Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Samsung C49RG90 Zwart

Prijs
Specificaties 49" • 5120x1440 • 120Hz • VA • 4ms - Bekijk alle specificaties
prijs volgen

Review door de redactie

De redactie van Tweakers heeft nog geen review van de Samsung C49RG90 Zwart. Bekijk hieronder de review van onze collega's van Hardware Info.

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
9
Score: 4
4
Score: 3
2
Score: 2
0
Score: 1
0

Samsung C49RG90 Zwart

De C49RG90 heeft vele dingen die voor haar spreken; een Super Ultrawide resolutie waar je U tegen zegt (5120×1440), beeldverversingssnelheid die je in een gamerscherm verwacht (120hz) en HDR met natuurgetrouwe kleuren (10bit HDR1000). Waar je echter ook U tegen moet zeggen is de prijs (€ 1.259,- op 5-10-2019).

Pluspunten

  • 49 inch Super ultrawide 1440p (5120×1440)
  • HDR1000 en uitstekende 10bit (100hz) of 8bit (120hz) kleuren
  • 120hz voor een vloeiende game ervaring
  • Ook voor zakelijke toepassingen een prima keuze

Minpunten

  • Prijs
  • Resolutie vraagt om een sterke grafische aandrijving
  • Super breedte contrasteert met bescheiden hoogte

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+2
ICEBOXTestpanel 7 oktober 2019 Testpanel

Samsung C49RG90 Zwart

Gamen is een compleet nieuwe ervaring op dit prachtige scherm. Superlatieven schieten tekort. Echte nadelen heb ik niet kunnen vinden, slechts aandachtspuntjes, die vooral aan externe factoren liggen. Dit scherm is een absolute aanrader. Je productiviteit verhogen of een waanzinnige game-ervaring: dit scherm kan het allebei.

Pluspunten

  • Sterke bouwkwaliteit
  • Curved paneel geeft je het gevoel in een game te zitten
  • Kleuren worden goed weergegeven
  • PBP-modus
  • VR-set is nagenoeg overbodig met zo'n scherm
  • Lekker fel en dus geen lampen meer nodig

Minpunten

  • Kan alleen aangesloten worden met haakse stroomkabel
  • Vereist enige inspanning voor 'ie eenmaal op je bureau staat te shinen
  • Vereist wellicht enige herindeling van je bureau
  • Video's zijn niet/nauwelijks beschikbaar in ultra-wide
  • Wordt niet door alle games ondersteund
  • Prijs kan een minpunt zijn, je krijgt er uiteraard ook veel voor terug
  • Useless met een PlayStation 4, die geen Ultra-Wide resolutie ondersteund

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

Samsung C49RG90 Zwart

Een uitstekend scherm zowel voor gamer als voor productief gebruik.

Pluspunten

  • Enorme desktop
  • Stevig
  • Strakke vormgeving
  • Prestaties zijn goed

Minpunten

  • Prijs
  • Aansluitingen
  • Beetje light bleeding

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 4

+1
FlugzorTestpanel 7 oktober 2019 Testpanel

Samsung C49RG90 Zwart

Dankzij de C49RG90 is er een nieuwe brede wereld voor mij open gegaan. Met een resolutie van 5120x1440 is dit haarscherpe beeldscherm voor zowel Gaming als Werk uitstekend in wat het te bieden heeft.

Pluspunten

  • 49 Inch 1440p 5120x1440
  • 100hz of 120hz kleuren
  • Prachtige beeldweergave
  • Veel aanpasbare opties

Minpunten

  • Prijs
  • Scherm had nog wat hoger instelbaar mogen zijn

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

0
tendonsieTestpanel 13 oktober 2019 Testpanel

Samsung C49RG90 Zwart

De Samsung C49RG90 display werd me via het Tweakers testpanel ter beschikking gesteld om enkele weken te testen. Het is een 49 inch ultra wide scherm is ideaal om te gamen of te laten indelen in twee schermen om productiever te werken. Het toestel is getest met een MacBook Pro.

Pluspunten

  • PBP dual screen technology
  • 49 inch met 1440p
  • Ideaal voor games als flight simulator

Minpunten

  • Hoge prijs
  • Bureau nodig met voldoende diepte
  • Krachtige grafische kaart nodig
  • Reageert soms niet ok bij uit slaapstand komen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4

0
Timer 22 mei 2019 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Fantastische monitor voor productiviteit. Vervangt drie 1920x1200 24" monitoren met gemak: Iets minder breed, maar door gebrek aan bezels een totaal andere ervaring en meer werkruimte in de praktijk.

Pluspunten

  • Met 49" en 5K heel veel workspace
  • Hoge resolutie en DPI
  • Strak design. Geen gaming-look.
  • Veel immersion in gaming

Minpunten

  • Samsung Easy Setting Box software matig (DisplayFusion goed alternatief, maar niet gratis)
  • Eerste keer RMA (logo viel eraf)
  • Geen OLED, Local dimming zichtbaar in 10 kolommen (wel uitschakelbaar).
  • Zwaar (15KG)

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 2
Vormgeving Score: 5

ioo 5 juli 2020 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Mooie monitor die goed geschikt is voor productiviteit. Zeker met window managers zoals Magnet is het geweldig in gebruik.

Pluspunten

  • Handige OSD
  • PBP (twee inputs naast elkaar)
  • Geen schaling nodig
  • HDR

Minpunten

  • Diep
  • Dimbare zones niet heel nuttig

Eindoordeel

Score: 5
Crystalyzer 1 juni 2020 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Prijzig, maar ook gelijk de beste aankoop die ik in 12 jaar heb gedaan wat betreft computer hardware. Deze monitor is zeer geschikt voor multitasking, gaming en media. De Picture-by-Picture modus maakt het makkelijk effectief te schakelen tussen deze activiteiten. Meerprijs t.o.v. voorganger C49HG90 zeker waard (eerder gehad, later geupgrade).

Pluspunten

  • Groot scherm mét degelijke resolutie
  • Swivel, tilt en in hoogte verstelbaar
  • Ondersteunt het gebruik van twee kabels tegelijkertijd voor het opsplitsen van de monitor in twee indiviudele delen
  • HDR1000, 120 fps en 5k resolutie geeft een nieuwe game belevenis
  • Snel switchen naar oogbeschermingsmodus door de joystick selector naar je toe te klikken
  • Kabels kunnen mooi worden weggewerkt achter afneembare kunstof guards

Minpunten

  • Soms wordt input voor een van de twee schermen in PbP mode niet gedetecteerd (mogelijk komt dit door mijn huidige grafische kaart (RX 480))
  • Dimbare zones zijn leuk maar nutteloos wanneer je resolutie 100% van het beeldscherm omvat
  • Prijs (ondanks dat ik verwacht hier op zijn minst 5-7 jaar mee te doen)
  • Back light/ambient light voegt weinig tot niets toe door de overstemmende helderheid van het beeldscherm
  • Uitklapbaar koptelefoonhaakje niet bereikbaar/bruikbaar
  • Wat betreft PbP mode: waarom wordt er met gebruik van een display port kabel niet gewoon intern ge-daisy-chained?

Eindoordeel

Score: 5
hbusio 25 mei 2020 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

mooi scherm beter kan je eigenlijk niet krijgen minimaal is er toch wel een 1070 nodig om games goed te kunnen spelen. scherm valt te overclocked mijn scherm zelf heb ik van 120 hz naar 148 hz gezet. ( hoger ging niet btw )

Pluspunten

  • zelf overclockt tot 148 hz
  • geen ghosting of iets in die richting
  • goede voet standaard

Minpunten

  • duur

Eindoordeel

Score: 5
Ragez 6 mei 2020 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Fantastische monitor die je productiviteit behoorlijk laat stijgen. Programmeren op dit ding is hemels, en een spelletje ziet er ook fantastisch uit.

Pluspunten

  • 5120x1440
  • HDR
  • 120/100HZ
  • WAF

Minpunten

  • Lastig om wallpapers te vinden

Eindoordeel

Score: 5
Leftblank 27 maart 2020 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Een indrukwekkende monitor met prettige curve maar afhankelijk van je gebruik ook enkele nadelen. Zo is er een forse diepte nodig voor de voet en voor een VESA mount is een los opzetstuk nodig dat ook weer diepte toevoegt. De kijkhoeken vielen mij tegen na van IPS gekomen te zijn.

Pluspunten

  • Briljante werkruimte in één scherm
  • Erg mooi contrast
  • 120Hz
  • Geen dode pixels bij dit exemplaar

Minpunten

  • Kijkhoek valt tegen na IPS panelen
  • De voet vereist erg veel ruimte achter monitor
  • Kwaliteitscontrole kan beter; dit examplaar had iets los zitten in de behuizing.
  • VESA mount vereist losse beugel waardoor de monitor naar voren komt.

Eindoordeel

Score: 3
NielsG 21 november 2019 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Fantastisch scherm waar je veel productief werk op kan doen, en tevens kan gamen. Het scherm heeft mooie kleuren, HDR 1000-nits is echt schitterend in bijv. Assasins Creed Oddysey, de 120 Hz is erg smooth en de GSync compatibility (Freesync2) maakt het helemaal af. Prachtding. Helaas wel dode pixels :(

Pluspunten

  • HDR op 1000 nits
  • Mooie kleuren (al kan ik geen 10 bit inschakelen in Windows)
  • Curve maakt het een blikvanger waardoor je fantastisch immersed in je game
  • 120 Hz + Freesync 2 (En GSync compatibility kan enabled worden wat goed werkt)
  • Profielen om te switchen tussen films en gaming
  • Boost in productiviteit, kan veel kwijt op 1 scherm
  • Immersie in gaming is fantastisch
  • Stevig gebouwd

Minpunten

  • Prijs, al is hij qua features wel beter dan de concurrentie
  • Niet elk spel werkt fantastisch (i.c.m. GTX 1080)
  • Je hebt een window manager nodig (Gebruik Powertoys!!)
  • Aansluitingen voor USB e.d. moeilijk bereikbaar (niet aan zijkant bijv.)
  • Niet heel goed hoogte verstelbaar, nog te laag
  • Stofje tussen lagen in scherm

Eindoordeel

Score: 4
Dynamix86 30 september 2019 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Fantastische monitor om mee te multitasken, te gamen en/of als je gewoon veel informatie op je scherm wilt. Ik had hiervoor de versie met 3840x1080 pixels al en die was prima, maar de resolutie op dit scherm is duidelijk beter. Alles is kleiner op het scherm maar net zo scherp,

Pluspunten

  • Uitstekende resolutie
  • Zeeën van ruimte om mee te multitasken
  • Immersive gaming ervaring
  • Gebogen scherm en dit stoort totaal niet

Minpunten

  • Prijs
  • Geen UHD helaas nog steeds
  • Scherm had nog wat hoger verstelbaar mogen zijn

Eindoordeel

Score: 5
QuanDar 25 juni 2019 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Voor de mensen die last hebben met freesync flickering / andere problemen. Upgrade naar versie 1903+ van windows. Onwijs prachtig scherm. Voor video editing en gaming.

Pluspunten

  • Prachtig beeldkwaliteit

Minpunten

  • Nvida RTX ondersteund geen 10bit buiten directx 11 games

Eindoordeel

Score: 5
TheTurk 21 mei 2019 Product gekocht

Samsung C49RG90 Zwart

Beste monitor ooit. Ik had hiervoor AOC 35 100hz en daarvoor LG 38uc99. DPI is goed en windows hoeft niet geschaald te worden. HDR is GEEN gimmick, na tweaken prachtig beeld. Met 49" geeft je BIJNA dezelfde duizeligheid als een VR bril! Zowel voor programmeren als gamen zeer geschikt.

Pluspunten

  • 49 inch met 5k
  • HDR
  • Veel instel opties
  • VA panel kwaliteit is acceptabel
  • 120 hz
  • 3 knopjes voor profile switch (windows, gaming, movies)

Minpunten

  • Hoogte is maar 36cm, bij film kijken is te merken
  • Kan het scherm niet naar beneden kantelen
  • Easybox software werkt niet met browsers en hapert
  • Mijn had een 2mm stofje of iets dergelijks tussen de lcd en backlight panelen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung C49RG90 Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone SE (2020) Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 4a CES 2020 Samsung Galaxy S20 4G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2020 Hosting door True