7 februari 2008 heb ik bij Complus in Enschede de Fujitsu Siemens Xa 2528 gekocht voor 680 euro. Dit was super voordelig als je naar de specificaties keek, zat zelfs nog een goeie laptoptas bij. Er waren meerdere soorten laptops van dit type, maar die ik wou was erg voordelig als je naar de specificaties keek. Alleen bleek dat de laptop niet meer gemaakt werd, dus bij veel winkels besteld, maar hij was overal weg, totdat er op het laatst nog een paar bij Complus verschenen, waar ik er een van op heb gehaald. De bevindingen van mijn laptop waren zeer goed! Er zaten ontzettend veel opties op, en de prestaties waren vrij...
Deze laptop heb ik in 2008 gekregen, van mijn opleiding. Iedereen van de groep kreeg dezelfde, waarvan de mijne hedendaags de enige is die nog leeft (van de 20..).
De geluiden die de ventilator maakt zijn bizar, alsof je met een radiografisch helikoptertje aan het spelen bent. Ook wordt het erg warm.Hij is bij mij een keer zo warm geworden, dat een een gesoldeerde chip was losgesmolten, samen met een koperen koelplaat.
Het OS wat erop kwam, Vista, liep na enkele dagen in de soep. Heb uiteindelijk Windows 7 erop gezet zodra het uitkwam. Drivers vinden was even knutselen en zoeken, maar uiteindelijk bijna alles werkend gekregen.
Al met al, niet kopen. Het is zowieso een verouderde laptop, maar mocht je hem ooit tweedehands tegenkomen,...
Ik had twee jaar geleden een Fujitsu Siemens laptop gekocht voor 1100 Euro. Na iets meer dan twee jaar bleek mijn moederbord kapot te zijn. Na twee jaar valt die dan net buiten de garantie en doet Fujitsu er ook niks meer aan.
Je wordt dan doorverwezen naar een veel te dure servicepartner (Telemos) die er voor 50 Euro wel even naar wil kijken.
Vervolgens een brief gestuurd naar Fujitsu dat ik het niet normaal vind dat je een laptop koopt voor 1100 Euro die je na twee jaar weg kunt doen. Volgens hun was dat toch wel normaal en gaat een laptop nooit meer dan 3 jaar mee.
Mijn ervaring met Fujitsu is dus dat ze een heel slechte service bieden en dat de producten van dezelfde kwaliteit zijn.
Ik zal dan ook nooit meer iets van dit merk kopen.