Samsung Galaxy Buds Live (Zwart) Review
17 oktober 2022, laatste update op 17 oktober 2022, 361 views
Rapporteer
Product gekocht
Product waar je even aan moet wennen, maar na verloop van tijd worden ze steeds comfortabeler!
Pluspunten
- Prijs (<50€)
- Uniek open design
- Geluidskwaliteit bij podcasts
Ik heb de earphones voor een prijs van onder de 50€ kunnen kopen, en daarom worden ze ook als dusdanig beoordeeld.
Fit
Het is even wennen aan de manier hoe ze in je oren locken. Het heeft me een paar weken gekost, maar ze zitten nu heerlijk comfortable. Met kleine oren doen ze in het begin erg zeer als je ze langer dan 10 minuten inhebt, zelfs met de kleine ringen. Elke dag steeds wat langer dragen en absoluut niet dragen tijdens het slapen! Ze sluiten je oren niet af waardoor je omgevingsgeluid prima hoort, en ze zitten erg stevig vast, waardoor ze ideaal zijn tijdens het hardlopen.
Geluidskwaliteit
Je kunt veilig je omgeving horen, zonder dat je daarmee inlevert op geluidskwaliteit, die is zo goed als het kan met dit soort 'niet afgesloten' earphones. De bas is aanwezig, meer dan bij andere earphones die zonder silicon tips komen die je oor echt afsluiten, wel een stuk minder dan bij de echte afsluiters. De midden en hoge tonen komen prima door. Het luisteren van reguliere muziek is hierdoor acceptabel en zelfs wat klassieke muziek is geen probleem. Voornamelijk bij het luisteren van podcasts komen deze TWS buds erg goed uit de test, stemmen zijn kraakhelder en duidelijk. Ook de microfoon is van top kwaliteit en niet van regulier bellen te onderscheiden, zowel op Android als op Windows getest en wordt als prima bestempelt door de tegenpartij.
Batterijduur
Met één woord perfect. De oortjes worden inmiddels meerdere maanden dagelijks gebruikt. ANC staat steenvast uit, aangezien het enige wat je hiervan merkt is als je gaat hardlopen, je 'meer windgeluid' gaat horen. Qua omgevingsgeluid filtert hij niks hoorbaars weg. Ik haal easy 6 uur luisteren op een single charge, en zodra je ze vervolgens even in het doosje stopt, kan ik na 10 minuten weer makkelijk 30 minuten naar m'n run-app luisteren tijdens het hardlopen. Je kunt de batterijstatus in de app van zowel de case als de oortjes zelf zien, en in de reguliere Bluetooth setting zie je enkel het % van de oortjes zelf. Handig is dat je de app niet nodig hebt om te zien hoe 'vol' je case is, want als je de oortjes erin stopt krijg je met een kleurtje te zien wat de status is;
Groen, Oranje, Rood.
Bouwkwaliteit
Perfect! Oortjes passen perfect in de case en zijn er redelijk makkelijk uit te pakken, magneet is niet te sterk maar wel sterk genoeg dat ze goed blijven zitten. Ik zeg redelijk omdat door de glossy coating, met net even wat 'vettere' vingers ze aardig glad worden. Daardoor glippen ze ook regelmatig uit mijn vingers en vallen ze op de grond. Ze zijn nog niet beschadigd hierdoor, ookal is dit al veelvuldig gebeurd.