Reviews door gebruikers

4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

edit 19 mei 2008 * Foto's in de tekst toegevoegd; * Systeem updates toegevoegd; * Kleine tekstuele wijzigingen. edit 2 juni 2008 * (tijdelijke) beschikking over HD Tune 3.0 Pro; * Extra metingen uitgevoerd aan de schijf; * Plaatjes toegevoegd. edit 15 juli 2008 * jammer geen beschikking meer over HD Tune 3.0 Pro --> geen extra metingen aan D-schijf, maaaaarrrrrrrrrr.......; Inleiding Toen ik mijn nieuwe computer aanschafte (eind 2006) wilde ik in ieder geval één droomwens in vervulling laten gaan.... een RAID 5 systeem. Naast veel andere redenen en de erge positieve inbreng van mede-tweakers, heb ik toen voor mijn...

Pluspunten

• Prijs/Kwaliteit
  • Stabiliteit
  • Compatibiliteit
  • Zeer betrouwbaar
  • Absoluut probleemloos
  • (lees)snelheid

Minpunten

• Schrijfsnelheid onder RAID5 (schijf of Intels ICH8R???)
  • Beetje geratel als ze het druk krijgen

18 februari 2008 Rapporteer

Prestaties
De prestaties zijn prima. De verschillen zijn ook niet zo gek groot, maar qua performance een scherpe prijs t.o.v. de concurrenten toen ik hem kocht (+- 1 jaar geleden)
Featureset
Tja, wat kun je ermee doen he, het is een werkpaard en moet gewoon z'n wentelingetjes maken en lekker data slepen en lezen.
Stabiliteit
Dit is de rede dat ik de review tik eigenlijk. Ik zag de goede rating en ik dacht, ja ho, het is wel de bedoeling dat mensen weten dat dit niet de meest betrouwbare HD is die je kunt kopen. Sterker nog ... ik heb er al 2 (van de 2 - slecht gemiddelde dus) terug gestuurd inmiddels. Wel een nieuwe voor terug gekregen, maar het zijn dingen waar je niet blij van wordt natuurlijk. Ik heb het nu...

Pluspunten

• Stil in idle stand
  • Goede Prestaties

Minpunten

• Onstabiel gebleken

1 van 5 sterren (Waardeloos)
9 december 2007 Rapporteer

Ik werkte nog met 2 x 120 Maxtor Diamondmax 9 en ik begon het moe te worden alles te moeten backuppen op DVD. Daarom dacht ik dat de tijd rijp was om een nieuwe harde schijf te kopen. Mijn keuze viel op deze Seagate omdat deze schijf gebruik maakt van de nieuwste technologie. Daarom heeft deze schijf slechts 2 platters nodig om 320gb aan opslag te hebben, verder ook SATA-II en 16mb cache. De prestaties van de schijf zijn ook heel goed, read/write zijn hoog en de accesstime was 14.1 ms op mijn computer. De schijf is daarbij zowat de snelste dektopschijf, de WD Raptor buiten beschouwing gelaten. Ter vergelijking met mijn Maxtor maakt de schijf een zachter en aangenamer geluid. Wat ik helemaal niet storend vind. De temperatuur die de schijf...

Pluspunten

• Geluidsproductie
  • Prijs prestatie/opslag verhoudig
  • Nieuwste technologie
  • 5 jaar garantie

Minpunten

• Wordt redelijk warm
  • Geen gegevens betrouwbaarheid

18 juli 2006 Rapporteer

Waarom de Seagate 7200.10 320GB?

Ik was al een tijdje op zoek naar vervanging voor mijn oudere parallelle schijfjes. Voor meerdere redenen. Paralllelle kabels werden me bij het zien van de Seriele variant meer en meer storend. De prestaties van mijn oudere schijven konden niet meer mee met wat ik las van de nieuwere schijven. Ik wilde ook het aantal schijven terugdringen van 3 naar 1, want 40+60+80GB in 1 pc werkt wel, maar het neemt meer plaats in en verbruikt meer dan 1 grote schijf.

Toen de 7200.10 reeks op de markt kwam werden er onmiddelijk vele positieve signalen de wereld ingestuurd van reviews en testen. Ik heb dan toch nog even de kat uit de boom gekeken en uiteindelijk toch maar de stap gezet naar deze perpendiculaire schijf.

Prestaties

Deze schijf presteert schitterend. Ze is voelbaar sneller dan mijn vorige, al wat oudere, schijfjes. In de HD Tune test komen mijn vorige schijfjes met hun maximum thoughput nog niet in de buurt van de gemiddelde throughput van deze schijf.

Geluid

Ik deel het geluid van een schijf altijd op in 2 delen.

1) Geluid van de motor:
Je hebt schijven die irritant kunnen zoemen. Zoals Maxtor er een paar heeft. Deze Seagate heeft daar geen last van.

2)...

Pluspunten

• prijs
  • prestaties
  • 5j garantie

Minpunten

• voor MIJ niets

5 februari 2008 Rapporteer

Inleiding Jarenlang heb ik een systeem Pentium III gehad met een 14GB HDD (Seagate Barracuda ST314220A - ATA 7200RPM). Dit werd later uitgebreid met 32GB (Capacity Limited Maxtor 80GB ATA). De bios was dermate oud, dat ik de volledige 80GB van de schijf niet kon benutten. Aangezien ik de bios niet wilde flashen, heb ik dit voor lief genomen. Het besluit een nieuwe computer aan te schaffen, betekende voor mij eveneens een fikse uitbreiding van de HDD’s. De nieuwste techniek was op dat moment SATA-II. Na lang zoeken op Tweakers.net kwam de Seagate Barracuda voor mij als beste uit de bus. Features en specificaties De schijf heeft verscheidene features, waaronder Native Command Queue (NCQ) en SMART. De NCQ kun je...

Pluspunten

• Stil

Minpunten

• Warmte
  • Prestaties benchmark

3 van 5 sterren (Voldoende)

2 weken geleden heb ik 2 van deze schijven aangeschaft, samen met een Promise FastTrak TX2300-controller.
De schijven zitten in een RAID0-array op deze controller in mijn fileserver, waar voorheen maar 1x 160GB in zat.
Ik gebruik deze schijven ook alleen maar om muziek/films op te zetten, Windows & toebehoren draaien op een RAID1-set van 80GB (ook Seagate).

Snelheden
Met HD-Tach en ATTO heb ik de snelheden gemeten en die liggen tegen de 100Mbyte/s aan, dat vind ik netjes.

Promise Array Manager
Met PAM (Promise Array Manager) kun je de schijven/array monitoren en dingen als NCQ en Write Cache uit/aanzetten. NCQ staat op disable omdat ik merkte dat NCQ een negatieve invloed had op de prestaties van de schijven.

Helaas kan ik met PAM niet zien wat de temperaturen zijn, maar aangezien ze in een goed gekoelde HD-case (Coolermaster Stacker 4-in-3 module) zitten neem ik aan dat ze goed zijn.

Compatibiliteit
Ik geef een "voldoende" voor de compatibiliteit omdat uit eerdere ervaring is gebleken dat sommige moederborden niet goed overweg kunnen met deze schijf (o.a. de Asus P5LD2, en de Asus P5B).

Geluidsproductie
Helaas hoor ik een heel licht fluitje bij de schijven als ze in werking zijn,...

Pluspunten

• ¤ Snel
  • ¤ Stil

Minpunten

• ¤ Fluitje

20 oktober 2006 Rapporteer

Inleiding Ter vervanging van 4 IDE schijven zocht ik een grote SATA schijf zodat ik 3 schijven minder nodig heb. Omdat 2 van die 4 schijven in RAID 0 draaiden was ik wel aardig gewend aan hoge disk IO snelheden, dus naast een lage warme- & geluidsproductie moest de schijf ook nog eens goed presteren. Omdat de nieuwe 7200.10 reeks van Seagate grote schijven in het assortiment heeft en de prestaties bij reviews goed zijn heb ik gekozen voor het 320GB model. Features en specificaties SATA2, perpendicular recording, Native Command Queuing, alles zit erop en eraan. Volgens de Seagate datasheet heeft de schijf een gemiddelde seek time van...

Pluspunten

• Snel
  • Goedkoop
  • Lange garantie (5 jaar)

Minpunten

• Goed hoorbaar bij lees- en schrijfacties

15 september 2006 Rapporteer

DE SEAGATE BARACUDA 7200.10

De eerste perpendicular schijf van de maker Seagate wat deze techniek zal brengen is nog onbekend maar met een fabrieksgarantie van 5 jaar is deze schijf een veilige gok.
Lees verder over de snelheden, temperaturen en geluidsproductie van deze moderne hardeschijf.

Geluid en Temperatuur

Echt de stilste harde schijf tot nu toe alleen vreemd dat hij altijd 8 graden warmer is als de Seagate 7200.7 die ernaast zit. Nou ja zijn maximum temperatuur ligt ook 10 graden hoger dus het is niet zo erg. Op dit moment istie alleen weer 41 graden tegen de 32 van mijn Seagate 7200.7. Maar ja zolang hij zo still en stabiel blijft is het geen probleem. Bovendien is dat nog 19 graden onder het maximum van 60 dat Seagate gesteld heeft.

Snelheid

Helaas werkt de schijf bij mij hier op SATA 1 snelheid en daarmee haald de harde schijf snelheden van gemiddeld over de hele schijf is 60.7 MB per seconde met 79.3 MB/sec maxumum.
De burstrate is 91.5 MB/ per seconde.

Nieuwe techniek voordeel of nadeel?

Hij gebruikt perpendicular recording wat geen nadeel hoeft te zijn alleen het is een nieuwe techniek die zichzelf nog niet bewezen heeft. Dus niet negatief bedoeld maar het is wel een...

Pluspunten

• Stil, Betrouwbaar, Snel

Minpunten

• Wat hogere temperatuur dan ik verwacht van een schijf met 2 platters met de mate van cooling die hij krijgt.
  • De andere schijf die 8 graden cooler blijft heeft namelijk een minder gunstige plaats qua koeling.

19 juni 2006 Rapporteer

Wegens verkoop van mijn Maxtor MaxLine II 250Gb SATA maar eens rondgekeken naar een nieuwe disk. Voorheen kocht ik altijd Maxtor. Maar met al die nForce 4 perikelen en hoge uitval tich maar niet meer. Nu moet ik er wel bijzeggen dat ik er zelf geen last van had.

Laatst voor de server een WD4000YR (400Gb RE2) schijf gehaald. Een super schijf dat. Maar aangezien deze Seagate 96 eur was (320Gb) en die WD 400Gb voor 185 eur heb ik toch maar gekozen voor de Seagate.

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een Seagate haal. Ben er wel benieuwd naar. Ook speelde mee dat de Seagate als snelste getest is, mede door de hoge datadichtheid van de perpendicual opslag methodiek.

Nadat de schijf binnen was de data gekopieerd naar de nieuwe schijf. Het aansluiten was uiteraard zo gebeurd. Tevens nog even de snelheid van 150 naar 300 Mb/sec gezet door de jumper die op de disk zit.
Tijdens het kopieeren werd de temperatuur van de schijf snel 60c, met een peik van 62c. Volgens de specs van de disk mag deze maximaal 60c worden. Deze temperatuur wel al bereikt terwijl de disk nog buiten de kast lag. Voor de zekerheid er even een fan voor gezet.

In de kast wordt de Seagate disk actief gekoeld. In het kast zijn er dus geen warmte problemen. Koop...

Pluspunten

• * 5 jaar garantie
  • * Perpendicular Recording
  • * 16Mb
  • * SATA 150 / 300 selecteerbaar dmv. jumper
  • * Best een vlotte schijf
  • * Goed geprijsd

Minpunten

• * Ik vond de schijf wel warm worden zonder actieve koeling (61c volgens SpeedFan). Gebruik em zeker met actieve koeling.

9 februari 2007 Rapporteer

Prestaties Deze schijf presteert prima, het is een van de snelste SATA schijven op dit moment en zo voelt het ook aan. Stabiliteit Nog geen enkel probleem gehad. De schijf heeft tot nu toe altijd naar behoren gewerkt. Geluidsproductie Deze schijf is idle stiller dan mijn andere schijven. Ondanks dat is het geluid dat geproduceerd wordt niet al te prettig. Het klinkt als een soort constante zachte fluittoon. Omdat mijn casefans net iets meer geluid maken hoor ik de harde schijf gelukkig niet en heb er dus ook geen last van, maar ik kan me voorstellen dat mensen met een erg stille pc dit als irritant kunnen ervaren. Als de schijf bezig is, is het ratelgeluid duidelijk hoorbaar. Toch valt dat best wel mee, de schijf ratelt...

Pluspunten

• snel
  • stil
  • 5 jaar garantie

Minpunten

• fluitgeluid kan irritant zijn
  • indexering in Vista niet om aan te horen

11 juni 2006 Rapporteer

Ik heb sinds 10-06-06 deze schijf binnen gekregen. Tot nu toe ben ik alleen maar positief over de schijf. De reden om deze schijf in overweging te nemen omdat ie bovenaan in de pricewatch staat.
Dus ik dacht ik gok het er maar erop. Ik zat te twijfelen dus deze en de samsung Spinpoint p120 SP2504C. De samsung spinpoint is eigenlijk ook een hele goede schijf dit moet je niet vergeten! En de prijs van rond de 75 euro is een hele goede prijs/prestatie.

Deze schijf heb ik ook gekocht vanwege de nieuwe technieken en de 16mb cache tegen de 8mb cache.
Voordeel van de Seagate vind ik dat die geheel SATA is dus ook de power connector, en scheelt dus een hoop kabels in je kast.
Ik heb hiervoor de maxtor 40GB PATA 133 gehad. Vergeleken met de nieuwe schijf ben ik een hoop op voorruit gegaan. De nieuwe schijf is een hoop sneller en ook zelfs nog stiller, alleen word de schijf zonder koeling wel een stuk warmer dan me oude maxtor.
Me maxtor haalde zonder koeling de 37 graden een de seagate haalt de 44 graden!

Pluspunten

• *SATA II aansluiting en SATA Powerconnector werken beter dan die oude aansluitingen.
  • *De schijf is een hoop sneller in komt in de buurt van de raptor 74GB en is op sommige punten zelfs iets sneller
  • *De schijf is ook een stuk stiller kwa moter en leeskop.
  • * Seagate heeft wel een goede naam een ook vast wel ondersteunde software.

Minpunten

• *Word heel erg heet zonder fan in je behuizing, die fan is echt aan te raden anders heb je schijf geen lang leven!

26 februari 2014 Rapporteer

15 december 2009 Rapporteer

1 april 2008 Rapporteer

13 februari 2008 Rapporteer

Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, 320GB

Heb jij ook een Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS, 320GB?