De Linksys Hydra Pro 6E is een snelle router op de 6GHz-band. Als het je puur gaat om de 6GHz-prestaties, is er tot nu toe geen betere router langsgekomen in onze tests en is dit een must-have, maar helaas zien we die uitmuntende prestaties niet op alle frequentiebanden. De 80MHz-limiet op de 5GHz-band beperkt de doorvoer. Op 2,4GHz is het bereik minder dan dat van concurrerende routers en ook daar valt de doorvoer wat tegen. De omgang met ruis is goed, maar bij ruis en drukte is het van belang dat je zelf een goede verbinding met het netwerk hebt. De software is voldoende voor degenen die deze router aanschaffen als een ‘set and forget’ apparaat. Degenen die vaker (noodzakelijk) bezig zijn met het tunen van hun wifinetwerk kunnen echter beter kijken naar een router die meer instellingsmogelijkheden biedt. Geen echte tweakrouter, maar wel een fatsoenlijk product. Lees verder »
Prima product voor de prijs die ik toen had (90 euro met black friday)
Ik gebruik hem als dedicated router voor VR gamestreaming vanaf mijn PC, hij voldoet aan mijn verwachtingen en zorgt voor een soepele game ervaring met hoge bitrate en lage latency. Ik heb hem destijds gekocht voor 95 euro in een aanbieding, ca. 2 jaar geleden.
En fijne router voor als je niet veel aan je netwerk wilt doen. De mesh functionaliteit werkt goed en kunnen ook bekabeld als backbone worden aangesloten. De Hardware is echt top!
De software daar in tegen is wat minder. Zo mist de modem functionaliteit, je kunt hem dus niet met de WAN poort direct op het internet aan sluiten wand hij haalt gewoon geen IP adres van de provider op.
En ook verder valt er weinig in te stellen op het gebied van WiFi maar dat is ook te lezen in de uitgebreide review van Olaf Weijers.
Al met al een fijne router maar niet voor de echte tweaker.
Mocht je deze review nou lezen en nog vragen hebben dan kan je mij altijd een dm sturen.