Gemiddelde gebruikersscore
De best presterende 4TB NAS drive in ons rijtje en voorzien van 5 jaar garantie. Objectief een nette prestatie, maar de meerprijs is wel extreem en dat maakt dit duidelijk een zakelijke oplossing. Voor in de slaap- of huiskamer pak je veel liever een stillere, goedkopere WD Red non-Pro.
Gekocht als 16TB back-up schijf in mijn homeserver, ter uitbreiding en vervanging van twee oudere 4TB WD Reds die stilaan volliepen. Voldeed initieel zijn functie, met wat ergernissen zoals gebrekkige stand-by functionaliteit en geluidsproductie. Na ongeveer vier maand echter de ene SMART error na de andere, en de kenmerkende "click of death". Retourtje RMA.
Prima schijf, tikkie warm. Doet wel een beetje raar op sommige moederborden. Al met al prima voor in een NAS of server.
Ik heb de Western Digital Red Pro en Seagate IronWolf Pro tegelijk aangeschaft, daardoor zijn de meeste plus- en minpunten een vergelijking tussen deze twee.
De WD Red Pro is een prima schijf en draait aanzienlijk rustiger van deze twee. Ook van trilling is er nauwelijks sprake. De gemeten snelheid voor sequentieel lezen & schrijven ligt 6% onder de waarden die op papier staan (en die van de competitie), al kan ik daar wel mee leven.
Bij langdurig gebruik wordt de schijf heet. Als je 'm intern gebruikt, zorg dat je kast een goede air flow heeft. Als je hem extern gebruikt, dan maakt een simpele ventilator het verschil tussen 60°C of onder de 40°C bij langdurig gebruik.
Twee stuks gekocht voor gebruik in een NAS. Goed qua performance, echter wel meer geluid als normale WD Red schijven welke ik in mijn oude NAS had zitten. Deze Red Pro's zorgen ook wel voor wat resonantie als de ondergrond niet heel stevig is. Betrouwbaarheid moet zich nog waar maken.
Mooi ding, werkt ook uitstekend in een normale desktop.
Nog geen last gehad van geluid, maar tijdens een stress test wel aanwezig.
De temperatuur blijft ook mooi op pijl, heb nog niet hoger dan 40° gezien. (Al is dit wel in een mid-tower case)
6 WD4003FFBX gekocht voor een workstation. 5 werken niet, recht uit de verpakking. Ook getest in een NAS, waarvoor ze zogezegd gemaakt zijn: ze worden gedetecteerd, maar zijn verder niet aanspreekbaar. Ze worden enkel zo warm dat je er een ei op kan bakken. Lijkt "rebadged HGST model" zijn. Waardeloos.
Had voorheen een Toshiba MG08 SATA (512e), 16TB deze maakte TEVEEL lawaai en werkte traag in m'n pc (stiller en sneller in een nas). vervangen met WD Red Pro 18TB, deze maakt ZEKER minder lawaai is voor merendeels niet te horen enkel wanneer er multi lezen/schrijven word uitgevoerd. (zoals Utorrent)
Ik heb deze gekocht voor in mijn Synology NAS (DS216j). Schijf is snel, de web interface van mijn nas reageert een nu stuk vlotter dan oude schijven. De schijf behoorlijk 'bonkt' bij het lezen en schrijven. Een beetje alsof je voorzichtig met een zwaar voorwerp op de (houten) vloer klopt.
prima nas harddisk, zeer geschikt voor nas systemen met > 5 harde schijven. Snel en lange garantie.
Eindelijk REDS met BLACK specs, maar ik had ff reviews moeten lezen, want als de NAS niet in een server ruimte, maar in je kamer staat: ze maken behoorlijk geluid!
Snel maakt lawaai bij schrijven, bonken.
Prima en snelle schijf. Wel wat luidruchtig bij grote schrijf/leesacties. Hopelijk gaat hij net zo lang mee als de RED 3TB dat het nu al 6 jaar volhoud
De 2018 versie met 256MB cache is muisstil, bijna niet te horen in tegenstelling tot mijn oudere WD Black schijf. Door de grote cache en voor een HDD zeer hoge snelheid (238MB/s) laden ook grote bestanden erg snel. Wel prijzig.
Vorig jaar 14 van deze disks gekocht. Ondertussen al 15 stuks terug mogen sturen. Ook nieuwe exemplaren van WD falen na een tijdje. Lijkt echt een zeer slechte batch van disken te zijn.
Door toeval een WD Red Pro WD4002FFWX verkregen, en eens vergeleken met mijn WD Purple 3TB schijven. Hij is duidelijk veel sneller, maar wat een herriebak zeg. Nu maar even hopen dat hardlopers geen doodlopers zijn... maar gezien de 5 jaar garantie zou je dat niet vermoeden.
De geschreven reviews zijn vreemd.
Er is voor alle schijven in de series exact dezelfde gekopieerde tekst gebruikt.
Wie van tweakers heeft dit toegelaten?
Graag controle op deze teksten en de invullers.
Dit riekt.
Sedert een week 2 stuks in mijn 916+ gestopt.
Elke 'aanroep' levert helaas een luid kraak, piep of tik geluid op. De NAS zal een ander plekje moeten krijgen, het 'getik' is nl.om 'getikt' te worden. Maar vijf jaar garantie, dus binnenkort komen er toch nog 2 bij.
Schijf geplaatst in een Synology DS416J. Snelle schijf, beter dan verwacht. Doet waar hij voor bestemd is. Goede performance.