Gemiddelde gebruikersscore
De Cat S62 Pro is een uniek werkpaard in het landschap van smartphones. Onderscheid zit hem in het doordachte ontwerp van verschillende aspecten die in het werkveld praktisch zijn. De FLIR-thermische camera maakt foto's en rapporteren eenvoudig, doch informatie.
De Cat S62 Pro heeft een super handige en goed werkende FLIR warmtecamera. Daarnaast is de accuduur goed, processor snel, vingerafdrukscanner snel en de camera prima. De telefoon is echt waterdicht en door het geweldige design lekker vast te houden. Een geweldige telefoon, niet alleen voor technici.
Krap twee jaar geleden gekocht vanwege de infrarood camera. Die was op zich wel handig voor mijn werk (elektrotechniek) Verder niet al te snel en hotspot en telefoneren lukte niet tegelijk. Op zich valt daarmee te leven.
Maar opeens werdt de accucapaciteit heel snel minder en inmiddels helemaal opgezwollen en dood. Voor een telefoon in deze prijsklasse echt onacceptabel. Volgens reparateur is accu niet te vervangen cq niet verkrijgbaar.
Deze smartphone is een openbaring voor iemand die al jaren van iOS gebruik maakt. Stevig, niet te groot, "geen" bloatware, snel, betaalbaar en een uitstekende batterijduur. Camera's van iPhones zijn beter, dat dan weer wel maar de warmtecamera functie blijkt heel nuttig.
Deze telefoon heeft geen 5 camera's, een superprocessor, ultradunne schermranden of een 120hz-OLED scherm.
Wat ie wel heeft? Een frikking warmtecamera, een zeer robuuste, volledig waterdichte TPU/ALU behuizing die na een val van 1,8m nog steed werkt, een superfelle flitser, een knop waar je zelf acties aan kan toewijzen, etc.
Een beetje overdreven, een rugged phone, (te) zwaar, (te) dik. Echter, het is heerlijk robuust. De S62 blijkt tot nu toe onverwoestbaar (vallen, vocht). FLIR is een leuke gimmick en bleek best handig bij vrieskou en waterleidingen. De zaklamp is uitstekend en handige multi-button.
Van een Sony Xperia XA2 Plus overgestapt naar deze S62.
Omdat ik het toestel vaak liggend gebruik leek me dit een mooie schermverhouding.
Voor mijn hobby/werk is de FLIR camera ook heel handig.
Prima telefoon,
Slechts twee min puntjes..
Niet zo'n harnas als ca S61 leverbaar..
De lenzen camera steekt uit dus achterzijde al
Beschadigd.
Dat gebruikers geen behoefte zouden hebben aan een laserafstandsmeter en en VOS-meter kan ik me niet voorstellen.
Er zit één zeer storende ontwerpfout in. De FLIR-cam steekt uit. Het toestel kan daardoor niet plat liggen!! Ik heb er een rubber stootkussen opgeplakt om het hoogteverschil te compenseren.
Degelijke telefoon met als bijzonderheid de thermische camera. Deze camera brengt temperatuurverschillen zeer goed in beeld. Mooi gadget om warmtelekken in huis op te sporen of om te zien waar radiatoren en de barbecue oneven verwarmen. Sinds kort qua prijs een stuk interessanter geworden. Inmiddels twee maanden in mijn bezit.
Heb al een S61 en ben daar tevreden over, het geen aan sensors die ik niet gebruik zijn in de S62 niet aanwezig scheelt bijna €300.
Plastic achterkant is een minpunt vergelekenet het rubber op de S61. De rondingen zorgen er voor dat lekkerder in de hand ligt.
In tijden niet zo een solide telefoon gehad! Kost wel wat maar voor de echte doener een perfect stuk gereedschap.