Rolfstone Focus (Zwart)

Prijs
€ 119,-
Specificaties Over-Ear met bediening - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Door Paul Hulsebosch - Redacteur 22 februari 2022

Betaalbare ruisonderdrukking - Negen draadloze hoofdtelefoons op een rij

We hebben wat gemengde gevoelens over de Rolfstone Focus. Hij heeft een paar overduidelijke pluspunten; hij is licht en heeft desondanks een uitzonderlijk goede accuduur. Hij drukt echter ook best stevig op je oren en zeker voor brildragers is dat niet ideaal. Over het geluid dat de Focus produceert, zijn we dan weer behoorlijk enthousiast. In vergelijking met andere hoofdtelefoons in deze prijsklasse klinkt hij opvallend goed. Dat geldt dan helaas weer niet voor de ruisonderdrukking, die duidelijk minder is dan bij gelijk geprijsde concurrenten. De bediening is op zich best prettig, maar de Focus mist wel wat functionaliteit, waarvan het ontbreken van multipoint de belangrijkste is. Een app om de Focus vanaf je telefoon te bedienen, was ook prettig geweest, maar daar is gelukkig een omweg voor. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
22
Score: 4
7
Score: 3
1
Score: 2
2
Score: 1
1
0
bartlijdsman 11 april 2021 Product gekregen

Rolfstone Focus (Zwart)

Een comfortabele koptelefoon met prima noice cancelling. Check de video voor de volledige review.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Compact opvouwbaar
  • Extreem lange batterijduur

Minpunten

  • Geen vervangbare oorschelpen
  • Bellen is niet altijd handig

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
Jurrien1981Newbie 26 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Goede koptelefoon voor een prima prijs!

Pluspunten

  • Goede kwaliteit
  • Zeer lange accuduur
  • Makkelijk te koppelen

Minpunten

  • 1 apparaat tegelijk te koppelen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4

0
GijsMertens55Newbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Waanzinnige koptelefoon voor deze prijsklasse!

Pluspunten

  • Goede prijs kwaliteit verhouding
  • Makkelijke bediening
  • Goede batterijduur
  • Zit heerlijk
  • Goede geluidskwaliteit

Minpunten

  • Geen minpunt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

0
DaniWNewbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Deze hoofdtelefoon met noise cancelling doet wat het belooft! Ik ben echt héél tevreden.

Pluspunten

  • mooi geluid
  • noisecancelling doet écht z'n werk
  • je voelt bijna niet dat je 'm op hebt

Minpunten

  • met 1 apparaat connecteren, maar dat went.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5

Valo 19 januari 2023 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Rolfstone Focus (Zwart)

Lage kwaliteit. Nep 5 sterren reviews.

Pluspunten

  • Er komt geluid uit

Minpunten

  • Anc
  • Bouwkwalieit
  • Prijs

Eindoordeel

Score: 1
Monica1997Newbie 5 juli 2022 Product gekocht

Rolfstone Focus (Zwart)

Ik ben er super blij mee! De batterij gaat ontzettend lang mee, hij is heel licht en het geluidskwaliteit is echt top! Laatst was hij gebroken doordat ik de koptelefoon per ongeluk te ver uit elkaar had getrokken. Ze stuurde gelijk een nieuwe koptelefoon op, wat een top service!

Pluspunten

  • Licht
  • Goed geluid
  • Zeer goede service

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Arctic Fox 3 maart 2022 Product gekocht

Rolfstone Focus (Zwart)

Zeer enthousiast over deze koptelefoon. Voorheen ingelezen en ik las heel wat positieve recensies dus heb de Rolfstone Focus aangeschaft. Zeer gedetailleerd ,loepzuiver geluid alle instrumenten komen allemaal afzonderlijk goed naar voren met zoals gezegd enorm veel detail! Voor zo,n kleine prijs krijg je hoge kwaliteit terug. Top! .

Pluspunten

  • Zeer lange batterijduur
  • Subliem geluid
  • Makkelijk in gebruik en veel functies
  • Zeer goede service
  • Kwaliteit van een Nederlands bedrijf.

Minpunten

  • geen.

Eindoordeel

Score: 5
rolf1234 8 januari 2022 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Rolfstone Focus (Zwart)

Letterlijk de apollo Q10, die voor 35 euro al te kopen is. Het enige wat je voor de extra 100 euro krijgt is een koptelefoon case en klantensupport. Dropshipper met een vleugje vanille.

Pluspunten

  • Case is oke.

Minpunten

  • Alternatief 3 keer goedkoper beschikbaar.

Eindoordeel

Score: 2
widegNewbie 26 november 2021 Product gekocht

Rolfstone Focus (Zwart)

Zit comfortabel, de weergegeven klank is gelukkig evenwichtig. De noise cancelling - waarvoor ik hem gekocht had, om geconcentreerder te kunnen - werkt niet goed, jammer genoeg

Pluspunten

  • mooie klank
  • zit comfortabel
  • stevige case

Minpunten

  • noise cancelling werkt niet goed

Eindoordeel

Score: 2
DeMirjamNewbie 12 mei 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Superfijne koptelefoon. Goede Noisecancelling. Geluid fantastisch. Pluspunt tov Sony of LTB is zachtheid van de oren, ideaal voor brildragers. Lange batterijduur, makkelijke bediening. Nederlands product en super klantenservice. Je kunt zelfs met ze whatsappen. Prachtige opbergdoos is inclusief. Topproduct.

Pluspunten

  • Noise cancelling
  • Zachte oorkussen (fijn bij bril)
  • Gebruiksvriendelijk
  • Stevige mooie meegeleverde opbergdoos

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
chiaranicqueNewbie 11 mei 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Ik gebruik hem voor meetings op werk en om podcast te luisteren tijdens een wandeling

Pluspunten

  • jezelf horen praten tijdens een meeting
  • het geld waard
  • complimentjes krijgen over je nieuwe koptelefoon
  • batterij

Minpunten

  • valt af bij sporten

Eindoordeel

Score: 5
Long1973Newbie 1 mei 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Ik heb het product gekocht om te videobellen (Zoom/Teams); het werkt goed. Omgevingsgeluid wordt hiermee goed gedempt. Prima product en mooi design. Voordeel is een mooi opbergcase wat de Rolfstone Focus goed beschermd. Ik ben zeer tevreden over deze aankoop.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit / helder geluid
  • Lange levenduur batterij
  • Mooie case voor opbergen

Minpunten

  • Bellen iets minder handig

Eindoordeel

Score: 5
iT3CH 30 april 2021 Product gekocht

Rolfstone Focus (Zwart)

Deze Rolfstone is in exact hetzelfde als een "Tronsmart Apollo Q10" (prijs: 50 Euro), zie Google. Rolfstone adverteert op hun eigen site met "zonder tussenhandel direct naar jou". Dat klopt zeker, alleen zijn ze zelf de tussenhandel uit China en kun je voor dat geld 3 Tronsmarts kopen. RETOUR!

Pluspunten

  • geluidskwaliteit
  • comfortabel

Minpunten

  • duur vergeleken met Tronsmart

Eindoordeel

Score: 3
Lieke88Newbie 27 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Erg fijne koptelefoon voor mensen met gehoorapparaten. Oorschelpen passen prima over de gehoorapparaten heen. Geluid is prima voor deze prijs/kwaliteit. Koppelt snel via bluetooth en werkt goed bij gebruik van Teams.

Pluspunten

  • Licht gewicht
  • Makkelijk te bedienen
  • Goede grote van de oorschelpen

Minpunten

  • Mocht nog wel iets meer bass hebben.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
BeOstNewbie 26 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Mooie kwaliteitsvolle koptelefoon met ANC. Goed draagcomfort, makkelijke touch bediening, lange batterijduur en praktische opbergcase. Ik ben tevreden van deze aankoop.

Pluspunten

  • Touch bediening
  • Active Noise Canceling
  • goede prijs/kwaliteit
  • Lange batterijduur

Minpunten

  • warme oren na een paar uur gebruik

Eindoordeel

Score: 5
marpol23Newbie 25 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Ik geniet elke dag van deze fantastische koptelefoon. Hij zit heel comfortabel, drukt niet bij de pootjes van mijn bril, is niet zwaar. Prachtig geluid. Je kunt heel makkelijk schakelen tussen wel of geen noise-cancelling. Bovendien ziet hij er echt heel mooi uit, en het oog wil ook wat!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Draagcomfort
  • Bediening
  • Accuduur is geweldig
  • Design & feel

Minpunten

  • Aan/uit knop wat lastig te bedienen

Eindoordeel

Score: 5
Johan DCNewbie 24 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Ik moet zeggen, ik ben heel tevreden van de Focus. Top geluid, top draagcomfort, noise canceling en bedienen via de schelpen. Kortom een topproduct.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Comfort
  • Batterijduur
  • Koppelen

Minpunten

  • Moest al langer op de markt zijn!

Eindoordeel

Score: 5
AntoinePhNewbie 24 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Dit is een uitstekend product. Goed geluid, zit comfortabel en makkelijk te bedienen. Als je op zoek bent naar een goede kwaliteit voor weinig geld dan is dit zeker een aanrader. Daarnaast heeft Rolfstone een zeer goede en persoonlijke service. Hele aardige gasten.

Pluspunten

  • Super kwaliteit
  • Makkelijke bediening
  • Draagcomfort zeer goed
  • Absolute aanrader
  • Goede prijs

Minpunten

  • Nog niet gevonden

Eindoordeel

Score: 5
Spijkers87Newbie 23 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Ben zeer blij met de rolfstone focus De noise cancelling werkt perfect, mede daar door hoef je hem niet kneiter hard te zetten.

Pluspunten

  • Goed noice cancelling
  • Goede accu duur

Minpunten

  • Bellen kan beter

Eindoordeel

Score: 4
19markie74markNewbie 23 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Een goede, degelijke en vooral betaalbare koptelefoon. Makkelijk te bedienen en de pasvorm is prima.Kortom een echte aanrader als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Zit goed over de oren
  • Compact
  • Goede noice canceling

Minpunten

  • Wel laadkabel, maar geen adapter
  • Volume had wat harder mogen zijn
  • Meer bas
  • Geen vergrendelknop om de bediening te vergrendelen

Eindoordeel

Score: 4
Vince4uNewbie 23 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Product voldoet prima, goede geluidskwaliteit en active nousecancelling

Pluspunten

  • Eenvoudig in te stellen
  • Draagcomfort
  • Noisecancelling
  • Bewaarcase

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Jan GroeneNewbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Een comfortabele koptelefoon die prettig aanvoelt. Het geluid is helder. De batterijduur is lang! Top. Mijn twee zonen met een vorm van autisme hebben beiden deze Rolfstone Focus. Vooral de noice-canseling is erg helpend voor hen. De geluiden worden goed weg gefilterd. Wij zijn daarom erg tevreden.

Pluspunten

  • Mooi design
  • goede noice-canseling
  • helder geluid
  • Handig voor kleinere kinderen
  • flexibel en kan tegen een stootje
  • handige opbergkoffer

Minpunten

  • We kunnen niets bedenken.

Eindoordeel

Score: 5
WillemiekNewbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Heb de Rolfstone Focus koptelefoon nu 2 maanden. Hij bevalt mij erg goed! De kwaliteit van het geluid is erg goed en zit hij comfortabel.

Pluspunten

  • Goede kwaliteit geluid
  • Stevig
  • Goede fit

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
RvLonkhuijsenNewbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Super earphones, niet zwaar mooi geluid en dikke batterijduur

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Goede batterij
  • Licht

Minpunten

  • Geen vervangbare schelpen

Eindoordeel

Score: 5
MarcusJanNewbie 22 april 2021
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Rolfstone Focus (Zwart)

Zeer goed werkende en comfortabele koptelefoon. Bediening is makkelijk en de touchsensor werkt goed. Noisecanceling leek in het begin minder goed, totdat de buurman begon te boren. Toen kwam ik erachter hoe goed het eigenlijk werkt.

Pluspunten

  • Functionaliteit
  • Batterijduur
  • Comfort

Minpunten

  • Wat groot in de beschermhoes.

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Rolfstone Focus (Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee