Gemiddelde gebruikersscore
Deze laptop heb ik op dit moment bijna 3 maanden in bezit, en gaat elke dag mee naar school. Over Acer heb ik wel veel gelezen dat de laptops niet echt geschikt zijn om mee te reizen, maar de nieuwe Gemstone houdt het erg goed vol. Voor dagelijks gebruik is het dus ook een goede laptop!
Wat vooral erg positief is, is de uitrusting van de laptop.
CPU: Intel Core 2 Duo T7300 (2.0GHz)
Grafische Kaart: nVidia GeForce 8600m GT 256MB (TC tot 1024MB)
Ram: 2GB DDR2 PC-5300 (2x 1GB), 1GB Intel Turbocache
Monitor: 15,4" WXGA 1280x800 Crystalbrite
HDD: Western Digital 2,5" 160GB 5400rpm
DVD: Super multi double layer brander
Netwerk: Gigabit netwerkkaart, Intel AGN4965
Overigen: 0.3 pixel Crystel Eye webcam, Ingebouwde microfoon, Dolby Digital Live boxjes met Acer Subwoofer, HDMI, SD Cardreader, Bluetooth
De keuze voor deze laptop was ten eerste om af en toe een spelletje op te kunnen spelen, en ten tweede om mee te kunnen nemen naar school. Met spellen bedoel Bioshock, Crysis, World in Conflict. Deze spellen lopen allemaal goed, alleen wel minder dan op een snelle desktop pc (wat logisch is).
Bioshock loopt op Medium/High DX9, of Low/Medium DX10
World in Conflict loop op Low/Medium DX9
Crysis MP Beta en SP Demo lopen op...
Ik heb de laptop nu ongeveer 1 maand in mijn bezit, een voor een budget van ongeveer 1000 euro heb je met deze laptop een hele goeie. Ik heb de versie met 250gb hd en T7300 Cpu. Mijn laptop is alleen wel wat ''Gevoelig''. Hij gaat namelijk alleen aan als ik hem op schoot heb en ik moet hem ook minimaal een kwartier op schoot houden anders gaat hij meteen uit. PC boer wisten ze ook niet wat het was, heel vaag allemaal. Maar voor spellen ook een prima laptop, geluids kwaliteit is ook meer dan goed. Alleen ik was bijna geschokt door al die acer programma troep die er op stond. echt te veel om op te noemen. allemaal probeer games. Maar dat is waarschijnlijk manier om prijs laag te houden. Verder is hij goed aan te bevelen, alleen gaat hij ook...
Heb de laptop nu inmiddels 2 weken en ben zeer goed te spreken over het apparaat. Hij is erg snel en heeft genoeg schijfruimte en werkgeheugen. Vista Premium home edition draait perfect. Ook de door Acer toegevoegde extra software is erg nuttig. Het is een zeer gelikt model met veel handigheidjes zoals sneltoetsen. Het is een nieuw ontworpen model door Acer en is daarom bijna niet te vergelijken met de overige laptops van bovengenoemd merk. Hij ziet er zeer modern en net uit. De beeldscherm kwaliteit is zeer hoog en zeker één van de toppunten van deze laptop. Al met al ben ik zeer blij dat ik deze laptop heb gekocht en hier nog absoluut geen spijt van. Want ook de prijs kwaliteit verhouden is zeer goed te noemen.