Arctic Liquid Freezer II 240

Prijs
€ 89,90
Specificaties CPU (closed loop), 120mm (2 fans) - Bekijk alle specificaties

Review door de redactie

Round-up - All-in-one 240mm-waterkoelers - 14 kant-en-klare waterkoelsets vergeleken

Een all-in-one-waterkoeler (‘aio’) is vrijwel net zo makkelijk te installeren als een normale luchtkoeler en in een behuizing met venster ziet het er vaak een heel stuk strakker uit. In dit artikel vergelijken we aio's van 240mm om te zien welke het beste...

141 29 jan '21

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
6
Score: 4
0
Score: 3
0
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
dutchtechnerd 9 februari 2021
De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.

Arctic Liquid Freezer II 240

Geen RGB op een AIO in 2021?! Arctic doet het gewoon en wat doen ze dat goed! Uitstekende koeler met uitstekende performance en een mooi design.

Pluspunten

  • Stil
  • Goede prestaties
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Prijs!

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 4

+1
Quint91 22 december 2020 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Super AIO voor een goede prijs. Uistekende koelprestaties, lage geluidsproductie en stevig gebouwd.

Pluspunten

  • Stil
  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • Makkelijk te installeren
  • Kabelmanagement is een eitje
  • Koelt erg goed

Minpunten

  • Geen RGB, maar dat is voor mij geen manco

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Koelvermogen Score: 5
Geluidsproductie (max) Score: 3
Geluidsproductie (min) Score: 4
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

0
SourceTreeHugs 10 april 2021 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Houdt de temperaturen in mijn 9900K in CineBench aanzienlijk lager dan mijn vorige waterkoeling.

Pluspunten

  • Koelprestaties
  • Stil
  • Geen RGB kermis

Minpunten

  • Radiator is dik (wat wel leidt tot betere koelprestatie)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Koelvermogen Score: 4
Geluidsproductie (max) Score: 4
Geluidsproductie (min) Score: 5
Installatiegemak Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

MD90 13 juli 2021 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Prima AIO met uitstekende verhouding tussen prijs en prestaties. Makkelijk te installeren en duidelijke documentatie vanuit Artic. Zit kwalitatief goed in elkaar en erg stil met de juiste fancurve.

Pluspunten

  • Makkelijk te installeren
  • Koelprestaties
  • Verhouding prijs/prestaties

Minpunten

  • Slangen lastig handelbaar (Stug)

Eindoordeel

Score: 5
Lucofski 3 februari 2021 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Goede koeler! Koelt mij R7 1700x zonder een probleem en met weinig lawaai. Cable management is erg gemakkelijk! Installatie was even zoeken omdat er meerdere revisies zijn van deze koeler en de installatie per revisie verschilt, alles wat nodig was voor installatie zat erbij.

Pluspunten

  • Goede prestaties
  • Degelijk gebouwd
  • Gemakkelijke cable management

Minpunten

  • Installatie kan soms wat zoeken zijn (er zijn videos van Arctic beschikbaar over het installeren)
  • Geen RGB

Eindoordeel

Score: 5
YoMajesty 8 januari 2021 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Benchmarks spreken voor zich, dit is een van de betere aio's. Let wel op wanneer je 'm koopt. Via alternate kreeg ik de rev 3. Is nogal een dingetje, zie ook arctic site. MSI moederborden hebje een additionele backplate nodig via leverancier en de am4 schroeven zaten er niet bij.

Pluspunten

  • Koelprestaties

Minpunten

  • Let op met compatibiliteit x570 mobo's
  • Juiste backplate zat er niet bij (rev3)
  • AM4 schroeven ontbraken (rev 3) - bekend probleem

Eindoordeel

Score: 2
DennisH82 30 december 2020 Hands-on

Arctic Liquid Freezer II 240

Zeer goede koeler, gebruikt voor klantsysteem, deze past mooi boven in de Be quiet! Silent Base 601, de 280mm past daar niet, die moet je voorin plaatsen.

Pluspunten

  • Stil
  • Koelt super
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Door dikte past hij niet in elke kast bovenin
BearcarezNewbie 5 juli 2020 Product gekocht

Arctic Liquid Freezer II 240

Het was kiezen tussen een duurdere RGB aio met mindere koelprestaties, ofwel gaan voor de artic freezer 240 met de beste koelprestaties die er in dit segment zijn. De keuze was snel gemaakt. Na enkele reviews te hebben gezien op youtube kan ik enkel beamen wat ze daar zeggen. Top!

Pluspunten

  • Prijs / kwaliteit
  • Zeer goede koelprestaties
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Geen rgb

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Arctic Liquid Freezer II 240?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee