Na bijna 2 jaar genoten te hebben van een 20" TFT Breedbeeld scherm heb ik besloten om een nieuwe monitor aan te schaffen. Dit onder andere omdat ik de 20" een beetje klein vindt worden en omdat ik graag ondersteuning wil hebben voor Full HD resoluties. Daardoor werd het assortiment al snel verkleind naar 24" monitoren of groter. 24" vond ik ook een beetje aan de kleine kant en vandaar dat ik voor een 26" monitor heb gekozen, namelijk de Samsung Syncmaster 2693HM. Ik heb voor de Samsung gekozen omdat deze toch vaak positief naar voren komt qua beeldkwaliteit voor monitoren maar ook TV's en dergelijke. Daarnaast was er ook niet veel andere keus in de 26" regio, dus de keuze voor de Samsung was al snel gemaakt.
Heb ervoor gekozen om de monitor...
Motivatie: Na 5 jaar met mijn Iijame 22'' CRT was ik toch toe een een nieuw scherm(pje) Een grotere, en vooral lichtere en plaatsbesparende monitor zou een welkome gast zijn. Na enig opzoekwerk kwam ik uit op dit scherm, vrij goed van kwaliteit en goede specs voor een redelijke prijs. Specs: -25.5'' scherm -contrast 3000:1 -resolutie 1920 * 1200 -responstijd 5 ms -verbruik 110 w (slaapstand 1.5w) -gewicht 9.7 kilo -aansluitingen D-sub, DVI, HDMI Aankoop: Was nog niet van plan om het nu al aan te kopen, moet toch lukken dat Makro een promotie deed van 399 euro. Dat is geen slechte prijs, daar ik het dan zelf kan ophalen. Pixelgarantie heb ik er niet bijgenomen (niet mogelijk bij Makro) Het pakket: Word geleverd in...
De Samsung Syncmaster 2693HM
Eerste indruk:
Bij het zien van de doos, realiseer je je plotseling veel beter hoe groot 25.5’’ eigenlijk is. Ik kreeg de monitor voor mijn verjaardag. Ik wilde deze graag hebben, omdat ik in de plaatselijke elektronicaboeren had ondervonden dat de Samsung betere beeldkwaliteit had dan bijvoorbeeld de Iiyama.
Featureset:
Ik vond de featureset goed, niet overdreven uitgebreid, maar meer dan voldoende voor de dagelijkse gebruiker. Voor precieze specificaties kun je natuurlijk de Samsung site checken, maar hier een lijstje van de (voor mij) belangrijkste features:
1. Full HD met 1920x1200
2. Groot met 25,5’’
3. Pivot functie
Enigszins jammer is het wel...
Ik heb de monitor nu ongeveer anderhalf jaar en over het algemeen ben ik er heel erg tevreden over. De bediening van het menu is wat lastig doordat de toetsen niet altijd goed reageren.
Ik kwam de problemen tegen bij het bewerken van foto's: de kleurechtheid is waardeloos en absoluut niet goed af te regelen. Bij kalibreren kwamen ook de tekortkomingen in de instelling duidelijk naar voren. Het is niet mogelijk de kleurtemperatuur in te stellen, anders dan in grove onbenoemde stappen. De kleurtemperatuur blijkt ook nog eens te verlopen in korte tijd.
Buiten het bewerken van foto's is het een perfecte monitor, lekker groot voor niet veel geld. Ik heb er een tweede bijgekocht een EIZO, die is een stuk beter voor kleurechtheid, maar wat...
Zeer degelijk scherm, doet al jaren trouw zijn dienst.
Goede monitor