![]() |
Round-up - All-in-one 240mm-waterkoelers - 14 kant-en-klare waterkoelsets vergeleken Een all-in-one-waterkoeler (‘aio’) is vrijwel net zo makkelijk te installeren als een normale luchtkoeler en in een behuizing met venster ziet het er vaak een heel stuk strakker uit. In dit artikel vergelijken we aio's van 240mm om te zien welke het beste… |
Gemiddelde gebruikersscore
Geen RGB op een AIO in 2021?! Arctic doet het gewoon en wat doen ze dat goed! Uitstekende koeler met uitstekende performance en een mooi design.
Super AIO voor een goede prijs. Uistekende koelprestaties, lage geluidsproductie en stevig gebouwd.
Houdt de temperaturen in mijn 9900K in CineBench aanzienlijk lager dan mijn vorige waterkoeling.
Het is een flinke aio met een handige vram koeler. Had die gekocht voor mijn itx build maar door de dikke radiator past die niet. Heeft ook moeite met mijn 12700k, tikt alsnog 100 graden aan. Je wordt in het diepe gegooid met dit pakket maar je kan via een qr code op de doos aan een handleiding komen.
Goede koeler voor een goede prijs. Koelt mijn 7950x3D perfect.
Ik heb de twee top fans los aangesloten op mobo, ipv via AIO koeler, daarvoor zat helaas geen ventilator verleng kabeltje erbij (gelukkig had ik die zelf nog)
Fijne stille koeler om mn hete i7 fris te houden en makkelijk te installeren
Super koeler en gemakkelijk te installeren. Het geheel wordt met maar 1 stekker aangesloten op het moederbord, alle kabels zijn weggewerkt in de sleeve van de slangen, top! Let op, radiator icm met fans is zo'n 6,5cm dik: bij top-mount op clearance met je ram letten. (versie: rv.7)
Uiteindelijk teruggestuurd omdat ik hem niet mooi genoeg vond. Hij koelt fantastisch. Installatie was lastig, zeker in een kleine kast.
Prima AIO met uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties. Makkelijk te installeren en duidelijke documentatie vanuit Artic. Zit kwalitatief goed in elkaar en erg stil met de juiste fancurve.
Goede koeler! Koelt mij R7 1700x zonder een probleem en met weinig lawaai. Cable management is erg gemakkelijk! Installatie was even zoeken omdat er meerdere revisies zijn van deze koeler en de installatie per revisie verschilt, alles wat nodig was voor installatie zat erbij.
Benchmarks spreken voor zich, dit is een van de betere aio's.
Let wel op wanneer je 'm koopt. Via alternate kreeg ik de rev 3. Is nogal een dingetje, zie ook arctic site. MSI moederborden hebje een additionele backplate nodig via leverancier en de am4 schroeven zaten er niet bij.
Zeer goede koeler, gebruikt voor klantsysteem, deze past mooi boven in de Be quiet! Silent Base 601, de 280mm past daar niet, die moet je voorin plaatsen.
Het was kiezen tussen een duurdere RGB aio met mindere koelprestaties, ofwel gaan voor de artic freezer 240 met de beste koelprestaties die er in dit segment zijn. De keuze was snel gemaakt. Na enkele reviews te hebben gezien op youtube kan ik enkel beamen wat ze daar zeggen. Top!