 27 december 2021 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Fijne user-interface, zowel app als web-interface. Migratie bestaande HDD's zonder problemen.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Duidelijke handleiding
  • Installatie
  • My Cloud app
  • Migratie bestaande HDD
  • FTP

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Inbouwmogelijkheden Score: 5
Koelingsmogelijkheden Score: 4
Vormgeving Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Modbaarheid Score: 4
Kwaliteit voeding Score: 5

Xanhs 22 november 2021 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 8TB

leuke netwerkschijf data overdracht is lekker vlug, alleen even zoeken naar de shut down button de eerste keer, maar die is te vinden in de webpagina. helaas geen ssd, dus niet geruisloos. werkt makkelijker dan zijn voorganger.

Pluspunten

  • behuizing
  • snelheid.
  • installatie
  • prijs

Minpunten

  • geen ssd
  • onduidelijke webpagina

Eindoordeel

Score: 3
Peter DiemelNewbie 7 april 2021 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 8TB

Opzettelijk een 2bay NAS gekocht na het ovelijden van mijn vorige enkele backup schijf. Er zit wel garantie op maar ik kan m alleen opsturen en WD geen dataverlies. Ik wil ook niet een backup kopen om mn backup te saven! Kortom zolang je GEEN support nodig hebt.

Pluspunten

  • installatie

Minpunten

  • support

Eindoordeel

Score: 2
yorroy 20 oktober 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 1TB

Leuke nas voor net al te zware doeleinden. Er zit nog een community achter waardoor apps als nzbget, docker en transmission gemakkelijk te installeren zijn.

Pluspunten

  • Prijs
  • Verbruik
  • Plex
  • WD community apps

Minpunten

  • Software ivm Synology

Eindoordeel

Score: 4
MarioG 25 augustus 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra

Ik gebruikte eerst een HP microserver gen8 voor (o.a.) NAS. Maar dat was, voor mijn situatie te omslachtig. Daarom een eenvoudige NAS aangeschaft.

Pluspunten

  • Klein en mooi afgewerkt
  • Laag energieverbruik
  • Eenvoudig in gebruik in Apple omgeving
  • Als bestanden server goede prestaties
  • Redelijke prijs
  • Stil (afhankelijk van type disks, in rust staat fan uit)

Minpunten

  • Manuals, web pages, en software onoverzichtelijk
  • Door open constructie geluid disks hoorbaar
  • Weinig software (van derden)
  • NAS wordt op Macbook getoond als remote mac
  • Encryptie wordt softwarematig gedaan en heeft te veel impact op de performance
  • Wat te doen als doosje over enkele jaren kapot gaat?

Eindoordeel

Score: 4
Youri135 3 april 2019 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 2TB

Functioneel en werkt op PC & Mac. Niet snel en niet de meest betrouwbare NAS voor gebruik op afstand. Web-interface is erg limiterend voor het bekijken en bewerken van bestanden. Werkt prima als synchronisatie en backup machine, maar niet veel meer.

Pluspunten

  • Synchronisatie
  • Functioneel (in de basis)

Minpunten

  • Snelheid
  • Respons tijd
  • Streaming

Eindoordeel

Score: 3
Arch-IT-ect 12 oktober 2018 Product gekocht

WD My Cloud EX2 Ultra, 4TB

Veel NAS voor weinig geld. Rekenkracht is niet om over naar huis te schrijven, waardoor PLEX een no-go is. Maar via netwerk streamen naar je Chromecast adhv van je smartphone of laptop is perfect mogelijk. Gebruikers interface is eenvoudig, waardoor je snel deze NAS kan installeren en configureren.

Pluspunten

  • Prijs
  • Bouwkwaliteit
  • Softwre

Minpunten

  • Rekenkracht

Eindoordeel

Score: 4
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een WD My Cloud EX2 Ultra, 32TB?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee