Gemiddelde gebruikersscore
Synology heeft met de Synology DS220+ eind vorig jaar een nieuwe 2-bay in de markt gebracht. Deze heeft behoorlijk lang op de plank gelegen hier. Het is nu tijd om deze eens in gebruik te nemen en aan de tand te voelen. Hoe deze bevalt? Dat lees je hier.
Dit model gekocht omdat deze voor mij betaalbaar is met raid-1 en de mogelijkheid 16GB mem bij te prikken om Win10 virtueel te kunnen laten werken.
Blij met de aankoop.
Goede prijs/kwaliteit verhouding en goede prestaties voor thuisgebruik (local network file sharing, Plex Media Server, photo management, backups).
Mooi en snel NAS, beetje saai uiterlijk, maar ja het is een NAS, geen design object. Zeer goede en uitgebreide software.
Lang verwachte opvolger van mijn 215J - Het resultaat is wat ik hoopte: ik kan nu op mijn mobiele telefoon gewoon door de foto's bladeren zonder te hoeven wachten op het traag binnendruppelen van de thumbs. De CPU load die eerst continu tussen 60 en 90 zat is nu 10%
Geen extra software, wordt alleen als opslag gebruikt. Bij aanklikken van twee bestanden moet hij al nadenken en gaan de lampjes knipperen en mag je hopen dat hij na een toilet bezoek en een kop koffie inschenken weet wat ie doen moet. Gekocht in 2023 maar ombouw ligt in de kast en de hdd 2x in PC gebouwt die ik nu als soort van nas gebruik. Dus had geld kunnen besparen.
Fijne en snelle nas voor het dagelijkse werk. Jammer dat er geen mogelijkheid is voor nvme kaarten (daar moet je de ds720+ voor hebben). Ook is in tegenstelling tot de ds218+ geen esata poort meer beschikbaar waardoor je geen uitbreiding station meer aan kan sluiten. Op de ds218+ was de dx213 of dx513 of dx517 nog mogelijk (in tegenstelling tot wat Synology zelf aangeeft op hun website) maar nu dus helaas niet meer. Verder wel 2 netwerkpoorten voor link aggregation dat kan nog wel handig zijn. Al met al voor de dagelijkse gebruik een prima nas. Voorzien van een graphics kaart dus in staat om te transcoderen. De DSM software blijft de kracht van Synology, hier valt niks op aan te merken! Super gebruiksvriendelijke interface die voor iedereen te begrijpen is. Ook zonder verstand van computers.
Vervanging van mijn vorige Synology NAS, voldeed aan mijn verwachtingen. Ben vooral tevreden over de backupmogelijkheden die geboden worden. Daarnaast wordt de optie om Docker containers te draaien ook sterk gewaardeerd.
Heerlijk apparaat! Met de Docker-integratie draai je echt elke software die je maar kunt bedenken. Wel jammer dat USB-support lastig ligt sinds DSM 7. Daardoor werkt bijv. een Z-Wave controller alleen met wat gekke workarounds.
Prima nas, erg eenvoudig in gebruik nemen
Gekocht ter vervanging van de DS215J. Deze heeft makkelijk te benaderen (hot-swap) schijven, een USB type-a aan de voorkant met copy knop, en geheugenuitbreiding. Schijven van de oude in de nieuwe geplaatst en werd netjes bijgewerkt met gegevensbehoud (al dan geen btrfs).
Prima apparaat, twijfelde tussen de J-versie en deze, maar gezien je vaak jaren met een NAS vooruit kunt had ik de meerprijs er voor over. De 2GB is een beetje gierig van Synology, ben van plan om er een losse module bij te steken, daar 40-50% al in gebruik is.
Gelukkig toch gekozen voor deze 220+ ipv de goedkopere variant. Hij is echt stukken sneller dan mijn DS214 die stuk gegaan is. I.c.m. docker werkt alles weer als vanouds
Na ruim 8 jaar was mijn oude DS212+ afgeschreven. Hoewel er veel cloudoplossingen beschikbaar zijn voor de backup en synchronisatie van je gegevens, blijft een lokale opslag, in eigen beheer prettig. Daarnaast heeft Synology een goede reputatie opgebouwd voor ondersteuning, updates en nieuwe functies.
backup, synchronisatie, media server en veilige opslag op 2 harde schijven. En nog legio andere mogelijkheden inclusief toegang via apps. Dan is 500+ euro niet veel inclusief 2x4Tb harde schijven (=8Tb RAID0 of 4Tb RAID1). Prima voor thuis
Zeer gebruiksvriendelijk station, alles werkt duidelijk zelfs voor mij als leek.