Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
10
Score: 4
12
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
0
Toon reviews van:
+2
missmobiletech 16 maart 2021 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Ik hou van kleine telefoons maar vaak worden kleine telefoons ook met 'kleine' specificaties gebouwd. Ik vind de Xperia 5II een super telefoon juist omdat hij klein is maar wel flinke specificaties heeft.

Pluspunten

  • design: mooi, strak
  • 21:9 aspect ratio scherm is prachtig
  • batterij gaat lang mee en wordt niet warm
  • 3.5 mm jack met DAC

Minpunten

  • design: heel glad
  • standaard camera app slecht in de avond
  • simtray moeilijk goed te openen en wiebelig

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+2
Johannes77 4 november 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Dit is een toestel zeg, 6,1 inch kleine powerhouse, goede camera's, heel zuiver geluid. Echt intens snel door de snelste SoC, stock Android en beperkte resolutie. Een van de weinige high-end compacte telefoons op de markt, scoort op elk vlak punten. Must-have voor de liefhebber van een relatief compacte Android.

Pluspunten

  • Naadloos afgewerkt toestel, voelt daarmee fijn (premium) aan
  • 3 goede camera's die het ook allemaal goed doen
  • Intens snel
  • Zowat stock Android
  • microSDXC-ondersteuning tot 1 TB
  • Hele goede allrounder

Minpunten

  • 128 GB is wat de 329 Euro kostende 10 mk II ook heeft
  • De verpakking is m.i. niet premium, doet eerder denken aan een verpakking van parfum

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+2
DateTime.Now 13 oktober 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

De Xperia 5 ii is een fijne telefoon met een goede camera en feature-set. De telefoon heeft een zeer fijn scherm en prettige accuduur. de 2 extra lenzen laat te wensen over en de google assistent is voor mijn smaak teveel ingebakken.

Pluspunten

  • 3,5mm audio jack
  • uitbreidbaar geheugen
  • 120hz scherm
  • Main camera met snelle sluitertijd en goede auto focus
  • hardware shutter button
  • Vingerafdruk scanner

Minpunten

  • Google assistant knop
  • Google assistant implementatie in de gestures
  • Wide en zoom lens missen detail
  • Volumeknop iets scherp
  • Userbase erg klein

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

+1
JanW 28 juni 2022 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Prima telefoon, die door wat kleine minpunten eigenlijk net tekort komt om als serieuze uitdager te worden gezien van de topmodellen van Samsung of Apple. Het past wat dat betreft meer in 't rijtje OnePlus, goede telefoons, maar wel met hun beperkingen.

Pluspunten

  • Schermverhouding
  • Schermkwaliteit
  • Schone software
  • Headphonejack

Minpunten

  • Vingerafdrukscanner
  • Broekzakgedrag
  • Kwalitatief matige Android 12 update
  • Batterij snel leeg
  • Gladde achterkant, hoesje is wel vereist

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 2
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Romeo89 9 juni 2021 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Snelle toestel met een mooie 21:9 120hz oled scherm.

Pluspunten

  • Erg snel
  • Mooie design
  • 120hz scherm
  • Front facing stereo speakers
  • 3.5mm headphone jack

Minpunten

  • Zonder case schuift het toestel zelf op rechte oppervlaktes
  • Helderheid zou wat hoger mogen
  • Side sense sensoren niet aanwezig

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
BramdB 8 mei 2021 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Prima telefoon, zeker een aanrader. Goede android, goede camera, handzaam. 5G en Wifi6 (AX)

Pluspunten

  • Camera
  • Goede android verzie zonder te veel zooi
  • Voelt goed aan
  • Wel groot scherm toch smal genoeg om goed vast tehouden
  • Wifi 6 (AX)
  • 5G

Minpunten

  • iets minder met macro fotografie
  • iets kieskeurig met kabels/laders
  • met tegenlicht soms last van lens flare
  • Vingerafdruk scanner wil soms niet zoals ik wil

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
Jipstuh 27 november 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

De telefoon is krachtig en snel. De camera is van top kwaliteit en de accu gaat lekker lang mee. Het lange scherm wordt tijdens filmpjes kijken niet optimaal benut maar voor gamen is dit dé telefoon als je het budget hebt.

Pluspunten

  • Goede accu
  • Krachtige telefoon
  • Groot scherm

Minpunten

  • Lang scherm
  • Vingerafdruk sensor

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
Ardoni 12 oktober 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Zeer mooi en fijn toestel met een hoop functies! Gelukkig weinig bloatware, zoals ik gewend ben van Sony. Echter snap ik niet waarom er een knop voor de google-assistent erop zit, wat mij betreft zeer onnodig. Ik zal de review verder aanvullen na langer gebruik!

Pluspunten

  • Mooi en goed scherm
  • Erg goede camere + zeer indrukwekkende functies
  • Batterijduur tot nu toe zeer goed
  • 3,5 mm audio port
  • Dolby geluid zeer fijn!

Minpunten

  • voor een "compact" telefoon toch redelijk aan de grote kant
  • gevoelig voor vettige vingers/handen
  • Learningcurve voor sommige professionele camera-opties. Maar goed, kan je misschien niet echt een minpunt noemen.
  • Knop voor Google-assistent

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
joppe.s 8 november 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Ik was op zoek naar een handzame, snelle smartphone met een goede batterij en een goede camera. Tevens ben ik ouderwets en wil ik erg graag een 3,5mm headphonejack.

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • Uitstekende batterij
  • Echte camera foto's
  • locatie fingerprint reader
  • Dedicated Camera button
  • handzaam formaat, maar wel hoog
  • Audio
  • Robuust en waterdicht (reeds 1 keer gevallen)

Minpunten

  • fingerprint reader reageert niet altijd meteen
  • Dedicated Google Assistant button (nu uitgezet)
  • Geen fotogallerij-app
  • Spekglad
  • Dikke camera module, waardoor plat op bureau niet lekker typt

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
ManonVogels 2 november 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Fijne telefoon met goede kwaliteit van de camera, het geluid en beeld. Aantal prettige extra opties voor beeldinstellingen en een goeie accuduur.

Pluspunten

  • Geluid kwaliteit
  • Camera met photo pro app
  • Beeldscherm opties
  • Overzichtelijke app lay-out
  • Accuduur

Minpunten

  • Camera soms traag
  • Google assistent

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
webants 1 november 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Deze high end smartphone heeft 3 Zeiss lenzen 6,1 inch oled scherm met prachtige kleuren en diepgangen. Natuurlijk is de 120hz refresh rate echt duidelijk aanwezig en een rust voor mijn ogen. Video opnames met HDR, 120fps voor slowmotion is echt het uitproberen waard

Pluspunten

  • Zeer snel
  • Prachtige scherm 120hz
  • Game toestel

Minpunten

  • Niet draadloos opladen
  • Rare flexibele simkaart houder
  • Zwaar

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
Ko-inc 1 november 2020
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony Xperia 5 II Zwart

Welcome back Sony! Zo noem ik deze review, mooi vorm gegeven toestel met uitbreidbaar geheugen, 120hz full hd Oled scherm, waterdicht en 5G.

Pluspunten

  • Camera
  • Oled scherm
  • 120hz scherm
  • Batterij
  • 3,5mm headphone jack

Minpunten

  • Vingersscan werkt niet altijd
  • Geen 2k scherm
  • 21:9 niet geschikt voor alle content

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
TjardaVD 29 oktober 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Mooi toestel dat fijn in de hand ligt en snel en soepel reageert. Foto's maken word weer echt leuk! Ook het beeld en geluid is super mooi!

Pluspunten

  • Fijn en heel mooi design
  • Mooi helder beeld
  • Telefoon werkt snel en soepel
  • Geluid is erg mooi
  • Je kunt prachtige foto's maken met dit toestel

Minpunten

  • Vingerscan zit rechts op het apparaat, niet handig voor linkshandigen
  • Telefoon is niet draadloos oplaadbaar

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 3
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

andrewkun 14 juli 2022 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Begon eerst goed, maar heb ondertussen zo veel software- en hardwareproblemen dat ik dit niet kan aanraden, tenzij je een spotgoedkope deal vindt.

Pluspunten

  • 120Hz-scherm
  • Snelle chip
  • Prima camera

Minpunten

  • Rare displaykleuren op lage helderheid
  • Ontzettend veel bugs in de software en firmware

Eindoordeel

Score: 2
martin_bouwhuis 13 juli 2022 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Blauw

Ik heb dit toestel nu ongeveer een jaar. Prachtige foto's. Maar ik ben hem eigenlijk wél een beetje zat. Batterij steeds sneller leeg. Ik gebruik hem veel.

Pluspunten

  • Fijn gebruik
  • Camera
  • Prima telefoon.

Minpunten

  • Batterij
  • Broekzak bellen
  • Nogmaals batterij

Eindoordeel

Score: 3
prins eikeltje 20 april 2021 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Telefoon met stereo speaker, 120hz en goed scherm erg geschikt om films te kijken. Tof om in 21:9 te kunnen kijken echter als de film of serie daar niet voor gemaakt is kan het ten kostte gaan van het detail dat in beeld is.

Pluspunten

  • Licht gewicht
  • 120hz scherm
  • 21:9 scherm
  • Goed geluid
  • Snel

Minpunten

  • Vinger scan erg gevoelig
  • Speciale camera app onduidelijk voor beginners

Eindoordeel

Score: 4
Adanteh 16 maart 2021 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Top telefoon, na veel 'meh' telefoons eindelijk weer eens echt tevreden. Camera is uitstekend, batterijduur super, formaat is ideaal en scherm prima. Speciale 'Sony' trekjes van android bevallen (Battery care en sidesense is ook ideaal). De spiegelgladde glazen achterkant is wel wat vervelend, dus hoesje is wel een must.

Pluspunten

  • Batterijduur
  • Camera
  • Formaat
  • OLED Scherm

Minpunten

  • Glazen achterkant
  • Hoesje verplicht

Eindoordeel

Score: 5
Lodewijk Skyer 22 november 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Top mobieltje! Als fotograaf vind ik de camera's erg belangrijk en die stellen zeker niet teleur. Erg prettig dat je in de pro app met alle drie de camera's in raw kunt schieten. De jpegs zijn overigens ook erg strak! Verder is dit wat mij betreft een super compleet toestel.

Pluspunten

  • Camera's
  • Snelheid
  • SD-card slot

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Luna_ 17 november 2020 Product gekocht

Sony Xperia 5 II Zwart

Prima telefoon; fijne camera, alles werkt snel, ligt goed in de hand. Ook voor spelletjes doet ie het goed. Iets onhandiger vind ik de Android schil van Sony, maar daar wen je wel aan. Zo is het terugknopje bijvoorbeeld links, wat niet erg ergonomisch is.

Pluspunten

  • Camera

Minpunten

  • Gebruiksgemak

Eindoordeel

Score: 4
MarcelBas 16 november 2020 Product gekregen

Sony Xperia 5 II Zwart

Deze kleine krachtpatser heeft mijn verwachtingen overtroffen. Zijn formaat is prettig in gebruik, en door zijn vernieuwingsfrequentie van 120hz vlieg je door de pagina's heen. Zijn camera is op papier met zijn 12mp wellicht niet speciaal, maar de realiteit is dat als geheel de kwaliteit van de foto's subliem is.

Pluspunten

  • Camera
  • Formaat
  • Snelheid

Minpunten

  • Geen gezichtsherkenning

Eindoordeel

Score: 5
Zanthr 7 november 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Scherm is zeer hoog. Heel mooi voor films en series. Het fotograferen werkt best oké en foto's zijn ook mooi. De speciale camera sluiterknop werkt ook handig maar de knop voor de Google assistent zit in de weg. Je drukt deze vaak per ongeluk in. Vingerafdrukscanner zit in de powerknop

Pluspunten

  • Echt mooi scherm
  • Prima geluid
  • Goede camera
  • Voelt heel snel aan

Minpunten

  • Scherm dimt te snel naar donkerder beeld
  • Knop voor Google Assisten

Eindoordeel

Score: 5
Steefjuh86 2 november 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Getest voor de reviewclub, daarna weer ingeleverd. Prima telefoon met mooi scherm, geluid en top camera. De telefoon is snel en de batterij gaat lang mee. Ik vind de telefoon niet fijn in de hand liggen en de vingerafdruk scanner reageert soms zo snel dat de telefoon blokkeert.

Pluspunten

  • Helder en mooi scherm
  • Goed geluid
  • Top camera inclusief app
  • Snel
  • Lange batterijduur
  • Nachtmodus
  • Blauw licht kan uit

Minpunten

  • Ligt niet lekker in de hand
  • Vingerafdruk scanner reageert soms te snel

Eindoordeel

Score: 4
Arnette 31 oktober 2020 Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Snelle telefoon, gemakkelijke in bediening en een scherpe camera. Het scherm is fijn in gebruik, maar wel wat aan de lange kant om met 1 hand goed te bedienen. Accu gaat lang mee. Ontgrendelen dmv vingerafdruk gaat niet altijd vlekkeloos en herkent niet altijd de vinger (gezichtsscan niet mogelijk).

Pluspunten

  • SD-kaart
  • Accu
  • Scherpe camerabeelden
  • Start zware apps snel op

Minpunten

  • Vingerafdruk ontgrendelen
  • Grootte (hoogte), niet goed te bedienen met 1 hand

Eindoordeel

Score: 5
Jeanalex69 28 oktober 2020
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Sony Xperia 5 II Zwart

Aanrader: snel, mooie kleuren, maakt mooie foto's. Google assistent knop was niet nodig geweest. ligt goed in de hand ondanks langer scherm.

Pluspunten

  • snel
  • mooie foto's
  • mooie kleuren
  • handig in gebruik

Minpunten

  • past niet echt goed in een broekzak
  • google assistent knop

Eindoordeel

Score: 4
mkempers 28 oktober 2020
De reviewer ontving een beloning voor het schrijven van deze review, bijvoorbeeld korting op de aanschaf.

Sony Xperia 5 II Zwart

Mooie telefoon met een prachtig scherm. Ik vind het toestel wel iets lang/hoog waardoor deze niet altijd fijn in je broekzak zit De accu is top. De camera resultaten wisselend. Overdag goed. In het donker niet erg onder de indruk, Autofocus zit er vaak naast

Pluspunten

  • Mooi scherm
  • grote accu
  • meerde camera's

Minpunten

  • avond fotografie
  • fysieke google assistent knop

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Sony Xperia 5 II Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee