Voor (veel) minder geld kun je een laptop kopen met vergelijkbare of zelfs beter specs. Maar je koopt de AR21S dan ook voor het totaal pakket. Wat dat betreft geldt dat eigenlijk voor alle Vaio's. Sony's marketing machine is dan ook helemaal gericht op het verkopen van een "beleving".
De AR21S is het topmodel van de AR serie. Met een T7200 processor, 2x 100GB 5400 RPM HD's, 2GB RAM en een GeForce 7600GT is het absoluut geen langzame notebook. De behuizing is heel mooi afgewerkt met een mooi glimmende lak en de zijkanten heeft een chroom uiterlijk.
Met een resolutie van 1920x1200 op een 17" scherm is het wel wennen, aangezien de letters heel erg klein zijn. De AR serie heeft wel last van licht lekkage aan de onderkant van het scherm. Dit is iets waar ik zelf niet zo snel aan zou irriteren.
De HDMI uitgang krijg ik nog niet goed aan de praat. Als ik hem op een hogere resolutie zet dan 1024x786 (bijv. 720p) dan valt er een gedeelte aan de boven- en onderkant uit het beeld. In de handleiding staat dat dat ook aangegeven en Sony stelt dan voor om een resolutie van 1024 of lager te gebruiken. Dit is nu net wat ik niet wil.
De Blu Ray speler is nu nog vrij nutteloos. Voor de toekomst zal het misschien nog handig zijn...
Wat een geweldige laptop is dit zeg! Hij koste een beetje, maar dan heb je ook echt wat. Een week in bezit.
Hij is supermooi, snel en de beeldkwaliteit is (mede door x-black) perfect. Ik gebruik deze laptop voor vooral grafische programma's zoals het gehele Adobe en Macromedia pakket. Hierdoor was een perfecte beeldkwaliteit en kleurweergave een pré. Ik moest wennen aan de hoge resolutie (1920x1200), erg klein allemaal. Maar voor het werken aan grafische bestanden is dit echt ideaal.
Eén klein minpuntje is dat bij zwart beeld zich onderin over de gehele breedte ietsje licht lekkage voordoet. Maar dit is echt heel weinig en het lijkt ietsje minder te worden, maar misschien is dat omdat ik eraan begin te wennen.
Ook zit er een blu-ray drive/brander in waar ik voorlopig niks mee zal doen, maar handig voor de toekomst. De AR21s is volledig HD en trailers van de Apple site zien er in 1080p erg mooi uit. Ik zal hem binnenkort ook eens op een grote HD-tv aansluiten via de HDMI uitgang, het schijnt dat HD dan echt tot z'n recht komt.
Ook zit er een afstandsbediening bij die perfect werkt met windows media center. Film en tv kan je hier prima op kijken.. Leuk dat je ook je faforite programma's ermee kan opnemen. Ik sluit m aan...