Reviews door gebruikers

3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
10 september 2008 Rapporteer

Heb het modem nu een aantal dagen in gebruik. Instellingen zijn goed bereikbaar via de webinterface, alleen merkte ik dat de interface wat moeite had met Opera. In IE7 werkte alles naar behoren. Modem biedt voldoende instellingen en werkt gelukkig ook prima met eigen instellingen (tov. cheap ass gevalletjes). Nieuwste firmware bevat nog wel een bruikbare fix ivm P2P.
Hiervoor heb ik tijdelijk een Linksys WRT300N geleend om te testen waar ik het beste de router in mijn huis kon plaatsen ivm bereik. Hier zit hem ook de slechte beoordeling in voor de features. Opzich werkt het de router en het wifi prima, maar waar ik met de WRT300N zelfs helemaal achterin de tuin nog 3-4 streepjes bereik had en 54mbit/s, is het bereik van de WAG200G om te...

Pluspunten

• Goede webinterface
  • Stabiele werking
  • Compact
  • Prijs

Minpunten

• Draadloos bereik

3 van 5 sterren (Voldoende)
26 januari 2008 Rapporteer

Wat is het?
De WAG200G-EU is een Wireless G router met een ingebouwd ADSL(2+) modem van Linksys. Deze router is bedoeld voor een ADSL verbindingen over een analoge telefoon lijn. Het heeft een 4 x 10/100 Auto MDI/MDI-X LAN switch, waarmee je dus zowel bekabeld als draadloos kan gebruiken op deze router.
Eerste indruk
De router zat verpakt in een vrij kleine doos (zegt natuurlijk niks), in de doos zaten 2 kabels, een adapter, de router zelf, een standaard voor de router en CD.
Voor de beginnende gebruiker is de CD heel handig voor het configureren van je router, alles wordt in stappen uitgelegd.
Zelf heb ik de router handmatig geconfigureerd, en had hem binnen 10 minuten draaiend. Maar, wanneer ik me op MSN wou aanmelden ging dit niet. Vervolgens had ik de nieuwste firmware gedownload en werkte het perfect.
Functie
De router zelf heeft verschillende beveiligings mogelijkheden:WEPWPA-PersonalWPA2-PersonalWPA2-MixedZelf ben ik voor WPA2-Personal gegaan, met daarna nog MAC Address filtering.
Ook is het port forwarden vrij gemakkelijk, en kun je ook per computer zeggen hoelang diegene op het internet mag.
Deze router...

Pluspunten

• Kleine router (140x31.75x140 mm [BxDxH])
  • Makkelijke installatie
  • Goed berreik
  • Gebruiksvriendelijk
  • Niet prijzig (€55,-- tot €65,--)

Minpunten

• Soms duurt laden van de configuratie sloom
  • Mis een aan/uit knop, je moet nu gewoon de stroom eraf halen als je hem wilt herstarten

24 maart 2009 Rapporteer

Ik vind dit een prima apparaat, er is genoeg in te stellen voor een beginnende of gemiddelde gebruiker. Hij heeft altijd goed gefunctioneerd toen ik hem op een 5mbit lijn had staan, echter toen mijn lijn geupgrade werd naar 20mbit begon de ellende. Allereerst wil de modem niet meer dan 13-14mbit aan mij geven, dat is op zich geen probleem, maar met een afstand van 400 meter van de centrale zou je toch meer verwachten.
De modem verliest sinds de upgrade van de lijn om de paar uur zijn linesync en moet hierdoor de verbinding resetten, wat resulteert in een downtime van zo'n 30 seconden (dit gaat automatisch). Daarna komt de lijn netjes weer omhoog en gaat alles weer door. Dit is toch vervelend, de timeout is net te lang om niet ingelogd te blijven...

Pluspunten

• Uitgebreide instellingen, genoeg voor de gemiddelde Tweaker en ruim voldoende voor een beginner.

Minpunten

• Bij hoge ADSL2+ snelheden verliest de modem de verbinding meerdere malen per dag. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet bij elke provider het geval zijn. Het probleem doet zich bij mij voor bij Telfort.

6 mei 2008 Rapporteer

Ik heb deze al eens eerder gehad. Ouwe versie was ineens dood na (uiteraard) de garantie.
Heb ook zelf eerder bij linksys gewerkt. Binnen no time weer up & running.
Is alleen nog ff de echte vraag of deze nou wel of niet ADSL 2+ I-net aan kan aangezien ik wel "zogenaamd" geupgrade zou worden van XS4ALL.
Hoe dan ook , een prima modem/router die zn ding doet naar mijn idee...

14 april 2012 Rapporteer

15 oktober 2010 Rapporteer

20 maart 2010 Rapporteer

Linksys WAG200G Wireless-G ADSL-gateway voor thuisgebruik

Heb jij ook een Linksys WAG200G Wireless-G ADSL-gateway voor thuisgebruik?