Gemiddelde gebruikersscore
De Nvidia Shield TV Pro is een krachtige mediaspeler, welke qua software-updates wel end-of-life is. Voorzien van een slank design, past deze sowieso wel in je tv-kast. De Nvidia Stand wordt standaard niet meegeleverd, en is überhaupt niet meer origineel te koop.
De Shield biedt krachtige prestaties, een vloeiende gebruikersinterface en uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De AI-upscaling werkt bij ons boven verwachting goed. Daarnaast werken alle populaire streamingdiensten op de Shield, ook al is de laatste update van de Shield in november 2022 uitgebracht.
Al met al vinden we de prijs nog altijd stevig voor een product welke geen software-updates meer ontvangt. De Shield werkt echter, in combinatie met de Hue Sync box, naar volle tevredenheid. Wij zijn er dus erg blij mee!
Benieuwd naar onze ervaringen met de Shield? Lees dan verder!
Als ervaringsrijke audiofiel/videofiel kan ik je één ding verzekeren: De SHIELD is een beest van een apparaat. Alles wat je leest over hoe goed hij moet zijn, klopt. De klachten die je er over leest? Kloppen vaak niet / probleem andere hardware.
Ik neem jullie mee in mijn uitgebreide review.
Hier een Apple fan-boy van het eerste uur, overal in huis Apple TV's, maar voor de woonkamer, waar mijn LG Oled hangt icm 5.1.2 speaker systeem, toch een Shield TV gekocht. Lees hieronder waarom.
Een snel apparaat dat alles afspeelt dat je kan verzinnen. Veel opties en brede ondersteuning in community. Laatste update (9.1) is érg slecht en ondermaats voor een flagship device als deze.
Gekocht om wat mkv af te spelen die webos van LG niet kan spelen en hopende op een nog betere hbo max en netflix etc kwaliteit dan ik al had. De video's die ik niet kon spelen kunnen nu wel maar de beeldkwaliteit van apps is aanzienlijk slechter. Wat mij betreft een matig product.
Zeer goede alleskunner. Speelt 4k Hevc zonder enige stuttering af, speelt eigenlijk echt alles af zonder stutters. Heeft geen concurrentie qua mogelijkheden.
Dit is en blijft waarschijnlijk nog voor een tijd de beste android TV box. Uitermate snel kan makkelijk Plex blueray format films aan. De 1Gbit ethernet port is ook heel handig voor Plex streamen. Al met al zeer tevreden.
Grootste miskoop van de afgelopen jaren. Wat een ongelooflijk naar ding vind ik het om mee te werken. Als je er ook een NAS en Harmony bij koopt zal het beter gaan, maar vergeleken met een laptop of AppleTV is een Shield altijd behelpen. Dit is echt voor nerds die naar specs kijken en niet naar gebruiksgemak of design.
Leuk dat hij alles ondersteunt, maar hoe vaak ga je echt Atmos films kijken en kan je die niet net zo goed huren bij Apple?
Ben benieuwd waardoor hij vanavond weer crasht. Maar eerst even reclame kijken op het hoofdscherm!
Ik vind Moonlight wel echt geweldig werken. Een Xbox 360-controller wordt ook beter ondersteund op de Shield dan op een Windows-pc. Helemaal kut is de Shield dus ook weer niet.
Ik heb Nvidia shield tv pro 16GB sinds oktober 2023 in huis ,vanaf dag 1 geweldig doet wat hij moet doen .Ik had eerst crome cast ultra maar dat gaf problemen met streamen dus veel bufferen weg vallen bij bv spotyfy en luisteren radio ,blijkt later dat omdat ik in een appartement woon en waar mensen veel gebruik maken van wifi en bluetooth en dat verstoort ook mijn gebruik , dus wees een collega op mijn werk op de shield en sindsdien geen enkele problemen gehad ,wel even dit ik heb hem aangesloten op een vaste verbinding LAN en geeft ook de beste prestatie kwa beeld kwaliteit.
Ik heb de Nvidia shield Pro voornamelijk gekocht om een betere ervaring te hebben dan de Chromecast. Daarbij wilde ik ook graag games streamen van mijn laptop naar de TV. Helaas is deze functie sinds kort verwijderd uit de shield waardoor een van de belangrijkste functies van shield verloren is gegaan. Nu de mogelijkheid voor het streamen van games niet meer mogelijk is, is de Nvidea Shield Pro een veel te dure chromecast.
Korte review. Hiervoor een formular z10 pro max gehad. Oké kastje maar gaf wel wat irritaties op geluid en af en toe een vastloper.
Via marktplaats een shield pro op de kop getikt. Wat een verschil.
Het beeld is veel scherper op mijn Oled tv. Het geluid loopt weer synchroon met mijn beeld. (Gebruik stremio, Kodi etc) mooi verschil te zien door een geavanceerde 2.1 hdmi kabel op het kastje aan te sluiten.
Beeld en geluidsinstellingen zijn te tweaken op het kastje. Zeker met beeld heeft het veel voor mij gedaan. Op Google is veel te vinden mocht je er zelf wat minder bekend mee zijn.
In gebruik met een local jellyfin server, 80GB remux video streamen, nul problemen, op 4k, met TrueHD! Voorheen een Chromecast gebruikt, ouder model, en nu nog geen week de shield in gebruik, het was het geld volledig waard. Enige nadeel vind ik toch echt wel de huidige staat van de software (naast de 3 uur durende update van 7.x.x naar 9.1.1) zijn er veel dingen bijgekomen die ik niet prettig vind, als voorbeeld, DisneyPlus die bovenaan staat met een banner die ik niet weg krijg, her en der Google Play Movies "alsof ze gratis zijn" maar erop klikken brengt men naar een pagina met de kosten. Ik begreep dat er een andere launcher geactiveerd kan worden, misschien maar uitproberen binnenkort.
Ik gebruik de shield ipv de tv ontvanger van Delta. Beeldkwaliteit is zeer goed. Zeker met upscaling. Nu alles echt met 1 afstandbediening. Het is vooral fijn dat er ook een ir blaster op de afstandsbediening zit. Zo kan je gebruik maken van de volume regeling van je tv. Shield herkent zelf wat voor merk tv je hebt.
Prima apparaat, zie ook de andere reviews.
Let op: helaas zal de shield pro door hardware beperkingen nooit YouTube video’s in HDR kunnen afspelen!
Een prima mediaspeler.
Al sinds 2015 gebruik nvidia shield devices als mijn mediacenter en zelfs het model uit 2015 krijgt nog netjes updates. Echt alles wat ik ermee wil kan inclusief Ziggo Go TV, KPN ipTV en elke populaire streaming dienst.
Zelf gebruik ik heb om IPTV te kijken. Ik kan er mee opnemen, afspelen en terug kijken. Ik kan niet anders zeggen dan dat het prima bevalt.
Prima toestel, heel tevreden
Wat een elende.
Hoe ben ik er bij gekomen dat ik een android device wil hebben als media speler?
Waarom heb ik hem niet meteen terug gestuurd?
Dit apparaat is top, ik word er steeds weer blij van hoe makkelijk hij is bij gebruik van o.a. KODI. Daarnaast kan ik elke app erop installeren die ik wil. En met de kleine afstandsbediening kan ik zowel mijn soundbar als mijn TV als de Shield zelf tegelijk bedienen.
Er is niks wat in de buurt komt van de shield, helemaal niks.
en laat je niks wijs maken over apple tv, mede8tor of over stutter ik heb deze apparaten gebruikt, en die hebben allemaal veel meer minpunten in gebruikers gemak.
Dit is een absolute aanrader, alleskunner: netlfix, youtube, tv-zenders als streams uit satelliet tuner,
movies van NAS draaien met Plex, Emby, Kodi, VLC als een zonnetje.
Audio t/m Atmos geen probleem.
Plug&play installeren, hierna finetunen op maat.
Heerlijke afstandsbediening, deze licht op na beweging
Draadloos hapert soms, bedraad (1Gb) niet.
Ik was zeer tevreden met mijn Dune Solo 4K, totdat mijn Synology Nas opeens niet meer wenste samen te werken via SMB. Alles geprobeerd, maar vergeefs... Naar aanleiding van goede berichten kocht ik de Nvidia speler.
Goede bouwkwaliteit, afstandsbediening werkt lekker, lichtgevende knoppen zijn erg handig.
Voor de rest werkt het super vloeiend, evenals game streaming van PC naar Shield en de AI Upscaling.
Fantastisch. Ik gebruik dit als vervanger van de android tv die in mijn Sony tv ingebouwd is. Ik merkte dat sommige apps zoals Videoland en Prime niet al te goed draaide. Met deze shield is dat probleem helemaal opgelost. Werkt ook super met Xbox Game Pass.
Getwijfeld tussen de Apple TV en de Shield, maar uiteindelijk gekozen voor de shield vanwege de AI Upscaling en dat het recent gereleased was.
Dankzij de constante updates en alle verbeteringen kan ik met alle zekerheid zeggen dat ik hier geen spijt van heb gehad. Wat een prachtig ding zeg!
Nu een paar weken in huis op een lg c9 en denon x6400.
GEWELG!!!
Dacht dat our planet van netflix of een mts2 file van de nas al bijzonder was.
De shield tilt het naar een andere demensie. Hij kan echt alles als je je erin wilt verdiepen.
Geen idee wat dat micro stutter is, dit apparaat werkt perfect!
Kan alle shares zien vanaf mijn PC en bereiken via SMB protocol.
Geen ' lag' van HEVC of X265-X264 films.
Menu werkt geweldig snel. Via mijn marantz direct met HDMi verbonden en stuurt alle video en audio perfect door.
Dit is prijstechnisch gewoon de beste streamer.
Ondersteund alles wat je kunt bedenken, alles via HDMI geen gepruts maar gewoon aan & gaan. Wat een verademing is dat zeg!
Afstandbediening voelt zeer goed aan, en is zeker perfect te noemen.
Dolby Atmos i.c.m. Vision HDR-beeld geweldig goed.
3 stuks gehad en steeds hetzelfde: na installeren even aan de praat en vervolgens stopt hij en is niet meer aan de praat te krijgen. Komt niet in de buurt van de Mede8er. Die doet het gewoon en heeft functies onder de knoppen op de AB ipv verstopt in menu-labyrinthen
Deze gekocht als vervanging van mijn Minix streamer, waar geen updates meer voor komen. Tot nu toe fijn apparaat, speelt alles probleemloos af, werkt ook goed i.c.m. NAS. Voicecontrol erg handig. Draait op Androi TV 9.0, dus niet alle android apps te installeren, bijvoorbeeld geen RTLXL.
Voor mij is dit een miskoop geweest. Deze doos mist alle features die vergezeld gaan met HDMI 2.1 en speelt film niet af zoals het bedoeld is. Als je op zoek bent naar een streaming device kun je op dit moment beter voor een Odroid N2 i.c.m. CoreELEC gaan.
Super snel en fijn apparaat! Voornamelijk aangeschaft voor Kodi en dit werkt perfect.
Extra controller bijbesteld en de kids vinden de android games erg leuk. Helaas is GeforceNOW nog in de beta en heb ik geen toegang, erg benieuwd of deze cloud dienst straks interesant is.
Ben je gevoelig voor microstutter dan deze niet kopen.
Speelt alles op verkeerde fps af, nl kodi maakt van 23.976 beelden alleen 24.
Ook maakt hij van de bekende streaming diensten 60 beelden.(Met de nieuwe beta knop slecht 24 fps ivp 23.976). Ook in geen ondersteuning voor full frame 3D.
Mooi apparaatje, Is m'n eerste NVIDIA shield ken de vorige niet.
Plex server werkt top. Emulators en alle andere diensten ook perfect.
Heb een wireless toetsenbord op aangesloten en dat maakt hem meteen weer een stuk interessanter.
APK's die niet van de play store te krijgen zijn kun je sideloaden.