Prijs | |
Specificaties | Wi-Fi 6 (5,665Gbps) • 4G • 6-poorts switch - Bekijk alle specificaties |
De ASUS RT-AX86U is een router waar een Tweaker veel plezier aan kan beleven doordat hij zeer uitgebreid instelbaar is. Met de Merlin-firmware-uitbreiding, die installatie van extra software en gebruikersscripts mogelijk maakt, is de router enorm veelzijdig te maken. De firmware is op bepaalde punten wel onoverzichtelijk door de vele instellingen, en het opslaan en toepassen van instellingen haalt de vaart van het instellen regelmatig omlaag. De wifiprestaties zijn over het algemeen netjes, hoewel het bereik in het 5GHz-spectrum wat minder is dan bij de concurrentie. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
De Asus RT-AX86U is op het moment van schrijven circa 90 euro duurder dan de RT-AX82U. Voor dat geld krijg je betere Wi-Fi 6 en Wi-Fi 5 prestaties, een 2.5 Gbps LAN-poort en een extra USB 3.0 poort.
Router die als vervanging van het Ziggo-modem (Cisco) die een belabberd bereik en zeer instabiele WiFi-verbinding heeft.
De Asus RT-AX86U aangesloten en positief verrast. Het WiFi-bereik is enorm verbeterd (volledig bereik zelf op zolder (betonnen muren/vloeren), door het hele huis de volledige snelheid en met name veel stabieler.
Erg fijne router die een mooie upgrade is op de Netgear Nighthawk AC1900 router. Groot bereik door het hele huis (benedenwoning van 50 m²), stabiele internetsnelheid en voornamelijk fijn dat alles via Asus app in te stellen is. Prijs is wat hoog, maar dan haal je wel kwaliteit in huis.
Een hoognodige upgrade, mist nog wel wat puntjes op de i
Enorme upgrade van mijn Dlink DIR-368L uit 2015. Deze router is snel en heeft een enorme dekking. Processor is 1,8 Ghz net als de Asus RT-AX88U en dat merk je. Man wat is deze router snel. En dan heb ik nog geen AX netwerkkaart in m'n pc zitten.
Mooie stabiel router. Ideaal voor het vele thuiswerk.
hele goede sterke router met WiFi 6 dual ban aangezien dat ik veel smart producten in huis heb me Netgear r7000 kon het niet meer aan maar de asus rt-ax86u is een echte aanrader zeer gebruik vriendelijk de asus router app is ook heel overzichtelijk en makkelijk in te stellen
Al geruime tijd gebruikmakend van de XT-8 serie, heb ik nu deze RT-AX86u aangeschaft na mijn overstap naar KPN. Deze router werkt nu succesvol als vervanger van de KPN Box 12 en is nu onderdeel van een zeer stabiel mesh netwerk.
Frustrerend dicht bij echt goed.
Volgens de Asus website kan de aiMesh backhaul via de 2.5 Gbps poorte. Maar daarbij loopt de satelliet na on fever 8 vast.Zowel met de Asus als Merlin firmware. Na een week proberen de backhaul op 1Gbps gezet. Sinds dien werkt alles prima
Fantastische router. Sneller dan vrijwel alle anderen, opties voor de komende jaren, antenne's die mooi gericht kunnen worden als het apparaat in een hoek van je huis staat, makkelijk te flashen met asuswrt-merlin!
Goede prijs/kwaliteit verhouding. De Asus RT-AX86U biedt alle belangrijke features die je nodig hebt en een stabiele verbinding met goed bereik.
Erg goede Asus router die mijn Fritzbox vervangt. Via custom firmware is ook IPTV mogelijk bij KPN. Wifi 6, bereik goed en heeft een 2.5gbit poort. De admin panel is lekker snel door de quad core, echt een verschil met de Fritzbox.
Nadat mijn Netgear R3700 was overleden (en de Ziggo Connect Box niet voldeed) was het tijd voor een nieuwe router. Vanwege de goede recensies van ASUS routers met WIFI6 gekozen voor dit nieuwe model. Geen spijt van: router is compact, maar toch een echter krachtpatser. Super. Wat een verschil.