Een kaart met enorme potentie die tekort wordt gedaan door de keuze van Gigabyte om de slechtste thermal pads ter wereld te gebruiken. Lees de uitgebreide review waarin ik mijn ervaring met de kaart beschrijf en hoe ik de problemen uiteindelijk eenvoudig heb opgelost.
Memory overclock to 10100 'Mhz'. ( +598 Mhz in Afterburner in feite )
LCD display
Gigabyte's 5 jaar garantie
2 x 8 pins is genoeg voor deze variant, overgang naar 3 van deze stekkers is "erover" voor mij
Minpunten
RTX performance nog steeds ondermaats, zeker op 4K
Duur, op de kop getikt voor 1100€
formaat
in tegenstelling tot de 2080TI van dit merk, geen GPU support standaard, dus ze hangt wat door
Core clocks houden het voor bekeken tot +50 Mhz, meer overclock ruimte zit er niet meer in. Ingame schommelt deze kaart dus met overclock net boven of net onder de 2000Mhz
Een zeer snelle GPU met een fraai display om je temps van af te lezen, blijft koel ook onder stress. Het enige minpuntje is dat de RGB software zeer slecht en traag is.
Prima kaart maar wel erg bulky, zekers niet aan de kleine kant. Schermpje is grappig toevoeging maar dan moet je de gigabyte software installeren.. scherm is niet te disablen zonder software actief te runnen. Ik raad aan om niet voor de 3080 te gaan, 10GB VRAM is echt te weinig!!
Pluspunten
Goede performance
Goed gekoeld (warmt je kamer wel op maar houd de kaart wel prima op temperatuur)
Goed gebouwd
Ziet er mooi uit
Minpunten
Te weinig VRAM (ja dat weet je van tevoren, maar stip het toch aan omdat het bij sommige spellen wel problematisch is)
LCD scherm niet uit te zetten zonder software
Niet de stilste onder hevige load
GPU sag is wel te merken, zou wel een support of iets bij mogen, mijn huidige is te kort :(
afgekomen van een r9 390 is deze kaart in vergelijking geweldig. wordt max 67°C op full load bij een aangepaste fan curve dat geluid minimaal blijft. 4 maanden in bezit en gamen is geen enkel probleem op 2 1440p schermen
Redelijke videokaart, als hij naar behoren werkt is hij razendsnel. In mijn geval valt hij echter variërend van een minuut tot een uur tijdens gamen steevast uit. Niet sporadisch maar extreem frequent. Black screen, fans die tot 100% gaan spinnen en hard reset is dan nodig om verder te kunnen.
Pluspunten
Snelle kaart
Goede overclock capabilities (standaard OC is al hoog)
Minpunten
Constant black screens of death (hard reset required)
Underclock om hem enigszins stabiel te krijgen, drivers zijn shoddy at best
Momenteel al een goede maand in het bezit van de 3080 Aorus Master. Een zeer grote kaart!
Koelt extreem goed. Default fan curve haalt hij amper de 60°C met een average clock speed van 1920Mhz.
Heb hem underclocked 1935MHz op 875 en fan curve max 50%(1300rpm) wordt max 76°C
Pluspunten
Goede koelmogelijkheden
Mooie average clock speed
Minpunten
4 slots
RGB fusion werkt niet
LCD scherm niet instelbaar (Door RGB fusion mijn GPU niet detecteert)
Prima 3080 kaart maar de extra toeters en bellen zijn de hogere prijs eigenlijk niet waard.
Voor overklokkers niet erg interessant want het power limit is niet te verhogen.
LCD is grappig maar niet heel nuttig.
Pluspunten
Goede performance
Dual bios.
Silent bios presteert goed en is vrij stil
LCD met stats
Minpunten
In performance mode vrij luid
Hoge prijs tov andere modellen
Power limit niet aan te passen
Rgb niet echt fel aan de zijkant
Heb jij ook een Gigabyte AORUS GeForce RTX 3080 Master 10G (rev. 1.0)?