Het was even wennen maar uiteindelijk ben ik zeer tevreden over de Sony Xperia 5. Deze telefoon is voor mij een prima opvolger van mijn Samsung Galaxy S8.
Snelle telefoon van bijzonder formaat met een mooi scherm, snelle software en prima camera. De Xperia 5 is het perfecte toestel voor iemand die graag een goede telefoon wil met een groot scherm in een relatief compacte factor. En de uitstekende accuduur is daarbij mooi meegenomen.
Pluspunten
Helder, scherp en kleurrijk OLED scherm
Compacte formfactor met stevige behuizing
Standaard 128 GB geheugen
Goede veelzijdige camera bij voldoende licht (+ losse cameraknop)
De Sony Xperia 5 is een goede smartphone en een nog betere Android smartphone. Het heeft mij als iPhone-liefhebber niet kunnen overtuigen, maar het is de beste Android ervaring die ik ooit al heb gehad.
Toestel met een goede bouwkwaliteit en mooi materiaal gebruik.
Ik ben vooral over het scherm erg te spreken, Amoled is echt mooi! De kleuren spatten er vanaf!
De vorm is vooral erg wennen, vooral omdat ik een kleinere telefoon gewend ben.
Verder ben ik erg te spreken over de camera's.
Deze mobiel voldoet NIET bij videogesprekken. Bij selfies werkt de frontcamera prima maar tijdens video calls ligt er automatisch een filter overheen, dat je niet kunt uitzetten. Het beeld is dan blurry, vies van kleur en onscherp. Online vond ik dezelfde klachten voor andere Xperia modellen.