€ 237,89 bij Amazon.nl Marketplace

Review door de redactie

Door Chris Broesder - Redacteur mobile 18 december 2020

Oordoppen met actieve noisecancellation - Op elk potje past een… dopje

De Galaxy Buds Live zijn vooral, maar niet uitsluitend, interessant wanneer je een Samsung-smartphone hebt. Je hebt dan een stabielere verbinding en in potentie hogere maximale bitrate. De oordoppen zijn ook interessant wanneer in-ears meestal niet zo lekker zitten bij je. Deze gaan namelijk niet in de oren, maar blijven toch prima zitten. Het nadeel is dat je omgevingsgeluid moeilijk kunt buiten houden en ook de matige actieve ruisonderdrukking kan dat niet verhelpen. Ook is het handig om te testen hoe ze in jouw specifieke oren zitten. Over de geluidskwaliteit en belkwaliteit zijn we tevreden. De bediening is niet ideaal, omdat het makkelijk is om per ongeluk het aanraakvlak aan te raken wanneer je ze beter in de oren wilt doen. Ook vinden we het jammer dat het volume en de omgevingsmodi niet tegelijkertijd zijn in te stellen. Lees verder »

Pluspunten

• Comfortabel
  • Prima accuduur
  • Stabiele verbinding met Galaxy-apparaat

Minpunten

• Blokkeert omgevingsgeluid niet goed

Reviews door gebruikers

Toon reviews van:
Qon
17 oktober 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Product waar je even aan moet wennen, maar na verloop van tijd worden ze steeds comfortabeler!

Pluspunten

• Prijs (<50€)
  • Uniek open design
  • Geluidskwaliteit bij podcasts

Minpunten

• Fit is wat wennen
  • ANC

mokkalokka
15 februari 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Fijne Bluetooth oortjes als je zoals ik geen in-ear oortjes past. Werkt ook goed met een iPhone, het geluid is goed met genoeg bass en batterij gaat lang mee. ANC doet weinig.

Pluspunten

• Fijne pasvorm (verschilt wel per oor)
  • Veel bass
  • Batterij van oortjes en case
  • Werkt goed met iPhone (IOS app beschikbaar)

Minpunten

• ANC (verwacht geen wonderen)
  • Glimmend plastic
  • Touch gevoeligheid (niet heel storend)

Marc_us
3 november 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Oortjes zitten heerlijk en vallen er niet uit. Geluid is erg dynamisch, het luistert alsof ik in een discotheek sta met een zeer duidelijke bas. Beste true wireless oortjes die ik tot nu toe heb gehad.

Pluspunten

• Zitten erg lekker
  • Fantastisch geluid, goede bas
  • Goede prijs
  • Revolutionair design
  • Goed hoorbaar tijdens telefoongesprekken
  • Prima batterijduur

Minpunten

• Of ze passen en lekker zitten, is erg afhankelijk van je oor
  • ANC werkt matig
  • Materiaal erg gevoelig voor vingerafdrukken

shufflez
7 september 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Net als @Augmentin verschillende buds/pods/dopjes geprobeerd, waarbij oorkanaal-'bevestiging' alswel afsluiten daarvan mij niet bevielen. Dit vernieuwende ontwerp lost voor mij beide issues op.

Vallen netjes in oorschelp, nauwelijks zichtbaar.
Beperkte controls en glimmend plastic (buds én case), maar doen wat ik er van verwacht en had gehoopt.

Pluspunten

• Prima batterijduur
  • Goed draagcomfort
  • Geen afsluiting oorkanaal
  • Kleine laadcase
  • Aardige microfoons

Minpunten

• Geen multi-device
  • Beperkte touch-controls
  • Glimmende plastic past bij prijspunt

sympa
19 november 2022 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Brons)

Bij lopen en eten heb ik geen bijgeluiden itt "rubberdopjes".
De ANC is niet fantastisch, maar haalt toch heel veel herrie/geroezemoes weg in een drukke ruimte. Maar het wordt niet helemaal stil.
Over het algemeen vind ik de geluidskwaliteit okee.

Pluspunten

• Sluit gehoorgang niet af
  • Goede bas
  • ANC haalt ergste omgevingsdrukte weg
  • Buds mooi glanzend

Minpunten

• Moet toch nog wennen qua pasvorm
  • Misschien wel teveel bas
  • ANC kan beter
  • Case niet dezelfde kleur

RobinJ1995
18 september 2023 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Dit zijn de meest comfortabele draadloze oortjes die ik ooit heb gehad. Het is daarom jammer dat ze eigenlijk voor geen ene meter werken. Wat mij betreft een gefaald product dat nooit op de markt had mogen komen. Voeg daar aan toe hoe moeilijk Samsung doet over garantie (van Samsung zelf gekocht), en ze vallen gewoon echt niet aan te raden.

Pluspunten

• Meeste comfortabele draadloze oortjes die ik ooit heb gehad
  • Geluidskwaliteit is acceptabel (in tegenstelling tot de meesten in deze categorie)

Minpunten

• Constante verbindingsproblemen. De afstand tussen mijn oren en mijn broekzak is blijkbaar te groot, en ze haperen dus echt constant wat ze bijvoorbeeld voor podcasts zelfs compleet onbruikbaar maakt.
  • Heb ooit ook een paar als cadeau voor iemand gekocht, en die zijn 2 keer retour mogen gaan omdat van 1 van de 2 oortjes de batterij het geen 20 minuten uithield. Er lijkt dus een zwaar probeer te zijn wat betreft kwaliteitscontrole.
  • "active noise cancelling" is zo slecht dat het vrijwel niet-bestaande is. Voegt een ruis toe maar slaagt er verder niet in ook maar iets weg te filteren.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
EcoR
6 juni 2023 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Omdat oordoppen in m'n gehoorgang na een tijdje gaan irriteren deze geprobeerd en niet teleurgesteld. Goed geluid (met EQ nog aan te passen in de app), snelle en stabiele verbinding (Pixel 3A, Asus laptop en Intel NUC). A

NC is een nutteloze gimmic bij een half-open design, die staat dan ook gewoon uit. Touch control werkt bij mij prima. Door het half open design hoor je ook nog wat van je omgeving, wel zo fijn als je buiten rondloopt dat je her verkeer nog hoort.

Uit je oren halen is wat lastiger door de vorm, maar als je even oplet geen probleem verder. Accu is prima. Door het half open design kunnen anderen je muziek horen als het heel hard staat, maar op normale niveaus geen enkel probleem.

Ze zitten heerlijk, blijven prima zitten en als ze goed zitten voel je ze niet of nauwelijks.

Pluspunten

• Draagcomfort
  • Prima geluid
  • Stabiele verbinding
  • Half open design

Minpunten

• Lastig vast te pakken als ze uit je oren moeten
  • ANC

dirkjesdirk
20 maart 2023 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Grijs)

Eindelijk een oordopje dat mij wel past. Alle andere in-ears exemplaren vallen er uit. Deze niet! En het zit nog prima ook. Geluidskwaliteit is meer dan oke.
Nadeel: je moet ze soms even aanduwen, anders is het geluid te zwak. De bediening met aanraakvlak is daarom onhandig.

Pluspunten

• Prima kwaliteit
  • Zitcomfort! Deze passen wel en blijven ook zitten
  • Noice cancelling
  • App (met samsung telefoon) werkt uitstekend

Minpunten

• Bediening met aanraakvlak is onhandig.
  • Noice cancelling is niet super goed, maar ook niet zo slecht als in de reviews staat. In de trein werkt het prima.

Pinnetje Newbie
20 januari 2023 Product gekregen

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Cadeau gekregen. Werkt wel met iPhone, maar moest de eerste keer even uitzoeken hoe ik moest koppelen. Kan ongeveer 50m van mijn telefoon weglopen zonder bereik te verliezen. Ideaal op werk met hard omgevingsgeluid. Ik vind de oortjes iets te lomp en groot in mijn oren.

Pluspunten

• Prima geluid

Minpunten

• Even wennen aan hoe ze precies in je oor moeten

3 van 5 sterren (Voldoende)
Rollef Newbie
7 december 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Wit)

Allereerst zijn buds een uitkomst. De oortjes met kabel van Samsung zijn prima maar buds zijn geweldig. Vooral dat ontbreken van dat snoertje is super.
Koppelen gaat super. Doosje open en paren maar. Reeds opgeladen ontvangen is ook handig voor 1e gebruik.

Pluspunten

• Perfecte pasvorm (zelfs bij mijn 1m90)
  • Heerlijke sound
  • Handig in de sportschool
  • Doosje open is aan
  • Tik en pauze of play (links of rechts)
  • Volume via buds na instellen in app

Minpunten

• ANC niet geweldig

Zilver
5 maart 2021 Product gekregen

Samsung Galaxy Buds Live (Zwart)

Gratis gehad bij S21. Voor mij passen deze oortjes slecht. Ik ben 1,90m en heb waarschijnlijk te grote oren.
Geluid is slecht en de oortjes doen pijn, of het geluid is goed en ze vallen uit. Samsung heeft me ook al sleeves opgestuurd (na 3x bellen), helpt niet.

Pluspunten

• Gratis gehad
  • Batterij gaat land mee
  • Handig doosje
  • Prima spraakontvangst

Minpunten

• Past Niet
  • Irriteert mijn oren
  • Slechte support Samsung

1 van 5 sterren (Waardeloos)
UUasmont
16 februari 2021 Product gekregen

Samsung Galaxy Buds Live (Blauw)

Mooi kleurtje dat blauw, het doosje en de oortjes zijn lekker compact. De pasvorm is goed of slecht maar zelden tussenin. Met een Android One (Nokia 5.3) zonder Samsung app mis je eigenlijk alleen de frustratie van de dingen die toch al niet goed werkten.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit is zeer goed voor telefoongesprekken
  • Batterij van de oortjes zelf gaat makkelijk vier uur mee op max volume
  • Verbinding gaat snel en bijna foutloos (1 foutje op drie maanden)
  • Blijven netjes zitten als je een trui over je hoofd trekt of aan het dansen bent
  • Groter "lapje" voor grotere oren wordt meegeleverd
  • Draagcomfort als je van de pasvorm houdt

Minpunten

• Alleen geschikt voor volgroeide oren
  • Verschil in reactie YouTube bij uithalen tussen links (blijft spelen) en rechts (pauzeert)
  • De bas is minder uitgesproken op maximum volume

dj-vj
9 februari 2021 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Blauw)

Lekkerste ear buds ooit.

Ze zitten echt super comfortabel en voelen heel erg open.
Dit is precies waar ik naar zocht, oortjes die ik de hele dag kan dragen met goede geluidskwaliteit.
Ik kan ze voor de huidige prijs aan iedereen aanraden.
Noise canceling is wel bagger.

Pluspunten

• komfoor
  • geluid
  • snelle connectie

Minpunten

• Noise canceling doet weinig

gambieter
24 september 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Brons)

Aparte oordopjes die goed zitten, en goed geluid geven. Mooie app bijgeleverd, goed om te controleren. Bluetooth bereik is matig, noise cancellation niet erg effectief, batterijduur goed en case mooi. Een goed alternatief voor hen die geen in-ears willen of kunnen verdragen.

Pluspunten

• Oordopjes, niet in-ear
  • Goede batterijduur
  • SBC codec maar klinkt goed
  • Comfortabel
  • Uniek design
  • Nuttige app

Minpunten

• Noise-cancellation niet effectief
  • Bluetooth bereik matig

Keiko.
16 september 2020 Product gekocht

Samsung Galaxy Buds Live (Brons)

Eindelijk oortjes die in m'n oren passen, de normale vielen er bij mij steeds uit. Blijven goed zitten, ook bij hardlopen oid. Mooi design, ik moest wel even wennen aan de vorm, waren in het begin nog oncomfortabel. Noise cancelling is OK. Geluidskwaliteit beter dan verwacht.

Pluspunten

• Design
  • Geluidskwaliteit
  • Gaan lang mee met case bij de hand

Minpunten

• Kan oncomfortabel zijn in het begin
  • Noise cancelling niet super
  • Geen multi device

Augmentin Newbie
23 augustus 2020 Product gekocht

pre order
afgelopen jaren vele dopjes geprobeerd, opgegeven met die dingen (tav goed geluid)
vielen op enig moment uit oor, bij hardlopen herhaaldelijk terug drukken ondanks siliconendopjes die je kon proberen
Beste jaybird X4 tot nu toe daar viel mee te sporten.. moest ook terug drukken.

Lage verwachting aanvankelijk..

Pluspunten

• Zitten prima, ook bij hardlopen, bizar onverwacht
  • Onverwacht goed
  • Mooi vol geluid
  • pairing Garmin Fenix, MS surface gelukt
  • verbaasd hoe goed ze zijn
  • dopjes die je niet helemaal in je oor moet drukken voor enige bas..

Minpunten

• fietsen, wind hoor je geluid blijft goed
  • Geen volume controls op Buds

Heb jij ook een Samsung Galaxy Buds Live (Brons)?