Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
zaidoT
23 maart 2008

Canon EOS 400D Zwart

Ik ging een nieuwe dslr-camera kopen omdat de camera van mijn ouders (Canon EOS 300d + 18-55 kitlens en 35-70 "analoge" kitlens) de laatste paar maanden aan het ontgroeien was. Dus er moet een nieuwe camera voor mezelf komen.
De criteria
Op zichzelf had ik weinig aan te merken op de Canon EOS 300d, behalve dan het gebrek aan een fatsoenlijke buffer voor RAW-foto's en het net iets te laag aantal pixels (Soms wil je net wat te veel croppen waardoor je te weinig pixels had voor een fatsoenlijke fotoafdruk).
Daarnaast stond mijn keuze voor Canon al min of meer vast mede doordat ik er:
A: Al mee vertrouwd was.
B: De lenzen een betere prijs/kwaliteit hebben.
Candidaten
Canon EOS 400D of Canon EOS 40D. De belangrijkste verschillen:
Digic...

Pluspunten

• Goede prijs/kwaliteit-verhouding (deze zal nog verder omhoog gaan door introductie 450d).
  • Goede foto's ook bij hogere ISO-waarden zonder overdreven ruis.

Minpunten

• Net iets te klein van formaat zonder grip.

Peatsmoke
21 maart 2008

Algemene beoordeling:
Zoals ik (als jarenlange gebruike) van Canon gewend ben, krijg je met het eenvoudigste kit-model, alles meegeleverd wat je nodig hebt om je apparaat volledig te kunnen gebruiken. Kabeltjes voor PC-verbinding, aansluiting op een TV en een softwarepakket (met o.a. eenvoudige beeldbewerking- en stichprogramma, drivers, enz.), alles zit in de de doos.
Bij aanschaf is het eigenlijk alleen nodig dat je een CF-kaart erbij koopt met voldoende (2 GB) ruimte.
Het is een, eenvoudig te bedienen, camera die de ideale basis is voor de (beginnende) fotoamateur.
Featureset:
* 10.1 Megapixel
* Ultra compact & licht
* DiGIC II Processor
* 2,5 inch, 230.000 pixels LCD display
* Opstarttijd 0,2...

Pluspunten

• Snelheid
  • Gebruiksgemak
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

• Ontbreken spotmeting

sdekker
20 oktober 2006

Canon EOS 400D Zwart

Na 3 jaar met de Canon Powershow G3 gefotografeerd te hebben heb ik begin oktober een DSLR gekocht.

De Canon Eos 400D voelt licht en stevig aan. Het display op de achterzijde is bijzonder helder en scherp. Als je een foto maakt wordt deze maar twee seconden op het display getoond, deze tijd kan je niet instellen. Alle informatie wordt op het display getoond, dit is handig en werkt goed.

De zelfontspanner staat op 10 seconden en kan niet op 2 gezet worden, dat is jammer want die functie gebruikte ik vaak om camera shake te voorkomen. Het draaiwiel gaat erg stroef en mist een klik-functie die de Powershot wel heeft. De snelheid van de + en - knop om foto's in te kunnen zoomen is laag.

De kwaliteit op hogere ISO waarden is bijzonder goed in vergelijking met de G3. De flitser is snel en geeft mooie resultaten. In het algemeen is de kwaliteit van de foto's erg goed.

De standaard kitlens is beperkt in bereik (18-55) maar vooral in lichtgevoeligheid (3.5 -5.6). Het is daarom ook zeker aan te raden om te sparen voor een betere lens.

Herkennen van de Eos door XP gaat goed, geen driver disk meer nodig! Overdracht is niet erg snel, minder dan 1 foto per seconden. De bijgeleverde Canon-software heb ik nog niet getest.

De...

Pluspunten

• veel mogelijkheden
  • hoge fotokwaliteit
  • iso gevoeligheid
  • groot helder display

Minpunten

• standaard lens is redelijk
  • usb langzaam
  • draaiknop stroef

Anoniem: 208744
13 juli 2007

Canon EOS 400D Zwart

De EOS 400D is een camera die redelijk robuust aanvoelt en qua gewicht prettig in de hand ligt. Het fotograferen gaat bijna als vanzelf (kijken en klikken). Wanneer de camera op auto is ingesteld hoef je je als beginnend fotograaf niet druk te maken om belichting en andere instellingen. Hiermee kun je al prachtige fotos maken.

Qua mogelijkheden doet deze camera eigenlijk niet onder voor zijn grotere broers (bijv 30D). Veel van de 'luxe' mogelijkheden zijn ook in dit model aangebracht.

Ook de externe aansluitingen zijn prima. Zo kunnen er diverse lenzen op EF en EF-S en diverse flitsers/filters. Bij deze set heb ik ook een zeer snelle CF kaart gekocht (40MB/s) die achteraf niet zo snel hoefde te zijn. De camera kan 3 fotos per seconde schieten (hoogste resolutie/kwaliteit) en kan deze redelijk snel op de kaart kwijt. Een CF van 10-20MB/s is voor JPG bestanden meer dan snel genoeg, voor deze camera. De snelle kaart gaat wel goed om met RAW bestanden.

Al met al een prima camera, die na even zoeken niet al te duur in aanschaf was (met nog een geld-terug actie ook!)

Pluspunten

• De camera reageert zeer snel en is vrijwel meteen gebruiksklaar. De fotos zijn prachtig. Op auto-instelling fotograferen is voor de beginnende fotograaf erg prettig, want zonder je druk te maken maak je al mooie fotos.

Minpunten

• Als grootste minpunt wil ik noemen dat deze camera wat minder makkelijk te bedienen is voor mensen die grote handen hebben

6129(15)

12 juni 2010

CodeCaster
30 mei 2010

Canon EOS 400D Zwart

3 van 5 sterren (Voldoende)
Pacjack
16 maart 2009

Canon EOS 400D Zwart

Heb jij ook een Canon EOS 400D Zwart?